Снимка: БГНЕС

Мъж на 46 години и жена на 47 години са задържани за отвличане в смолянския квартал Устово. Срещу тях е образувано бързо производство, съобщи говорителят на Апелативна прокуратура - Пловдив Боряна Димитрова.

Сигналът за отвличането е подаден тази сутрин от мъж, който станал свидетел на отвличането на жената на улицата. Незабавно са започнали оперативно-издирвателни мероприятия от служители на ОД на МВР-Смолян и е била уведомена Окръжна прокуратура-Смолян.

От прокуратурата посочиха, че до момента е установено, че пострадалата е на 45 години. Тя е излязла от дома си и се е движила по улицата. Пътят ѝ бил препречен от две лица - мъж и жена, семейство - 46-годишният А. Б. и 37-годишната  Д. Б. Двамата издърпали пострадалата жена, която е била ударена няколко пъти по тялото, и насила я вкарали в лек автомобил, марка „Мерцедес“. Колата потеглила в посока с. Бостина, обл. Смолян.  Малко по-късно автомобилът се върнал на мястото, откъдето е тръгнал, и пострадалата е била оставена отново на улицата, където е получила помощ от полицията.

А. Б. и Д. Б., които са от Карнобат, са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase