29

Анонимен

преди 3 месеца

"Или как в училищата с преобладаващи роми, масово се водят, че са в час и чак оценки имат, а те не стъпват." Ето това е истинският проблем на образованието ни! И това се случва с мълчаливото съгласие на целия колектив в училищата и на МОН! От същата група ученици идва и общият нисък успех на матурите! Но за тях правила не важат, никой не им иска медицински бележки! По-лесно е да отчетат дейност като смажат свестните деца и да ги затрупат с изисквания, вместо да се заемат с истинския проблем!

28

hh88

преди 3 месеца

Като чета коментарите, разбирам че тези, дето не са ходили на училище, сега са родители. За какви екзотични екскурзии по време на учебната година говорите? Идете да видите дали във Великобритания, Германия, Франция някой води деца по екскурзии в учебно време. Ми не. Това са абсолютни глупости. Освен учебен материал, детето се развива и социално в училището, а не по кръчмите с майка си. Виж, за скапаните учебни програми съм съгласен.

27

Анонимен

преди 3 месеца

Последно? Какво се обсъжда - до 15 отсъствия /както пише в заглавието/ или до 15 дни /както пише в статията/. Щото обсъжда се нещо, някой против нещо, а пък пишещите по темата сякаш не знаят че 15 отсъствия далеч не са 15 дни. Не ми се мисли колко ресурси на планетата ще отидат на вятъра ей тъй приказки и писане. Спор да има и по телевизиите, докато не стане време за рекламния блок 20-тина минути /което впрочем е почти 1/2 учебен час/.

26

Анонимен

преди 3 месеца

Всички сме наясно, че 80% от бележките са фейк, поне да улеснят нещата, ами те-не!

25

глупости говорят

преди 3 месеца

Като имат съмнения, че сам си е написал бележката, да звъннат на родителите му. Елементарно. Отклоняват вниманието от истинските проблеми. Например: как неграмотни деца се пускат да минат в по-горен клас или да завършат, за да не изпуснат субсидията. Или как в училищата с преобладаващи роми, масово се водят, че са в час и чак оценки имат, а те не стъпват. И много други по-важни проблеми от това.

24

Анонимен

преди 3 месеца

Така и не разбраха тия хора, че и от екскурзии и от почивки, и от смяна на средата има нужда едно дете, за да се развива правилно! Искат всички да са затворени и да седят по цял ден, за да им се преподава материал, който спокойно може да се научи вместо за 12 години, за най-много 5! И все се оплакват, че не им стига времето!

23

До Родител

преди 3 месеца

"Образованието ни е паднало и под това в Африка !! Питах учителката -какво означава добър ученик ,и тя ми каза-да идва на училище и да не ми създава проблеми ,а аз една тройка ще му пиша" ----------------- Явно те е излъгала, защото родителите бият за тройка. Ама бият не детето си, а учителя.

22

Децата са затрупани

преди 3 месеца

Децата са затрупани, а материала се мести от по-горен курс към по-долен, което създава големи проблеми на учениците. Такава е каша в образованието, че нямам думи. Преподавах няколко години и се отказах. Не са виновни децата. Вовни сме ние и тези, които не искат да направят реална реформа в образованието.

21

е нека де

преди 3 месеца

Добре ще е да можем, вместо както сега да взимаме фалшиви болнични на децата. И аз и повечето ми познати го правим. Като решим да отидем на по-екзотична почивка Ноември или Януари-Февруари, да не си вземем децата ли. И миналата година го правихме и другия месец пак. Една седмица да пропусне от училището не е голяма драма. В учебната програма и цялото образование в момента има много по-големи проблеми. И ако имат съмнения нека от училището да звънят на родителите. То и сега казваме на класната.

20

Анонимен

преди 3 месеца

И к'во, учителя не може да вдигне телефона (и без това го има заради частните уроци и т.н.) и да провери, дали родителя е дал бележката? Или тази информация не излиза в прехвалените електронни дневници? Абе тия синдикати що пак мътят водата по всички параграфи, дето ги иска народа от години, да не идват избори нещо?

19

Анонимен

преди 3 месеца

Родителя трябва да може да си извинява детето колкото си иска. Има си изпити и всеки сам си преценява какви са възможностите на детето му.

18

Шваб-Шорош

преди 3 месеца

*** НПО-та скапаха достатъчно образованието. Вече няма значение, колко ще отсъстват учениците.

17

Анонимен

преди 3 месеца

Ей ся започват изнудванита на учители да оправдават пълен набор от разрешените 15 отсъствия. Тълкуването ще бъде "Имам право на 15 отсъствия".

16

Анонимен

преди 3 месеца

О, уау, щели учениците сами да си пишат извинителните бележки! А нещо за практиката родителите да се обадят на личния лекар и да кажат да им даде бележка като имат да пътуват? Или това може, ок е, щом има бележка, значи всичко е точно, пронумеровано и прошнуровано, щото важното е на хартия да сме изрядни, а?

15

родител

преди 3 месеца

Образованието ни е паднало и под това в Африка !! Питах учителката -какво означава добър ученик ,и тя ми каза-да идва на училище и да не ми създава проблеми ,а аз една тройка ще му пиша

14

Анонимен

преди 3 месеца

Така е в Европа, стига сте ревали! Правилно е.

13

Глупости на квадрат

преди 3 месеца

Докога фейк бе, Пешо??? Цитираш мнението на синдикалист от КНСБ - Бургас, а обобщаваш от името на учителите в България! Как ученик ще си пише извинителна бележка, като в електронния дневник всеки родител може да види отсъствията и да се свърже с класния ръководител?! Да ти кажа като учител какво мислят колегите - разумно е да се увеличат дните за отсъствия по преценка на родител. Резултатите от учебния процес не зависят от 15 дни отсъствия, а от отношението към ученето през останалото време!

12

Анонимен

преди 3 месеца

Преспокойно може да се изпрати саморъчно написана извинителна бележка от родител, сканирана с телефон и изпратена по мейл или през Schkolo. Учителят може да върне обаждане до родителя за потвърждение. Винаги има начин, стига да има желание.

11

Анонимен

преди 3 месеца

8- хубаво би било ама не е 2000 лв- има наредба за заплатите а после отвори калкулатор заплата нанеси заплата на учителя , 0 стаж, трета категория труд, натисни изчисли и виж- не е 2000лв а хубаво би било за да има млади хора в БГ училище

10

Анонимен

преди 3 месеца

Тия па за 15 отсъствия ще свърши света! И без това не им преподават в часовете, а ги занимават с личните си истории, разказват им за екскурзиите си или за котките си, та после децата сами трябва да си учат непреподадения урок в къщи! Явно не им е зор толкова да преподават, а търсят внимание!