Мирослав Найденов Снимка: архив, БТА

Очаквам да се еманципират още хора от групата на ГЕРБ. Това заяви пред bTV бившият земеделски министър и съосновател на БАСТА Мирослав Найденов, като според него е възможно да си тръгнат бивши министри или поне хора, които са били активно ангажирани с управленска дейност и за които в момента присъствието им в парламента е безполезно.

"В тази група има хора, които са ръководили цели министерства, били са ангажирани ежедневно с работа и отговорности. В момента те се намират в ситуация на едно безвремие – не правят нищо в парламента, не участват активно в комисиите, нямат собствено мнение", аргументира се Найденов.

Според него скорошното напускане на Владислав Горанов и Красимир Стефанов повдига въпроса дали те преди това не са се страхували от Цветан Цветанов.

Найденов прогнозира, че срещу двамата ще се появят компромати по същия начин, по който излязоха такива срещу двамата по-рано напуснали депутати – Георги Марков и Светлин Танчев.

Още по темата
Мирослав Найденов заяви, че е станал обект на прокурорска проверка, защото имал влияние над земеделския сектор и на предсрочните избори е трябвало да води листата на ГЕРБ в Благоевград. Найденов припомни, че Цветанов в крайна сметка се е кандидатирал именно в Югозападния район, но и във Велико Търново.

Бившият силов министър се отказал от мандата в старопрестолния град и така в парламента влязъл Георги Марков, който напусна групата на ГЕРБ.

Мирослав Найденов коментира, че е имал информация за събирани от Цветан Цветанов компромати значително преди партията да падне от власт.

„Един човек на моето място може да получи информация какво се прави. Още първия ден намерих в кабинета си като министър подслушвателни устройства. Свързах се с директора на ДАНС Петко Сертов, трябваше те да бъдат премахнати, но вероятно били сменени. Виждал съм странни автомобили, хора в близост”, разказа Найденов.

По думите му скандалът около проверката на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов показва, че когато е притиснат, Цветанов и сега може да вади клеветяща информация.

Мирослав Найденов категорично отрече да е сключил сделка с прокуратурата, като посочи, че продължава да е разследван за търговия с влияние даже и след като е свидетелствал срещу Цветанов. Ексминистърът беше категоричен, че е набеден, и се надява показанията му да обърнат делото.

Найденов призна, че в качеството си на земеделски министър се е срещал с депутата от ДПС Делян Пеевски. Тема на разговора им било назначение в горското стопанство в избирателния район на Пеевски.

Мирослав Найденов посочи, че в работата си е давал приоритет на срещите с депутати от опозицията и като цяло народните избраници от ДПС са имали критики към кадровата политика на ГЕРБ в началото на мандата им.
Ексминистърът категорично отрече да се е ползвал с медиен чадър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase