117

Анонимен

преди 1 година

аман! все това... а не пише нищо за най- тарикатските професии - доктори, юристи... там изобщо не ходиш на интервюта, даже обяви няма! Тия писаници, както винаги важат за бачкатори.

116

IT-та

преди 1 година

много, овчаре малко...

115

Анонимен

преди 1 година

Mного от тия които в момента са "работодатели" скоро други ще сме им работодатели.

114

до 126

преди 1 година

Не. Нашата фирма е консултантска в ИТ сектора в областта на облачните услуги.

113

Алоо

преди 1 година

До до 87Къде ги взимаш тези 14 000 лв като инж. в БГ-то? Да не би да са отворили фабрика на НАСА? :D

112

Айти

преди 1 година

Тоя Истината е от тея майстори дето идват и си остават ръцете и вземат парите и после се крият..

111

до 87

преди 1 година

Айде стига с тия криви сметки. 2000лв. за шофьор без опит в Еконт е ок заплата. С времето минава 3-4000. Айде да се включа и аз като инженер, ама с по-скромен 9-годишен опит. Взимам 14000лв. у нас. Всеки според ума си. Има инженери и инженери.

110

Анонимен

преди 1 година

До Странно как:Ти познаваш ли доктор без частна практика и кабинет. Чудят се къде и как да си харчат парите! Като влезеш в кабинет и те гледат като банкомат. Така че, не обяснявай колко вземали докторите.

109

Анонимен

преди 1 година

До 124 вашата фирма май е кол център.. ;)

108

Анонимен

преди 1 година

До 111 ми карай ти бе колю!

107

Анонимен

преди 1 година

Има доста високоплатени сектори, където наистина конкуренцията е 0, а заплащането- огромно. В нашата компания даваме 3600лв. начално бруто на човек без никакъв опит. Обикновено студенти на по 22-23. Вече с годините и опита идват и добрите пари, новите коли, лепките жени и луксозните имоти. Всеки сам си избира какъв да е. Предварително е ясно, че неукият в най-добрия случай реди плочки и взима на месец толкова, колкото топ кадър на 2-3 дни.

106

Старците работят

преди 1 година

В много магазини(например за облекло и обувки), продавачките отдавна са взели пенсия, но продължават да работят. По курортите сувенири продават също масово старици.Такова чудо в друга страна не съм го виждал.

105

Любо

преди 1 година

До Истината Приятел, знаеш ли колко слабо ме вълнува колко шпакловка и замазка правиш , при условие, че тия пари ги изкарвам двойно за месец. И дори да е вярно това за пирона, по жалкото е, че прекарваш целия си следобед да мрънкаш в някъв форум, вместо да бачкаш да си подобриш ситуацията

104

Анонимен

преди 1 година

Интервюто винаги е двустранно. Така както компанията се опитва да разбере, дали това е подходящия човек, така и кандидатът се опитва да разбере дали това е подходящата фирма за него. Само че българските фирми масово това не го разбират и си мислят, че кандидатът няма за какво да им задава въпроси и трябва само да се моли да го назначат във великата им фирма.

103

Анонимен

преди 1 година

Икономиката е просто нещо.Или имаш силно местно ноу хау технологии компании с богато портфолио и с добри чужди пазари където си реализират стоката тогава работниците са ок.Има и такива без като БъГъ при тях си намираш работа при чужд работодател който не гледа да ти дава много а напротив как да принизи трудът ти за да ти дава възможно най малко

102

Анонимен

преди 1 година

Имах познат "работодател" с четири магазина за алкохол и цигари. За персонал - минимално, с постоянни забавяния и измислени глоби. В един момент, няма кой да работи. Щял да наема сириици (от войната там, по това време). Измях му се, той ми се расърди! Този "бизнесмен" фалира. Вече има 0 магазини!!! Всеки познава такива. Ще има и още!

101

..

преди 1 година

всеки търси работа и всеки работодател търси работници и все не могат да се намерят и особено последните години- дали заради ейч ар отделите или заради други неща, но факт е че не могат да се намерят едни други и всеки мрънка

100

Анонимен

преди 1 година

Българчето и тук и вън зима се ниска надница. Що тъй?

99

Жалка държава сме

преди 1 година

масово работодателите са изм...кяри. Осигуровки на половин заплата, не ти плащат извънреден труд, командировъчни по 20лв, лоши условия на труд и т.н. А народа е търпелив като овца и не си търси правата.

98

До 112

преди 1 година

Какво означава твърда ли е заплатата? 4 хиляди бруто е. На толкова подписват договор, няма как да ти е под 4 хиляди. Ти знаеш ли какво е трудов договор и бруто заплата? Какви таргети. Това е договор. Изпълняваш или не, на 30то число получаваш 3200 лева чисто след данъци.