Още снощи шофьорът на таксито задържан. Снимка: Булфото
fallback

Шофьорът на катастрофиралото такси, убило един и ранило 11 души, има седем наказателни постановления за нарушения, обяви инспектор Иво Кирилов, началник на Пътен контрол - КАТ.

През 1998 година е установено, че Михаил Куртев е управлявал автомобил след употреба на алкохол, има и присъда – глоба и лишаване от право за управление на МПС. Изтърпял е наложените му наказания.

Oще по темата
Сред нарушенията му като водач на такси пък са такива за нередовни документи и за неправилно паркиране и престой.

Към 2011 – 2012 година мъжът е бил изряден шофьор – няма неплатени наказателни постановления – актове и фишове.

Зам.-директорът на КАТ -София инспектор Иво Писанов обясни: "Трагедията във вчерашната случка не се крие в това дали е обезопасено място или не, трагедията е, че един 35-годишен човек е седнал да кара и да вози хора с 2 промила алкохол".

Към момента обаче се установява дали е имало или не клиент в автомобила при катастрофата край мола на Цариградско шосе.

От КАТ обявиха още, че резултатите от кръвната проба на Куртев вече са налице и показват 1,5 промила, като снощи взетата на място проба с дрегер е отчела 1,89 промила. 

Към момента той е задържан за 72 часа, прокуратурата пък му повдигна обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост и нанасяне на средни телесни повреди на повече от едно лице.

За извършеното от Михаил Куртев престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

100

Анонимен

преди 10 години

Смъртна присъда за такива ***.Трябва да приемат закон за смъртната присъда при доказано убийство инжекцията та да видим дали няма да се оправи тая скапана държава.

99

Бакшиш на шиш

преди 10 години

Аз съм се возил при всякакви ***, при пияни, при друсани. Един веднъж на 2 - 3 пъти слиза от колата, според мене беше шмъркал нещо. Такситата не ги барат полицаите, някои от тях са си трафиканти на дрога, това го знам от полицай. Жалко за хората, дано детето се оправи. Трябва да има задължителен контрол преди началото на всяка смяна, правиш му тест и ако е пил - отнемаш му разрешително или квото е там во веки веков. И е крайно време да почнат да отнемат книжки завинаги.

98

до 105

преди 10 години

Защото някакъв измислен бог ти е виновен за смъртта, затова ли е "Божа работа"!? Лошото, което "тегне над тази държава" си го правите всички вие, а не някой отгоре. Вие сте си виновни за това, колко добре или зле живеете. Между другото, пише се "жалосТ", но сигурно пак е "Божа работа", че си го написал(а) така.

fallback