Волен Сидеров. Архив: Булфото

Лидерът на "Атака” Волен Сидеров разговаря със Сергей Наришкин в Белград и го покани да посети България въпреки наложените санкции. На въпрос дали би приел покана от българска парламентарна партия, Наришкин е отговорил, че никога не е отказвал срещи с колеги депутати.

"Съжалявам, че Парламентарната асамблея на Съвета на Европа лиши руската делегация от право на глас. Това показва, че някои депутати не искат да чуят истината и бягат от диалог”, допълни Наришкин.

Още по темата
Припомняме, че посещение на председателя на Държавната дума Сергей Наришкин в периода 6-8 май 2014 г. в София е отменено заради ограничителните мерки, наложени от Европейския съюз. Като наказателна мярка срещу намесата на Москва в Украйна и анексирането на Крим, ЕС през март наложи санкции срещу 33 официални лица от Русия и Крим, след което увеличи броя им заради продължаващото напрежение. Наришкин беше един от санкционираните от ЕС с визова забрана и замразяване на активи.

В Белград лидерът на „Атака” и водач на листата на партията за евроизборите Волен Сидеров участва в международния форум „Балкански диалог 2014“, който беше открит от председателя на долната камара на руския парламент Сергей Наришкин, съобщиха от партията. Сидеров е обявил, че е поканен като лидер на единствената в българския парламент партия, която заявява антиглобалистка и православна позиция.

"Атака” е за военен неутралитет на България, за излизане от НАТО, против неолиберализма и дивия капитализъм, който опустоши страната. Ние смятаме, че Евросъюзът трябва да се преустрои или да се разтури, защото сега той е една огромна пирамида, незачитаща мнението на обикновените хора в Европа. Пирамида със задкулисна власт и управляван на практика от САЩ. На предстоящите избори за Европарламент нашата партия излиза с идеята за съюз на отечествата, а не гигантска бюрократична конструкция, каквато сега е ЕС”, обясни националистът.

Той подчерта, че това е единствената партия, обявила се категорично против налагането на санкции срещу Русия и против забранителните списъци за руски политици и бизнесмени.

Сидеров заяви, че международната общност трябва да осъди военните действия на незаконното правителство на Украйна срещу собствените граждани.

„Днешните управници в Киев трябва да бъдат поставени в изолация и принудени да предадат властта на едно легитимно правителство след свободни и наблюдавани от международни наблюдатели парламентарни и президентски избори. Преди идването си тук, в София аз се обърнах с призив към българското правителство да осъди избиването на цивилни граждани от военните части на Киевското правителство, но този призив остана без отговор”, каза още Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase