49

Анонимен

преди 3 месеца

Мнооого слабо ме вълнува учителят какво мисли. Важното е какво мисля АЗ. Аз казвам, че моето дете няма да ходи в грипна епидемия на училище, а че ще е на ски с мен на планината. Вадя бележка от лекаря. Онлайн с 1 обаждане. Важното е самосъзнанието да се учи. Има ли го детето, няма значение дали има 10 или 50% отсъствия. Толкоз. Винаги и аз като дете отсъствах много- бях по почивки. Пълен отличник, кариерист, бизнесмен.

48

до 44

преди 3 месеца

Ще ти дам извадка от закона и наредбата, прочети си ги бавно и с разбиране -"Чл.5. (1) Длъжността учител включва следните функции: 16. провеждане на консултации с ученици и родители; Чл. 8. Лицата, заемащи учителски длъжности, определени от директора за класни ръководители...2. своевременно информиране на родителите за: г) неспазване на задълженията, произтичащи от чл. 172 от ЗПУО; (Чл. 172. (1) Учениците имат следните задължения:1. да присъстват и да участват в учебните часове и занимания;

47

Анонимен

преди 3 месеца

До 50, е как да няма. хайде стига измислици. Има правилници! Това какво е? Всяка година още на първата родителска среща ги разписваме! Всъщност завърших с пълно 6 :) жалко е, че *** хора с мнения като твоето. Показваш, че има такива, които цял живот не ставате.

46

До 41

преди 3 месеца

"ако има държавен стандарт за образование и поведение, то държавата да си се погрижи ВСЯКО дете да го постигне! Не с 4, не с 5, а с ШЕСТ!" ------------ Държавен стандарт за образование има, за поведение няма, за съжаление. Има правила, които нито ученици, нито родители спазват. А образователните стандарти ги има за ВСИЧКИ предмети. Ти с пълно ШЕСТ ли си завършил/а училище? По химия, математика, история, география, български... по ВСИЧКО? И висше ли така завърши - на ВСИЧКИ изпити САМО ШЕСТИЦИ?

45

Анонимен

преди 3 месеца

До знаете ли, има план да се премахнат делегираните бюджети. Тогава ще стане още по-зле. Учителите ще бъдат гонени за постижения на децата. Ако едно дете не се справя.. ще бъде тормозено психически с цел да бъде изгонено от училище. Резултатът ще бъде много деца отпаднали от системата. Децата и сега биват тормозени от учителите, но когато заплатата им зависи от децата нещата ще придобият титанични размери. От догодина ще вкарат промата. Така се стягайте да си учите децата сами Което не е лошо!

44

знаете ли

преди 3 месеца

Знаете ли, че преди няколко години в едно пловдивско училище, което е в най-голямата ромска махала, на едно детенце от същия произход, не му пишат отсъствия, а даже и оценки имало. А то се било удавило в Марица няколко месеца преди това.

43

Анонимен

преди 3 месеца

До 44, май на теб ти трябва бавно писане, та да разбереш! Родителят няма как да следи дали детето е на училище или не! Това е задължение на учителя! Ако детето НЕ Е на училище е редно да се свърже с родителя и да обсъдят какво се случва! Сега вдяна ли ти кратуната? Може ли да сте толкова ампутирани откъм мислене? Този процес е колаборативен! Кога ще ги проумеят това учителските ви кратуни?

42

НаПълно НеВаксиниран

преди 3 месеца

Децата ми са НаПълно НеВаксинирани, Не Ходят на Училище Уча ги сам Вкъщи, още нямат и възраст за 1ви клас, но Програмират и могат да вършат моята работа, докато аз се грижа за градината, кравата и праасето, живея в гората имам бункер, запаси храна за години напред и така...

41

До 40

преди 3 месеца

"Оставил съм го в училище, от тук вие трябва да следите и ако детето не посещава часове, да уведомите родителите." --- Пиша бавно, дано да разбереш. Става въпрос за отсъствия на деца, които не са дошли на училище. А всеки "оставен" ученик може да си тръгне и сам след това, ако е по-голям. Затова родителите имат достъп до профила на детето в електронния дневник - да следят за отсъствия, оценки и забележки. Работа на учителя е да учи ВСИЧКИ деца, задължение на родителя е да се грижи за СВОЕТО дете

40

Единият ми син

преди 3 месеца

е 6-и клас, класната не желае да вдига телефона и не участва в абсолютно никакви фейсбук или вайбър групи.. никой не знае нищо и никога не сме информирани, пълно *** е. Другият е 3-и клас - там неговата действително от време на време вдига телефона, но отново не участва в никакви групи и родителите никога не сме информирани за нищо. Директорката мълчи, личен избор било, е като е личен избор - ами да не стават класни ръководители и изобщо за какво са учители?!

39

Анонимен

преди 3 месеца

До Колкото повече, учителите сами се докараха до тук да няма уважение към тях. И то не е само от страна на родителите. Дори МОН не ви уважава, а ви смята за досадници на хранилка. Време е да осъзнаете едно: ако има държавен стандарт за образование и поведение, то държавата да си се погрижи ВСЯКО дете да го постигне! Не с 4, не с 5, а с ШЕСТ! Децата изкрават по 8 часа в училище! Какъв родителски контрол търсите вие? Родителите ги виждат вечер за по 4-5 часа и лягат да спят! Стига с тези клишета!

38

Анонимен

преди 3 месеца

до 36 - Оставил съм го в училище, от тук вие трябва да следите и ако детето не посещава часове, да уведомите родителите. Аз знам, че е в училище, ако учителя е писал фалшиви присъствия и т.н. - защо, какво прикрива? Работата на учителя е и да контактува с родителите. Ама повечето от вас не искат да говорят с родителите или поне докато не стане време за "частни уроци".

37

Кирил и Методий

преди 3 месеца

Абсолютни глупости! Родителите трябва да могат да оправдават не по-малко от 30 учебни дни! Дори 35. А учителите да имат 80 дни платен годишен отпуск. хахахах... за два лева е цялата разправия

36

Анонимен

преди 3 месеца

Като ученик, това е просто малоумно.Като детето не е на училище, нека да си навакса пропуснатото. Трябва училище, трябва учене, ама трябва и почивка за да се усвоят знанията.

35

Колкото повече

преди 3 месеца

вменявате родителските задължения на учителите, толкова повече затъват децата ви. Учителят да проверява защо отсъства детето, защото на родителя не му дреме къде е то и какво се случва в училище?! И как точно учителите ще контролират децата ви, като вие всеки ден обяснявате какви некадърници и печалбари са и ги уволнявате през ден? Контрол се прави от човек с авторитет, не от някой, към когото нямате уважение!

34

QRS

преди 3 месеца

Образователната система е толкова продъдена, че тези 15 дни са нищожна тема. Ама с хора като Янка Такева бетонирали се за по половин век, толкова. И по-зле ще става

33

Анонимен

преди 3 месеца

а ние родителите сме против децата ни след редовните часове да ходят на частни уроци, за да им обяснят материала, искаме като са на училище да научават нещо!

32

Ваканции

преди 3 месеца

Преди 20 години, Коледната ваканция беше от 20 Декември до 08-09 Януари, почиваш си супер. Пролетната ваканция също беше една седмица или 10 дни. Отделно Великден, сега пръснаха им по 1-2 дена, срочна, есенна, едно нищо. Децата има нужда от детство, а нашето образование, не им го предлага. Предмет предприемчество във 2 клас......

31

До hh88

преди 3 месеца

Нищо не разбираш. Учил съм. Магистратура имам. Жена ми също и почти всичките ми приятели. Занимавам се с частен бизнес. Мога да си позволя почивката. И точно защото съм ходил на училище и знам, че за една седмица нищо не изпуска. А и нали се сещаш, че след това ги караме да си наваксат. А за социалното развитие в училище - е това вече са глупости. Там детето ми се научи на чалга и да псува. Да не говорим и за ония, които се бият. А и ако не тогава, кажи ми кога се ходи по тези дестинации ?!

30

До Глупости говорят

преди 3 месеца

"Като имат съмнения, че сам си е написал бележката, да звъннат на родителите му." --------------- Защо учителят да звъни и да пита верно ли детето отсъства със знанието на родителя? Не може ли родителят сам да уведоми класния, че това е така? А за другите проблеми питай министерство на образованието, БХК, евроатлантиците, БЛМ, Европейския съд по правата на човека и други такива демократични креатури, изповядващи "новите ценности".