206

Реалист

преди 1 година

Като сте толкова сигурни застраховайте панелките за 1000 евро квадрата пти някой засттаховател.Силно се съмнявам,че някой засттаховател ще се навие.На драго сърце ще Ви вземат парите ако няма да плащат обезщетения.Не се надявайте,че 70 г.блок с хиляди подобрения ще издържи 7 по Рихтер.Гледайте да не сте в него,когато настъпи такова събитие.

205

В.

преди 1 година

Най силното земетресение в България е Чирпанското.

204

Анонимен

преди 1 година

Ако тръгна да ви говоря за какво безхаберие става въпрос в строителството за последните 20 години, ще ви се изправи косата. Надзиравал съм десетки сгради и съм броил армировката желязо по желязо. Правил съм огромни проблеми буквално с риск за живота си, като знаем кои са строители и инвеститори. Дори и да е бил приличен резултата, докато съм бил на място, никой не може да гарантира какво е ставало после. А такива като мен са малцинство.

203

В УКРАЙНА - НЕ

преди 1 година

РУСИЯ И ПУТИН СА ПО - ГОЛЯМО БЕДСТВИЕ И ОТ ЗЕМЕТРЪСА.... . ДОМИНОТО СЕ РАЗКЛАТИ ОТ БОМБИТЕ НА ПУТИН

202

Анонимен

преди 1 година

"В България всеки си прекроява жилището както иска, защото знае, че няма никакъв контрол по този въпрос." - Да, защото си е неговото жилище."--------------- При положение, че 90% от хората в градовете живеят в кооперации, ако нещо стане, пада цялата сграда. Цялата сграда твоя ли е? Май не е. И не е правилно твоето плиткоумие да застрашава друг, освен теб.

201

Анонимен

преди 1 година

"чакай да трусне по силно и ще разберем ,не може на 8 етажна сграда на втория етаж да бутнеш цяла стена ....един ден ще си платим тарикатлъците"------------Не е съвсем така, зависи от стената. Повечето стени в новото строителство са чисто преградни, т.е. нямат отношение към здравината на сградата. Но това все пак трябва да се установи от специалист, а не от бай Иван от втория етаж.

200

Анонимен

преди 1 година

Тихо , тихо , че да не спрат да теглят кредити и да плащат по 2000 евро на квадрат .Спрете да пишете , ще събутите стадото ....

199

Анонимен

преди 1 година

"От нашия блок в течение на годините съм видял да се изхвърлят три контейнера със строителни материали."-------По принцип ако някога има повреди в сградата, и се докаже че е от нерегламентирани тъппотии от собствениците, те ще бъдат подведени под отговорност, поне на теория.

198

Анонимен

преди 1 година

"Архитектът предвижда строителна конструкция на сградата." ------------------ Толкова е професор този. Архитектът нищо не предвижда, понеже хал хабер си няма от конструкции. Все едно гримьорът да предвижда лицево-челюстна хирургия.

197

Анонимен

преди 1 година

Стени рядко се бутат и то след съответното разрешение. Усвояването на балкона не намалява здравината на сградата - страничните колони и горната греда си остават, а се маха част от неносещата конструкция под прозореца. Проблемът е новото строителство след 1989 година с престъпно ниското си качество.

196

Анонимен

преди 1 година

В София старите блокове ще останат при силно земетресение, но в провинцията ще бъде леш.

195

Black Metal

преди 1 година

Бразилците по строежите в София като ги гледам как "работят", сигурно дават гаранция за 12 по Рихтер... Молете се, да не се случи у нас такова земетресение, защото тогава от София, ще останат само кирпичените коптори в Коньовица, строени в края на 19 век.

194

Дарвин

преди 1 година

Да кажем, че в общия случай строителният инжинер си е свършил работата (школата в БГ е срванително добра). От там обаче става страшно - инвеститорът спестява от количество и качество заради пари, а след него майсторът и той краде материал за къщата на село и накрая за самия обект остава 60% здравина от предвидената по проект. Резулатът ще страшен при 6ца по Рихтер.

193

Анонимен

преди 1 година

Като се има в предвид безумните преустройства които всеки си прави - бутат се стени, усвояват се балкони и тем подобни екстри на панелния гений да стскаме палци тука да не става земетресение, защото тогава света ще види на какво се вика жертви на собствената глупoст.

192

Беновска пипа

преди 1 година

В България институциите спят, държавата я няма. Когато се случи нещо, тогава се сещат я проверки да напарвят, я да свършат нещо. След три дни си минават в стария ритъм - корупция, шуробаджанащина, немърливост и по документи всичко е идеално.... и така до следващия път

191

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен Колко са по-високи ще паднат първи. По-ниските ще издържат повече. Затова София ще се срути на 90 %.

190

баба мара

преди 1 година

няма да издържат ако строителството е като в турция една сграда пада други нев земетръсната зона построили 15 етажни блокове корупция без краи

189

Анонимен

преди 1 година

При такова земетресение България ще е тотал - стари, нови сгради няма значение. Пенсиите си мислят, че когато панелникте ги строяли по бай Тошово време някви индийци и селяни с 2 клас образование ще издържат 7.2 по Рихтер. Промити комунисти пенсии, и старото строителство е леш, и новото.

188

Анонимен

преди 1 година

Зависи дали са пестили желязото. И какво е качеството на бетона. Колкото повече арматура толкова по здраво. Навремето тухлените сгради ги правеха без колони. Само тухли и плочи. Много зле. Повечето къщи строени през социализма са такива. Чак 1985-90г. почнаха да правят колони с арматура. Но доста пестеливо. Колоните на двуетажна къща трябва да са поне 30х30см и вътре да има поне 4 пръта ф20 навързани през 10см. Не всички го правят така. И сега съм виждал скъпи модерни къщи със слаба арматура.

187

bg politics

преди 1 година

Нямало нищо възмутително в бг политиката, дори и в Рим щели да се примирят рано или късно с идеята да се предаде сифилис на американци, възникнала в гениалната глава на Фандъкова и нейният 3-2 *** шеф ББ, е това е много повече от глупаво, но исторически опасно, но либийките се постарали да го прикрият дори в СЗО, нали са българистанки с диагноза, която поне Плевнелиев и лекарите ?му да разпознаят като "коронарен вирус", който според тях е "пандемичен", тоест е относим до републиканците WW