Снимка: ДОСТ
fallback

Централната избирателна комисия (ЦИК) реши да спре от излъчване предизборният клип на ДОСТ, в който присъства турският посланик Сюлейман Гьокче, съобщава bTV. Решението е взето в късния следобед днес.

Освен това на двамата председатели на коалиция "Обединение ДОСТ" - Лютви Местан и Орхан Исмаилов, ще бъде наложена глоба.

Oще по темата
По-рано днес стана ясно, че Министерството на външните ни работи призова Турция да спре с политическата пропаганда сред изселниците ни в полза на партия ДОСТ.

След спешна среща с посланик Сюлейман Гьокче, зам.-министър Бойко Мирчев е поставил остро въпроса за нарушения, свързани с условията за провеждане на българските парламентарни избори на територията на Република Турция, които противоречат както на българското законодателство, така и на турските изисквания, съобщиха от МвнР.

Заместник министър Мирчев е апелирал към посланик Гьокче да доведе до знанието на своето правителство позицията на българската страна и е призовал да не бъдат допускани подобни нарушения.

"Това би позволило двете страни да се концентрират върху важни за двустранните отношения теми", заключават от Външно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

84

Анонимен

преди 7 години

Лично Бойко Борисов е наредил региктрирането да знаете

83

?

преди 7 години

ДОСТ е супер полезно оръжие срещу ДПС, Пеевски и Доган. Те владеят съд и прокуратура и реално източват България играейки проруска игра. ДОСТ ги плаши. Тя е оръжие, което ще разцепи вота на бгТурчина и ще намали влиянието *** ДПС. Разделяй и владей. Много го е страх пт ДОСТ а те реално са полези за България. Не случайно БГ институциите и купените от Превски медии са н война с тях. Проблема на България е ДПС. Турция не е виновника за дереджето ни а ДПС, корупцията и купиването на гласове

82

Правете си изводите

преди 7 години

Зам. - министърът на отбраната Орхан Исмаилов...Сега е в ДОСТ!!!!!!!!!!!!А докато е бил Орхан Исмаилов,който сега е в ДОСТ в министерство на отбраната........

fallback