Владислав Горанов. Снимка: архив, Булфото

Парламентът прекрати депутатските правомощия на депутата от ГЕРБ Владислав Горанов. Това стана по негово лично желание.

Горанов беше активно лансиран от лидера на партията Бойко Борисов като едно от новите обещаващи имена в партията, но той обяви решението си да напусне парламента "в израз на лична воля" в петък, два дни преди конгреса на ГЕРБ.

Още по темата
Владислав Горанов бе зам.-министър на финансите в правителството на ГЕРБ и номиниран от Бойко Борисов за финансов министър в алтернативното правителство, което той оповести при връщането на проучвателния мандат за кабинет след предсрочните парламентарни избори.

Горанов мотивира искането си за напускане на парламента с аргумента, че иска да запази експертния си профил.

"Мотивите да напусна Народното събрание са лични и са свързани с това, че винаги съм искал да бъда експерт и да участвам в процесите като експерт", обясни той в петък.

Досега петима депутати напуснаха парламентарната група на ГЕРБ, като освен Горанов и Йоана Кирова поиска да излезе извън парламента.

Бившият шеф на НАП Красимир Стефанов е последният, отказал се от парламентарната група на ГЕРБ, но остана независим. Пръв се отцепи Георги Марков, а след него това стори Светлин Танчев, които също останаха в парламента като независими народни представители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase