Красимир Стефанов. Снимка: архив, Булфото

"Като съм независим, може би нещо ще зависи от мен", така напусналият ГЕРБ Красимир Стефанов коментира пред Нова тв решението си от тази сутрин да напусне парламентарните редици на най-голямата група и да стане независим.

Той настоя, че ако не успее да постигне нищо като независим, следващата му стъпка е да излезе от Народното събрание.

Още по темата

Бившият шеф на Националната агенция по приходите (НАП) заяви, че няма проблеми с ръководството на ГЕРБ и не това е причината да си тръгне.

Стефанов аргументира решението си с това, че иска да гласува по съвест а не по партийна повеля, като даде пример с това, че би подкрепил отпадането на забраната за пушене на обществени места.

Обяви още, че е смятал, че влиза в парламента като експерт, а се оказало, че там има само "празнодумие".

Красимир Стефанов настоя, че не е станал депутат по заслуги. По време на неговото ръководство НАП ревизира доходите на Цветан Цветанов и не откри нищо нередно.  

Той категорично подчерта, че няма да се включи в друга политическа група. "Точно от това бягам", завърши той.

С напускането на Красимир Стефанов ПГ на ГЕРБ остава с 94 души, след като в 42-рото Народно събрание ГЕРБ вкара 97 депутати след предсрочния парламентарен вот.

Другите двама, които изоставиха банките, отредени за най-голямата група в НС, са: Георги Марков и Светлин Танчев, които вече са независими.

Преди три дни – в петък, друг депутат от ГЕРБ - бившият зам.-министър на финансите Владислав Горанов подаде заявление и напусна парламента. Депутатката Йоана Кирилова също напусна и групата, и парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase