Снимка: архив, БТА
fallback

Министър-председателят Бойко Борисов нареди на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев да отиде в парламента и да обясни още веднъж за „Белене”.

„Деляне, след това мини през парламента“, заръча премиерът по време на заседанието на МС.

Днес НС ще се гласува въпроса за референдум за ядрената енергетика в България. Очакват се да има бурни дебати между опозиция и управляващи, след като вчера икономическата комисия измени въпроса на инициативния комитет на БСП и реално го направи идентичен с този на ГЕРБ.

„Само им кажи още веднъж, ако Станишев е искал, да е разпоредил на НЕК да подпишат за „Белене“, дава насоки премиерът Борисов на Добрев.

Oще по темата
Премиерът за пореден път лансира тезата си, че Сергей Станишев всъщност не е искал да започне строежа на втората атомна централа.

„И да крещят, и да викат, това е болезненият факт за тях. От 2006 година не са го подписали“, заяви премиерът.

Министър-председателят и Сергей Станишев на няколко пъти влязоха в остър спор кой е трябвало да разпише договорите за „Белене“ и кога.

Лидерът на БСП, който е бивш премиер, обясни, че не може министър-председател да разписва договори за строеж на атомна централа, а това е задължение на директора на НЕК.

Премиерът Борисов веднага контрира, че НЕК е изцяло държавна и ако Станишев е искал, е щял да нареди на ръководството на компанията да подпише.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

234

Защо бе господи....

преди 11 години

Защо господи след като в цялата история си пазил България... от стихийни бедствия и всякакви подобни катаклизми и катастрофи Защо ни наказа с това иначе ЕДРО но в мозъка МАЛКО ЧОВЕЧЕ - премиерче ,което няма равен с простотията си ....

233

Дръндер

преди 11 години

Муууууу отговорил Телян!

232

МАФИОТ

преди 11 години

КОМИСИЯТА АНТИМАФИЯ РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СИ СВЪРШИ РАБОТАТА

fallback