Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Шест дни след масовото убийство в Нови Искър телата на убитите все още са в моргата и роднините нямат възможност да ги погребат. Те нямат и никаква информация за аутопсиите. Близките дори са се свързали с адвокати, които да им помогнат, пише "24 часа".

"Не само че не мога да погреба детето си, но и нямам никаква информация. Ето, гледах брифинга на разследващите и там казаха, че са готови балистичните и съдебномедицинските експертизи, а мен никой не ме е информирал", каза пред изданието Стефка, майка на убития Боби.

Oще по темата
Близките на Кети, Неделчо, Нанси, Георги и Еленка също не са получили телата им. Те дори са се свързали с адвокат. Той ще се запознае с казуса в понеделник.

Процедурата по получаването на тялото при убийство става след прокурорско разпореждане, каквото в случая още няма. Дори впоследствие прокуратурата да поиска тройна, петорна или дори десеторна експертиза, тя се прави на база на заключенията от аутопсията. Затова е необяснимо защо толкова дълго време никой не е потърсил близките, за да си вземат телата.

За шесторното убийство не е искана нова аутопсия, казаха от прокуратурата. Оттам добавиха, че вероятно скоро ще върнат телата.

Продължава и мащабното издирване на 56-годишния рецидивист Росен Ангелов, заподозрян за шесторното убийство в Нови Искър. Вчера бяха претърсени нови адреси в София, но без резултат. Луково продължава да бъде блокирано, след като стана ясно, че Росен е бил последно във вилата си в селото.

Искърското дефиле остава под полицейска блокада, като в издирването участват полицаи, военни и спецчасти.

Ангелов е издирван от 8 години във връзка с влязла в сила присъда за блудство с малолетна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 6 години

Всяко чудо за три дни. Вече новината не е водеща. Доста назад е и в сайтовете и по ТВ.От над 400 коментара,предишните дни, днес под 40.Съвсем скоро всичко ще утихне и няма да има нужда да се търси виртуалния Росен, измислен от психолозите на МВР.В същото време задачата е изпълнена. Избит целия род с децата. Предупреждение към глупаците,които си мислят, че могат сами да играят с ДДС и подобни неща, без да се отчитат където трябва.

38

Анонимен

преди 6 години

Според мен, независимо дали е убиец в конкретния случай или помагач, Роската заслужава да му се отреже главата само заради блудството с малолетни.

37

Анонимен

преди 6 години

Убийство и самоубийство.Единственият, който е убит с един куршум, е бабата.Значи тя ги е избила, после се е застреляла сама.

fallback