17

Анонимен

преди 1 година

Тотални глупости

16

Истина

преди 1 година

лад на кадри ужким а заплатите като преди 15 г даже и ги намалят . Нали ги гледам в джобса,, машинен оператор на три сменен режим 1000-1200 лв !! Ние да не сме в Сомалия или сме в ес ? Кви са тия жалки заплати на фона на тия европейски цени на всичко . Не могат да ме убедят че има глад на кадри. Този който иска реално кадри ще постне заплата от рода на 4000-5000 лв месечно на редовна смяна на 8 часов работен ден и още утре ще има 100 квалифицирани кандидати. Това е.. всичко останало е мижи да те лъжем

15

Капиталист жаден

преди 1 година

Спомням си преди около 12-14 години тъкмо завърших второти си висше образование, с 2 езика и бях завършил 9 месеца по програма "старт в кариерата", но останах без работа. Пускам, пускам сивита и нищо. Накрая след стотици сивита ме извикаха на интервю за работа в заложна къща в ромската махала. Тоя, който ме интервюираше не можеше да говори както трябва, дори започна да се подиграва. Станах и си тръгнах, Още ме е яд, че не му разбих гроznata mucuna тогава. Фак за капитала!

14

Анонимен

преди 1 година

Да, има глад за кадри, защото кадри почти няма. Има неграмотни и неквалифицирани кандидати, осакатени от образователната система с нулеви качества.

13

Анонимен

преди 1 година

Глупости!

12

Ванката

преди 1 година

хаха.. Големите търговски вериги вдигали заплатите, казва!!! Там за повече от 3 месеца не се е задържал почти никой. Само си играят на назначаване. Изискват от служителите си да изпълняват по пет длъжности, но за една мижава заплата. За работното време и почивни дни, да не говорим.

11

Анонимен

преди 1 година

Ами не пишете "наемаме хора", а плащаме толкова и толкова-за такава работа. Навсякъде ми.шките искат работници и почти никой не обявява срущу какво заплащане. NESHTASTNICI - РАБОТЕТЕ СИ САМИ И СПЕСТЯВАЙТЕ МИЗИРНИТЕ СИ ЗАПЛАТИ.

10

Гост

преди 1 година

ножицата се разтваря все повече хората ще искат все по-големи заплати за да могат да преживяват с високите цени идва краят на евтиния труд

9

Не че нещо

преди 1 година

В момента в който някой ми се представи като "работодател", моментално вижда един мой ясно изразен пръст. На мен работа не ми дава. Наемат се моите качества, умения и труд. И се наемат при моите условия. Тия, които дуднеха преди години, че "100 човека чакали на портала за моето място" вече ги няма, фалираха. Имал съм такъв шеф - в момента живее под наем в таванска стая. Загуби бизнес,джипове, жилища, семейство. И да си призная - злорадствам! Знам си защо.

8

Анонимен

преди 1 година

Глупости

7

Анонимен

преди 1 година

Да вметнем, че в статията се говори за квалифициран труд. Всякакви аутсайдери със знания от ТУ от 80та или без никакво образование да не се възгордяват. За тях ги чака складът на Лидл и 2600 брутна заплата. Айде с ваучерите за храна стават 2900.

6

Анонимен

преди 1 година

Къф е тоя гърбав бидон?

5

Гост

преди 1 година

това е така, както казват моите шефове преди ние избихме работници, сега те избират нас няма как за заплата около средната просто тези пари не стигат до никъде

4

555

преди 1 година

В компаниите, които дават прилични заплати - там няма глад за кадри.Но когато повечето фирми се опитват с трици маймуни да ловиш - е, тогава ще има глад за кадри

3

Тираджията Z

преди 1 година

На дюнерите в Ямбол търсят персонал от сумати време.Хора не останаха в града

2

Анонимен

преди 1 година

Логично. В ИТ сектора се "борим" по 0.6 души за 1 позиция. По 20 оферти за работа на седмица имам коя от коя с по-високо заплащане. Отдавна заплатите ни са европейски, но заради ниските разходи на труд, ниския корпоративен данък и ниските данъци, ниските наеми на офисите и евтинията у нас, струваме около тройно по-малко от германец с нашата заплата. Абе, кеф цена няма. Бачкаме си за 12к и нагоре и си живеем живота. И не само в ИТ секора е така. Вече склададжиите ще се избият 1000 за 3к заплата.

1

Ох на Дедо...

преди 1 година

A taka! Обърна ли се палачинката работодателчета мили?!? Идва Видовден!!! ;-)))