266

читател

преди 1 година

по панелите доста се кърти - особено фасадните панели, а тези от кабелните направиха на решето носеща колона в мазето, как не ги хванах само !

265

Пижо

преди 1 година

Панелките са бетон. Нищо не може да ги срути тях. Виж, всичкия бетон, дето изляха между 1992-2020 ще падне първо. От Малинова долина няма да остане и спомен. Никакъв контрол върху строителството, некачествени материали, некадърна изработка.

264

daaa

преди 1 година

особено новите

263

До Абе

преди 1 година

"По принцип нашето строителство като цяло е доста качествено">>>За кое по-точно строителство става дума, че е качествено. За това при което бетона се бърка с морски пясък ли? БИЛО е качествено. Ама отдавна.

262

До Grom

преди 1 година

"Как в Япония и Чили удря 8-9 по Рихтер и я имат 100 загинали и 200 ранени, я не. На 9 по Рихтер в Чили май беше паднала само една сграда"-->Това дето не пада в Чили е строено по времето на Пиночет.

261

Хм

преди 1 година

До Бай ПешоМного, много си прав, бай Пешо. Голямо мазало ще стане ако тръсне у нас. От една страна стари сгради с изтекъл срок на експлоатация, от друга страна изтърбушени апартаменти, а за качеството на новото строителство по-добре изобщо да не отваряме дума. Можем да се надяваме единствено на милостта на Природата, тя да ни пощади от човешката глупост и алчност.

260

Бай Пешо

преди 1 година

С това отстояние между блоковете в София, дори и твоя да издържи, в съседния ще се окаже че Бат Жоро е бутнал комина да си сложи гардероб, махнал една стена макар и носеща за да си разшири стаята, другия пък усвоил балкона. И този блок като падне, твоя няма да издържи и ще бъде пометен от другия. И ще стане ефекта на доминото. Тогава ще се окаже че София за секунди ще намалее с няколко стотин хиляди. И всички оцеляли селяни, мигом ще се върнат по родните си места.

259

Анонимен

преди 1 година

Срокът на ново построените сгради в Испания е от 60 до 70г. Това се записва в трхн.паспорт, след това се удължава срока след обследване от конструктор.

258

777

преди 1 година

Не е останал блок в България без своеволни промени по апартаментите! Не дай си боже да стане нещо!

257

:/

преди 1 година

Поредната симулация на дейност ала след дъжд качулка.Тези въпроси ги задавайте при издаването на разрешителни за строеж, инспекция на строежи в прогрес.

256

Анонимен

преди 1 година

на първия етаж от панелната гарсониера направиха тристаен апартамент,а това е панел,чак арматурата рязаха.а моят новият в затворения комплекс е напукан навсякъде-Узунов Варна.

255

др0гаре плоскоземи

преди 1 година

помните ли..."методаНаЗлобин" каскети смачкани

254

НикогаПовечеСДС-Чума

преди 1 година

Цели 35 г.България издържа на земетръса, предизвикай от СДС-Чумата,което дава основание да се вярва,че ще издържат и сградите на подобни по сила земетръс.СДС-Чумата превърна България в руини.

253

Анонимен

преди 1 година

Панелките ще заминат, не че новите са по-стабилни :)

252

Анонимен

преди 1 година

Няма да издържат ония сгради, които бяха и се "подобряват" за бизнес интереси. Що носещи колони се премахнаха , а и някои собственици премахнаха комините, за да усвоят нищожна квадратура, но...комините в блоковете също са към носещата конструкция. Факт: 84 год. при режим на тока маса семейства с малки деца се изнесоха в Странджата, затова ,че бяха премахнали комините.

251

$$$€€€ провалил се

преди 1 година

Сега е редно всичките пари от оръжието да заминат за помощ на пострадалите и да спре въоръжаването на Украйна.Ще види ме фалшивите демократи дали ще изпратят милиарди за помощи Но там няма да има далавера да крадат и да трупат милиони За това не мога да повярвам в хуманизма на обратните полово евро политици които мамят до пределa,и ни смятат за ***

250

Анонимен

преди 1 година

Кой ти гледа почвата и мястото,бе! Строят на поразия де що попадне! И контрола е съмнителен! Тука при по силен вятър хвърчат покриви,мазилки,керемиди,стеропори, та камо ли да почне да люшка!

249

гост

преди 1 година

кой написа тази некадърна статия, от кога архитекта се занимава със конструкции

248

Анонимен

преди 1 година

Старото строителство ще издържи, новото няма да издържи. Това е.

247

Абе

преди 1 година

По принцип нашето строителство като цяло е доста качествено, но вярно е, че мнозина правят реформи без да се допитат до архитект или специалист, а това в някои случаи може да бъде много опасно и дори фатално при евентуални трусове !