Желязко Христов. Снимка: БГНЕС
fallback

КНСБ ще подкрепи предложението на МС 70% от първите три дни от болничния да се плащат от работодателя.

Oще по темата
"Ако министър-председателят Бойко Борисов подкрепи искането на КНСБ нетният размер на минималната работна заплата да гарантира прага на бедност, КНСБ може да приеме разпределение на плащането за болничните дни на работниците в размер на 70:70:70 за първите три дни като временна антикризисна мярка до края на 2010 г.

Ако това стане, КНСБ настоява от 1 януари 2011 г. да бъде възстановена сегашната схема за възнаграждение на работника при болест – 100:80:80, без значение дали средствата ще бъдат изплащани от държавата или работодателя".

Това пише в отворено писмо, разпространено до медиите от пресцентъра на КНСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 14 години

Дано да разберете най-после, че профсъюзите са само за камуфлаж. Пак предадоха интересите на Българина. За кой ли път. Защо дявол го взел не ги напуснете, защо искате да ви баламоссват. Докога ще бъдете наивници. Изградете си ваши собствени браншови профсъюзи, обединете ги, като изхвърлите всички бивши ръководители на тези профсъюзи. Иначе ще ви мачкат.

14

Анонимен

преди 14 години

на желязко христов и 5% са му много...той не се разболява....защото не работи и без това. а когато е болен...т.е.,когато е преял с пържоли,явно просто си седи в къщи. отнася се зе всички "синдикалисти"

13

Анонимен

преди 14 години

До кога простотии? Аз си плащам 100% здравната осигуровка и ако не я платя ме дават на съдия изпълнител. Предлагам всеки три дни да плащаме по 70% здравна осигуровка. Здравната каса е *** и е ненужна и идеята за нея е лишена от смисъл. Има застрахователни компании които могат да вършат тази работа, както е в Русия и там такива простотии не стават и всичко е уредено и не ми опонирайте, системата не е измислена от руснаците, а е западен образец, но хората мислят кое е най-доброто и го въведоха

fallback