Таксито, което помете 12 души. Снимка: Булфото

Таксиметровият шофьор, който помете снощи 12 души на автобусна спирка на „Цариградско шосе“, е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост и нанасяне на средни телесни повреди на повече от едно лице, съобщиха от прокуратурата.

След тежкия инцидент вчера една жена почина в болница, а още двама са с опасност за живота.

Михаил Куртев е карал пиян – с концентрация на алкохол в кръвта 1.89 промила, потвърдиха от държавното обвинение.

Шофьорът е обвинен за това, че на 10 юли 2013 г., в София, на бул. „Цариградско шосе”, при управление на лек автомобил „Хюндай” е нарушил правилата за движение по пътищата.

Куртев се е движил с несъобразена скорост, загубил е контрол над автомобила и е излязъл вдясно от пътното платно, при което е предизвикал пътнотранспортно произшествие с 12 пешеходци.

Още по темата
 По непредпазливост е причинил смъртта на Станислава Асенова и средни телесни повреди на повече от едно лице. Престъплението е извършено в пияно състояние. Деянието представлява особено тежък случай, посочват от прокуратурата.

За извършеното от Михаил Куртев престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 г.

През 1998 г.  Куртев е бил признат за виновен за това, че е управлявал моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си - 2 промила. Тогава му е било наложено административно наказание – глоба.

Михаил Куртев е задържан до 72 часа. СГП ще внесе искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase