Директорът на парк "Витоша" Тома Белев. Снимка: Булфото
fallback

Служителите на природен парк "Витоша" се обявиха в защита на отстранения си директор Тома Белев.

В писмо до медиите те твърдят, че не са против новия директор, защото не го познават.

Oще по темата
"Заставаме изцяло в защита на инж. Белев, доказал през годините своя професионализъм, компетентност и умения да ръководи най-стария и сложен за управление парк на Балканите", пишат служителите.

В края на миналата седмица от Изпълнителната агенция по горите обявиха, че за директор на парка е избрана Снежана Петрова.

В писмото си служителите пишат още, че парк "Витоша" е най-посещаваната защитена територия в България. И в същото време е обект на огромни икономически интереси.

"Тези интереси изцяло противоречат на целите и режимите на Плана за управление на Природния парк", отбелязват те.

"Считаме за абсолютно нелогично и необосновано ИАГ да се лиши от такъв опитен професионалист, доказал своите умения през годините", посочват още служителите.

Веднага след отстраняването му, екозащитници също застанаха в защита на Тома Белев, който по думите им е станал неудобен на властта след скандалите около узаконяването на горските терени под ски зоните на Витоша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

влади

преди 12 години

планината трябва да е достъпна, да има еко пътеки, места за отдих, кошчета за ***, за да може да й се радваме, а не само да я гледаме по снимките.

22

Алеко

преди 12 години

И какво трябва да се направи в планината, за да бъде тя добре стопанисвана? Нека се сетя:Първо, много асфалт, за да не си чупят токчетата посетителите. После паркинги, много паркинги. После кръчми, какво ще правят хората в планината, ако няма къде да седнат и да се отпуснат?! После Хотели, басейни към тях, спа, лифтове, много лифтове! Там, където няма асфалтирани алеи, няма да се ходи пеша, я!После писти, много писти! Дърветата и тревата не носят кинти! Да се знае, че планината има стопанин!

21

St.

преди 12 години

Добре че го махнаха този талибан.Незнам за какъв професионализъм става въпрос ама за 13 години не е направил нищо за планината освен че е оставил всичко да се разруши и съсипе.Той допусна стотоци декари иглолисна гора да изсъхне нападната от корояд без да вземе каквото и да е мерки. Нормално е слжителите му да милеят за него след като 13 години за седяли по бюрата си без да прявт нищо и за вимали заплати.България няма нужда от такива професионалисти.

fallback