Таксито убиец. Снимка: Булфото

"Не мога да потвърдя дали шофьорът е карал след употреба на алкохол и дали е бил санкциониран и преди за шофиране в нетрезво състояние", обяви пред Нова тв Людмил Лазаров - шеф на таксиметровата компания О'Кей Супертранс, чийто автомобил предизвика пътния ад на Цариградско шосе, при който пострадаха 12 души, а един от тях почина.

Той допълни, че от катастрофата насам не е имал контакт с водача на автомобила, който веднага след мелето бе арестуван и отведен да даде кръвна проба за алкохол.

По непотвърдени от полицията данни дрегерът е показал, че таксиджията Михаил Куртев е карал пиян - 1,8 промила алкохол в кравта му.

Още по темата

Негов колега, пожелал анонимност, разказа пред bTV, че мъжът имал проблеми с алкохола още отпреди 7-8 г. По думите му няма подбор при назначаването на шофьорите. Почти всичките фирми не са таксиметрови, а лизингови. Водачите трябва да работят по около 8 часа, но повечето карат 12 до 16-часови смени.

На въпрос как се контролират водачите на таксиметрови автомобили, босът им Людмил Лазаров отговори следното: "Проблемът е, че таксиметровите водачи са свободни и дори и да се проверяват за алкохол преди излизане, което признавам си не го правим редовно, те по цял ден са на улицата и никой не може да ги спре".

Равносметката след снощия ужас – 11 ранени и една жертва, това е 27-годишна жена, откарана веднага в болница "Св Анна", но в клинична смърт, починала е след полунощ.

6-годишното дете, което пострада най-тежко, също бе откарано в бившата Окръжна болница. Оперирано е още снощи, но състоянието му е критично. То е с тежка черепно-мозъчна травма.

Майката на детето е със счупен таз и счупени крайници, но състоянието й е значително по-добре, обясни шефът на болницата д-р Димитър Димитров.

В момента в "Пирогов" е настанен 27-годишен мъж със счупване на таза и с кръв в корема, намира се в операционната. Той също е в тежко състояние.

В болницата остава и 28-годишна жена, при която след подробни изследвания беше установено, че е с лека черепно-мозъчна травма. Тя има и рана на главата.

Един от пострадалите отказал да бъде хоспитализиран в "Пирогов", а малко преди полунощ и други двама пациенти на спешната болница са били освободени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase