226

ГОЛЕМИ РАЗРУШЕНИЯ

преди 1 година

АКО СТАНЕ В СОФИЯ, СГРАДИТЕ ЩЕ ПАДАТ МАСОВО КАТО В ТУРЦИЯ !!! НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА ПОГРЕБЕ УМРЕЛИТЕ !!!

225

Земетръсът ще даде

преди 1 година

повод на строителната администрация да започне отново исканията за издаване на паспорти на сградния фонд у нас.Под формата на грижа за живота на хората пак ще изпълзят ред фирми и институции на наши хора,които ще изискват задължително да се категоризират всички жилища срещу скромна сума от 6-8 лв на кв.м.Ще дойде в блока или къщата комисия,ще поразгледа за 2-3 мин,ще прибере по няколко стотачки на апартамент,ще напише предписание какво да се направи(скъпо и неизпълнимо) и толкова.Наши хора,грижа

224

СГРАДИТЕ ЩЕ ПАДАТ

преди 1 година

ДАНО ДА УДАРИ В СОФИЯ !!!! НОВОТО СТРОИТЕЛСТВО НЯМА ДА ИЗДЪРЖИ !!! СГРАДИТЕ ЩЕ ПАДАТ КАТО В ТУРЦИЯ !!!

223

200 ХИЛКИ ЗА ИМОТ

преди 1 година

НОВОТО СТРОИТЕЛСТВО ЩЕ СЕ СРИНЕ !!! ЩЕ ПАДАТ ЦЕЛИ КООПЕРАЦИИ КАКТО В ТУРЦИЯ !!! ДАВАЙТЕ 200 ХИЛКИ ЗА АПАРТАМЕНТИ !!!

222

баба мара

преди 1 година

панелите се тресат целогодишно от ремонти разширяват кухнята към балкона исъбарят стената един *** събори комина в кухнята и панелите са вече на47 години няма да издържат едно такова земетресение

221

Анонимен

преди 1 година

тези които имат паспорти ще издържат... но само до часът на земетресението.

220

Анонимен

преди 1 година

НЯМА ДА ИЗДЪРЖАТ, СГРАДИТЕ ЩЕ ПАДАТ КАТО В ТУРЦИЯ !!! ОСОБЕНО НОВОТО СТРОИТЕЛСТВО !!!

219

Анонимен

преди 1 година

Както и да се поректира и строи, като мине българина с къртача и направи конструкцията на швейцарско сирене няма голяма полза. Както казваше един виден доцент от ВИАС "От строителство и футбол всеки българин разбира".

218

Анонимен

преди 1 година

Как няма да издъжат ? Нали са по 1500 евро квадрата !

217

Анонимен

преди 1 година

Старите коптори-панелките със сигурност Да,старото строителство преди 90-те години в голяма степен Да,виж за новото строителство просто не ми се мисли,там трагедията ще е пълна!

216

Анонимен

преди 1 година

Виждала съм как уплътняват с картони морска пяна изкопната яма на новостроящи се сгради Дали ще издържат

215

Анонимен

преди 1 година

Не господ, а учените знаят,че у нас всяко земетресение над 6 степена по РихтерЩе бъде фатално. Корупцията е на високо ниво.Това позволява да се допускат нарушения на високо ниво. От Европейския стнадрат за строителство ,какъвто и Ние трябва да спазваме,зградите трябва да издържат на 9 по Рихтер.Но у нас едва ли.

214

Анонимен

преди 1 година

Отговора е не.Тук яко се краде и лъже.Като в Турция и Русия.

213

Анонимен

преди 1 година

Преди 30 години имаше норми за задължително отстояние между жилищните сгради, за да може в случай на бедствие и паднали блокове да има място за спасителните екипи.

212

Анонимен

преди 1 година

Интересно защо работят по други скали, като Рихтер е скалата. 1977 г. в Свищов също имаше разрушения при 7,2 по Рихтер и е трябвало това да бъде обица на ухото за строителството. Панелните блокове са здрави, но много народ избива стени и прави някакви своеволия и това ще доведе до лоши последствия. Новото строителство пък, всичко е само на книга, а действителността е друга. Гърците не случайто нямат високо строителство и тук трябваше да е така, както и блоковете да не са един до друг.

211

Анонимен

преди 1 година

"Ти и да мислиш, и да смяташ, накрая опира до квото стане."------------Така е, просто спазването на правилата гарантира, че няма да има наказателно преследване при събитие.

210

до 223

преди 1 година

Винаги е божа работа. Ти и да мислиш, и да смяташ, накрая опира до квото стане. Добре е да си помислил, добре е да си подсигурил, но накрая вика е квото стане.

209

Анонимен

преди 1 година

Като чета някои коментари, стигам до извода, че на нас дори земетресение не ни трябва да се затрием. Иначе ако загледаме заглавието на статията и се потърси логичен отговор от действащите наредби за проектиране в земетръсни райони и приемем, че всичко е изпълнено по проект някъде около 6,7-6,9 по Рихтер ще е фатално. Общо взето при едни такива земетресения референтните ускорения заложени в нормите, отговарят на този магнитуд и то чисто статистически. На практика само господ знае.

208

бразил

преди 1 година

Батхе, лял битон съм корав с харматур многу здраф! Мнохо здраф! Мало харматур прибра за *** да игра с негу, хас видш здаф! Хасмокар здраф джелзету!

207

дядо Йоцо

преди 1 година

Идееее, идеее, у София иде...