69

Анонимен

преди 1 година

76, значи в САЩ няма демокрация, а в Русия има, така ли? Направиха ужасна грешка с войната във Виетнам, но го разбраха. Никсън обеща че ще премахне това позорно явление, наречено наборна военна служба. Направи го през 74 година. Но в СССР не го разбраха и повториха грешката в Авганистан. Но за разлика от САЩ продължиха с робовладелските си практики.

68

Анонимен

преди 1 година

73, какво беше това? Започна в мъжки род, превключи на женски род, някакви медицински сестри... Какви жени и семейства ще защитаваш? Държавата пет пари не дава за семействата на робите. Ще умираш под строй и команда за геополитически интереси. Ще умираш по заповед, като изпълняваш команди по навик. Защото там не си човек, там си вещево имущество на държавата.

67

Здрасти Вова

преди 1 година

Ами имат демокрация хората.. Не като в ШАЩ.. Там демокрацията е свършила с хляба и не ми разправяйте, че не е така.. По робска държава няма в света.

66

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен Бедняка не може да има жена и къща че е даже бездомен. Каква казарма за кого и кого да се бие. А пък има и проблем ако е от семейство от Украйна и Русия и двете го викнат за войната.

65

Анонимен

преди 1 година

71, а защо само преди задочното обучение трябва да си ходил войник. Така беше и преди редовното обучение, през седемдесетте и началото на осемдесетте. Има една древна римска поговорка: "Робът не търси свободата си, той търси на свой ред да притежава други роби за себе си.". Казармената ти индоктринация изглежда е достигнала до този хоризонт на събития, от който връщане назад няма. Произведените роби искат и другите да бъдат роби.

64

Анонимен

преди 1 година

Попитахте ме може би мен какъв е смисълът, когато става въпрос за Пеевски. Отговарям - никакъв, никакъв смисъл няма сега за Пеевски. Но не само сега, става въпрос по принцип. Наборната служба е срам и позор за всяко цивилизовано общество, тя е съвременна форма на робство. Всеки роден човек има право на живот, свобода и елементарно благосъстояние. А точно тези неща безпардонно се отнемат на наборния войник.

63

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 70 А сега за Пеески и той трупа милиони какъв е смисала

62

Анонимен

преди 1 година

Анонимен 68, бил ли си в наборната армия на социализма, когато всичко беше държавно? Аз съм бил - наборната ми робия започна на 3 октомври 1978 и завърши на 27 септември 1980. А да са те малтретирали случайно с лев и петдесет стотинки заплата на месец в тази супер държавна наборна казарма, когато дори и тялото те е държавна собственост? Наборната военна служба е най-отвратителното нещо, което една държава може да изобрети за своите граждани.

61

Анонимен

преди 1 година

Няма смисъл да се биеш и мреш за руските капиталисти и парите им. Има смисъл само ако е държавно всичко както беше при комунизма. Мотивацията ще е сериозен проблем за Путин както е проблем и в България и няма даже работна ръка камо ли за военна служба и никой не иска да мре за имотите и парите на богаташите.

60

Анонимен

преди 1 година

Анонимен 63, кой ти каза, че в Русия всички сайтове са достъпни? Вече само една мрежа е достъпна там. Защо не престанеш да тролиш с глу-пос-ти-те си?

59

Жалко

преди 1 година

Жалко за младите русначета.Дано тази лудост не достигне и нас.

58

Анонимен

преди 1 година

И с родителите си имал проблеми. Ама разбира се, обещетението за загинал войник стигна 5 милиона рубли, които се изплащат на близките. Дори родителите ще го предадат на военните с надеждата да умре и да получат от смъртта му съответната сума. Звучи ви като перверзия? Не и когато имаме работа с руски недочовеци, това извратено в когнитивен план племе е готово на всичко в името на държавните робовладелски практики.

57

Анонимен

преди 1 година

Ще лъсне истината, когато правителството в Русия падне. Както лъсна истината когато Хитлер падна и се видя че масово германците не са одобрявали нацизма. Сега страха е голям и си мълчат.

56

Анонимен

преди 1 година

"ВСИЧКИ САЙТОВЕ С ОКОНЧАНИЕ .......ru са НЕДОСТЪПНИ" - Защото пък в свободна Русия всички сайтове са достъпни :)

55

Анонимен

преди 1 година

Иска ви се да е истина, ама не е!

54

По същество

преди 1 година

Абе, бая се изплашиха в началото, ама наистина нямаше защо. Особено дигитален художник... Познавам млади офицери от запаса, с които още никой не се е свързал. Путин е пратил чеченци, малцинства и доброволци. В началото по някаква причина е пратил някакви момчета, ама сега гледам масово са професионалисти с опит и на възраст.

53

От кой пол е

преди 1 година

това Данила Давидов?!?И защо да ни интересуват пасквилите и измишльотините на някакъв неопределен,чиято "история Ройтерс не успя да провери"?!?Колко ви плаща "Хамерика заД България" за подобни м***лоумия?!?Кога ще напишете поне веднъж една ОБЕКТИВНА проверена с факти новина?

52

НА 56"таз йoана

преди 1 година

СКРИТОТО ПОД ЗВЕЗДИЧКИТЕ ДА СЕ ЧЕТЕ "***"!!!!

51

А ВЕ ПАК СМЕ

преди 1 година

НА ВЪРХА НА "евроатлантическите ценности"!!!ВСИЧКИ САЙТОВЕ С ОКОНЧАНИЕ .......ru са НЕДОСТЪПНИ!!!!ДЕМуКРАЦИЯ сър!!!!

50

Анонимен

преди 1 година

Има интервюта в Youtube с обикновенни руснаци от улицата. Вижте как никой не подкрепя тази война, но пък почти всички се страхуват да говорят открито пред камера и се страхуват да излязат на протест. Всички твърдят че не живеят в демократична страна и не могат да казват открито какво мислят.