31

Анонимен

преди 1 година

До 40 - Има и газ за къщите, но има котели и на дърва.

30

Анонимен

преди 1 година

До 40 - Кви шес йиляди леа за климарици ве?

29

Анонимен

преди 1 година

Ами глобашното затопляне? Че с тея климатици ...

28

Анонимен

преди 1 година

Колкото и да са измамници от топлофекация, ако си на парно няма смисъл от климатици. Както се казва по- долу, 6 хил лева за 3 от тях, плюс 200 лв ток на месец. Парното в 3стаен е 150 +/-, като се включва и топла вода. Отделно комфорта от радиаторите няма сравние с климатика. За къща освен на ток няма голям избор

27

да

преди 1 година

Иначе по света за най-икономичен и най-умен метод за отопление/охлаждане се смята термопомпата, ама нашите строители още не са ги научили добре и малкото блокове които са с термопомпи имат проблеми. За къща по-може да намериш някой който да ти я направи както трябва.

26

Пръъъц

преди 1 година

Ооо да и на типично българското гориво боб, след което се задейства пароцентралата и идва топлото. Е ще е и малко ароматизирано, ама няма как.

25

Анонимен

преди 1 година

Много студено тук, няма що. Миналата година средна температура за Декември - Януари 12 до -1. В нас, в тухлен блок без климатици, без духалки, без парно температурата пада до 17-18 градуса, ако стане -10 навън вътре пада до 14-15 градуса, което е веднъж на година. Не я разбирам тая изкуствена паника. Имам парно, имам климатик, но не ги използвам, последните 5-6 години най-много да си облека суитчър. Всичко в България барабар със зимата е фалшименто. Студеното е в главата на българина.

24

да

преди 1 година

топля се на газ (подово отопление). Разходът миналата г. беше около 100 лв на месец за апартамент 140 кв. м., тази година ще видим!

23

Анонимен

преди 1 година

Хубаво климатици,ама вложението за три добри машини или колкото ни трябват за един нормален апартамент ще ни струва минимум шест хиляди лева,с тая несигурност в цените на електроенергията за колко години ще се изплатят въпросните климатици,ако ги имаме като придобивка от минало време когато и цените им бяха с едни 30% по евтини бива ама ако се пазаруват сега,нещо сметката няма да излезе скоро на плюс!

22

Анонимен

преди 1 година

9, 'монтирана смарт система за наблюдение на консумацията и знам точно колко е' --- Пий си хапчетата бе шизз0френик!

21

Я па я..!

преди 1 година

До Анонимен 26 Какво е това стайче от 15 кв.м.? Да не става въпрос за коридора или банята.

20

Анонимен

преди 1 година

Do 27. Kлиматикът пести ток когато не се изключва. Т.е. пускаш го ноември и го спираш през април. Само намаляваш температурата, когато те няма. Иначе ако го спираш и пускаш е като една обикновена духалка и харчи много.

19

Анонимен

преди 1 година

Успех да се стоплиш с климатика на -20, че и да ти е икономично :D

18

popa ot razgrad

преди 1 година

климатика топли въздуха но не и стените...ако стените са студени, колкото и да топлиш въздуха, не става...в момента в който затвориш климатика, навсякъде става лед...най-добре, най-здравословно, но и най-скъпо е централно парно...

17

Министер

преди 1 година

Вие хубаво си накупихте климатици, ама аз тоя ток съм го обещал за износ, а за вас две тарифи, та да ви дойде акъла

16

Анонимен

преди 1 година

Кога ще озаптите топлофикация, която през летния сезон само за топла вода на 1 човек, който го няма цял ден, сметка 31 лв. е някаква наглост. Топлофикация лъже абонатите си и това го знаят всички. При показание 0 на топломери, те си искат към 100 лв. през зимен сезон. Топлели те съседите, ами те нали си плащат за консумацията.

15

до 18

преди 1 година

Кажи-речи със същите пари, с които аз топля 300м2, ти топлиш 100м2.. Ясно е кое е по-евтино.

14

ЕвроатланДиК:

преди 1 година

"Ще ме топлят надарени африкански бежанци и евроатланДическите ценности"

13

Анонимен

преди 1 година

Ясно, само българите ще си плащаме тока и парното.

12

Така е ..

преди 1 година

До Анонимен 14 Парното не е най евтино , но е най топло.