Снимка: архив "Булфото"

Росен Ангелов, който полицията издирва за шесторното убийство в Нови Искър, вероятно е бил в Чуждестранния легион. Има индикации за това, каза военният министър Красимир Каракачанов пред bTV и така потвърди информациите, че криещият се от закона 56-годишен мъж има изключително високо равнище на подготовка.

Каракачанов, макар и вицепремиер в кабинета, се възмути, че живеем в страна, в която всеки може да си купи оръжие и да се крие от властите. Той обаче намери виновника– твърде либералното отношение към закононарушителите.

"Когато един човек е съден за една камара престъпления (…) да го оставиш на свобода до произнасяне на присъдата?", възмути се националистът и заяви, че ако се въведе ограничение вероятно "т.нар либерални философия, които са готови по всяка тема да критикуват България, те веднага ще бъдат срещу това".

Още по темата

Вицето се скара и на медиите, за прекаленото отразявае на случая. "На кого помагаме с преките включвания от Искърското дефиле“, попита Каракачанов.

Той коментира и напрежението около Истанбулската конвенция. ВМРО бе сред партиите, които се обявиха срещу документа с мотива, че въвежда т.нар трети пол в това число и като тема в училище. Вицепремиерът Екатерина Захариева и правосъдният министър Цецка Цачева обясниха, че такова нещо няма и всъщност целта е по-добра закрила на тези, които са обект на агресия вътре в семейството.

"За съжаление, западното общество, към което принадлежим и ние, изкриви своята ценностна система. То прави опити да се откаже от своите национални, културни и религиозни ценности", констатира Каракачанов, който сравни съвременна Европа с Римската империя.

Според него в момента по-важно е да се помогне на 200-те хиляди "млади, грамотни семейства", които не могат да имат деца.

Каракачанов разкритикува и инициативата на няколко северозападни области да се отделят от България заради високата корупция.

"Една държава, която в началото на своята демократична ера си разстреля държавния глава като куче… Доколко Румъния е по-демократична и по-некорумпирана е въпрос на спор (…) Българската нация е готова по най-лесния начин да решава проблема – ние сме готови да отречем традиционни ценности в името на няколко изключения, той (инициаторът на подписката за отделяне) е готов 1/5 от България да бъде присъединена към друга държава, защото там нямало корупция", възмути се вицепремиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase