Снимка: Булфото
fallback

Депутатът от ГЕРБ Доброслав Димитров напуска 42-то Народно събрание.

"Моето излизане от 42-то Народното събрание не е нито “внезапно”, нито “изненадващо” - ръководството на партията беше уведомено за това мое намерение преди повече от 7 месеца.

Oще по темата
Причинита е желанието ми да продължа своята специализация в чужбина, което автоматично поставя групата на ГЕРБ да работи с един човек по-малко. Моето излизане позволява на групата да продължи да работи пълноценно в пълния си състав. Благодаря на всички и най-вече на ръководството за подкрепата и разбирането. Аз оставам част от ГЕРБ и партията ще продължи да разчита на мен", заявява Димитров пред "Фокус".

От ГЕРБ съобщиха, че ръководството на партията е било информирано миналата седмица, че Димитров желае да напусне Народното събрание.

Мотивите на Димитров са лични и са свързани с предстоящата му специализация в чужбина, подчертават от ГЕРБ.

"Доброслав Димитров, който е сред учредителите на ГЕРБ, остава член на партията и ще продължи да подпомага ГЕРБ експертно в сферите, в които е компетентен", допълват от партията на Бойко Борисов.

Димитров става шестият депутат, напуснал парламентарната група на ГЕРБ.

Преди месец парламента напусна и Владислав Горанов. "Мотивите да напусна Народното събрание са лични и са свързани с това, че винаги съм искал да бъда експерт и да участвам в процесите като експерт", обяви тогава той.

Освен Горанов и Йоана Кирова излезе извън парламента. Красимир Стефанов пък излезе от парламентарната група на ГЕРБ с мотива, че като независим нещо ще зависи от него. 

От групата се отцепиха също Георги Марков и Светлин Танчев, които също останаха в парламента като независими народни представители.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

Анонимен

преди 10 години

Комунистите знаят само две неща за парите, че не са техни и че искат да ги вземат.Харесва ми да слушам квиченето на платените от БСП форумни ***. Ами като ГЕРБ са толкова зле и се разпадат да ходим на избори през май. Спечелете си честно изборите драги комунисти и си продължете с кражбите.

85

ppq

преди 10 години

Парламента напускат можещите. За тях не е проблем да изкарват по 3-4 и повече хиляди занимавайки се с друго. А остават тези, които нищо не умеят и за тях депутатската заплата в реалния живот е трудно достижима. Твърдението ми кане всички, то поне по -голямата част от тях

84

Гарибалди

преди 10 години

Така като е тръгнало в ГЕРБ ще останат само Боко и турчина Вежди Рашидов,щото Цветанов еза затвора.

fallback