Мястото на тежката катастрофа. Снимка: Булфото

Остава опасността за живота за 6-годишното дете и неговата майка, които бяха пометени вчера от такси на „Цариградско шосе“ на спирка на градския транспорт. При тежкия инцидент 12 души бяха ранени, като една от най-тежко пострадалите почина тази нощ в болницата.

Директорът на болницата „Св. Анна“ Димитър Димитров съобщи пред БТА, че пострадалото дете е претърпяло тежка черепно-мозъчна травма и е било подложено на незабавна операция, след която е започнала и втора операция заради наличие на кръв в корема. Детето е в критично състояние.

Майката на детето също е с политравма и е в състояние на тежък хеморагичен шок.

Друг мъж /27 г./, който пострада снощи, е настанен в Централна реанимация на болница "Пирогов", съобщиха от лечебното заведение. Той е бил опериран тази нощ - премахнат е далакът, счупеният таз е бил стабилизиран. Неговото състояние остава тежко.

В болницата остава и жена /28 г./, при която е било установено, че е с лека черепно-мозъчна травма. Тя е имала и рана на главата, която е обработена малко след пристигането й в болницата.

Още по темата
 Друг пострадал мъж /60 г./ е отказал хоспитализация. Той е бил с фрактура на една от костиците на дясното ходило. След гипсирането му е бил освободен.

Освободени са и пациентка /43 г./, при която са били установени 2 счупени ребра, контузия на дясната китка и на дясната подбедрица, и друга жена /34 г./, която е имала контузии на двете ходила и на лявата китка.

Във ВМА е била приета 44-годишна жена със счупен таз и горни крайници. Настанена е в неврохирургията. Състоянието й е стабилно.

Две млади жени от пострадалите в снощния инцидент са в стабилно състояние в болница "Царица Йоана-ИСУЛ", съобщиха от лечебното заведение.

Едната от тях е със счупвания на таза, без опасност за живота. Другата е настанена в дневния стационар към спешното отделение, където ще остане под лекарско наблюдение няколко дни, тъй като е възможно да има посттравматични последици. При нея засега не са открити тежки травми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase