169

Анонимен

преди 2 години

Застанали да си го мерят с Русия, в същото време признават, че няма откъде да купят газ за покриване на нуждите. Това означава за вас - народа глад и студ, за да можем ние да се правим на велики и да слушаме покорно САЩ, които си живеят живота надалеч с ядене и пиене на корем!

168

Керемидчиев

преди 2 години

Най-са ми смешни родните ***,които като видят че няма накъде почват да дават безсмислени определения, а фактите са точни и недвусмислени - без руска газ ЕС ще изпита големи затруднения, но без европейските пари от руска газ за русия ще настъпи катастрофа в катастрофата. Или вярвате на приказките на стария изкyкал мошеник Лавров че ще търсят за нови перспективни пазари в Азия и Африка? ЕС пазар няма алтернатива. Това е.

167

Анонимен

преди 2 години

Забелязахте ли как и аз замених някой букви в български думи с латински буквиИ всъщност нищо не се промени защото смисъла на написаното се запазваТака и тия ни лъжатСамо че аз не печеля нищо за разлика от тяхНали знаете българската народна приказка за хитрата лисица и вълкът"Болен здрав носи"Ев това положение сме днес,благодарение на умниците в Парламента(Там са пък още по зле от вълкът и лисицата,защото са,като орел,рак и щука -още една забравена народна приказка)Време е да ги навести"Торбалан"

166

Анонимен

преди 2 години

Дай боже да има единство, но е съмнително как ще се оправят тези, които са дрогирани от руска газ. Ние сме по- добре в това отношение, но ако не ни спрат Мариците...

165

Молотов

преди 2 години

Споко, останалите без работа след напускане на западните фирми сега ги наемат за най крупния проект на света - ще копаят канал за тръба до индия и африка и оттам ще завалят рупии, джибутски франкове , ганайски кади и тям подобни, а долара и еврото ше идат в канала.

164

Анонимен

преди 2 години

Спирането на газта носи проблеми, както на ЕС, така и на Русия. Ако няма къде да се продават тези огромни количесства газ ще се наложи да се запечатват находища, чието отваряне наново ще струва колосални средства. Междувременно страната ще фалира.

163

Анонимен

преди 2 години

Тия хрантутници в ЕС много често взеха да си устройват банкетчета.Мине се не мине седмица и хоп,сбирка със сbuрka и кьор суфра на гърбът на осиромашаващите демократични граждани на Европа.Кво се променя.Ами нищоПросто ще продължат да плащат на Русия в евро,само дето в Га,пром ще влизат рубли.Голяма лъжа ни лъжат тия огладнели и оскотели от лакумия евролиберасти(т.е.изгладнели благородници)Голяма спекула и корупция се вихри и няма кой да я спре.Много и големи риби се ловят в мътна вода.

162

Крушаров

преди 2 години

Ха-ха-ха, дядя Путин ще затвори ли кранчето за ЕС? След това ще трябва да раздава газа и нефта на местното население - кой с кофи , кой с дамаджани да ходят и да влачат колкото могат, щото денги нема да има.

161

Анонимен

преди 2 години

Тия хрантутници в ЕС много често взеха да си устройват банкетчета.Мине се не мине седмица и хоп,сбирка със *** и кьор суфра на гърбът на осиромашаващите демократични граждани на Европа.Кво се променя.Ами нищоПросто ще продължат да плащат на Русия в евро,само дето в Га,пром ще влизат рубли.Голяма лъжа ни лъжат тия огладнели и оскотели от лакумия евролиберасти(т.е.изгладнели благородници)Голяма спекула и корупция се вихри и няма кой да я спре.Много и големи риби се ловят в мътна вода.

160

Анонимен

преди 2 години

ЕС твърдо отказва да плаща покупките на газ от Русия в рубли, затова големите ще плащат в евро, което ще се превалутира в рубли, а малките балъци като нас, които не са схванали играта, да се оправят както знаят.

159

Анонимен

преди 2 години

ЕС твърдо минава на дърва от Сибир!

158

Германец

преди 2 години

Кремълският 3D шахматист е на ход сега :)

157

До 157

преди 2 години

БАНКИТЕ, ЧРЕЗ КОИТО ЕС ПЛАЩАШЕ ЗА ГАЗ - НИКОГА НЕ СА БИЛИ САНКЦИОНИРАНИ!!!! ОСТАВИХА ГИ ИМЕННО ЗА ДА СЕ РАЗПЛАЩАТ за ГАЗА.

156

Anonymous

преди 2 години

До 158: Ами не, не бъркам, Европейската комисия изрично посочи, че плащанията за газ в договорената валута не са нарушение на санкциите -- респективно не са ограничени. От там нататък парите са в руска банка под котрола на руска компания. Превалутирането ще се извърши по същия принцип, по който би се извършил и по новата схема. Разликата е, че по руската схема това превалутиране трябва да се извърши под контрола на руската страна, а отговорност и риска за него да носи клиента.

155

До 160

преди 2 години

Оф, той хлябът само с газ се произвежда?!?

154

Анонимен

преди 2 години

Цената на животинската тяга ще поскъпне значително.Такситата ще бъдат заменени от файтони.Газта с bрukeтu.А петрола с магарета,волове и коне.Някъде ще се налага и жената да бъде впрягана като gobuтъk в ралото.Децата ще учат в килийни училища на четмо и писмо,за да могат някои посредници от Швейцария да забогатеят още повече.Честита ви подмяна.

153

Анонимен

преди 2 години

Цената на животинската тяга ще поскъпне значително.Такситата ще бъдат заменени от файтони.Газта с ***.А петрола с магарета,волове и коне.Някъде ще се налага и жената да бъде впрягана като *** в ралото.Децата ще учат в килийни училища на четмо и писмо,за да могат някои посредници от Швейцария да забогатеят още повече.Честита ви подмяна.

152

Анонимен

преди 2 години

Никой не е санкционирал руските банки е които се плаща за руския газ. Учудващо е,че троляците толкова много наблягат на тази опорка, след като абсолютно по всички медии това е съобщавано. Край с руската газ за Европа. Край с добива на руска газ, свиквайте рубляци, хаха.

151

Анонимен

преди 2 години

Бъркаш. Парите депозирани в Евро/Долари няма как да "излязат" от ЕС и да "влязат" в Русия. Точно затова се налага преалутиране. Купувачът пак внася същите суми в евро, но преди да бъдат превалутирани в рубли и получени от Руската страна, сделката не е завършена. На практика за това реве ЕС. Иска да плаща по сметки, но парите от тях да не могат да се ползват от продавача т.е. на практика иска безплатно газ.

150

Анонимен

преди 2 години

"Никой не ви кара насила да купувате газ от Русия" _____________________________ Е как? Нали в "купуването" е кондиката на санкциите срещу Русия. Имаме договори с "Газпром", по силата на които Русия ни доставя газ. Ние плащахме с ойро и $, но парите ни бяха и са в европейски банкови сметки. През февруари наложихме санкции и блокирахме руските пари. Сега получаваме руски газ, преструваме се, че плащаме за него, но де факто парите ни си остават в евробанките и РФ получава Нула. РФ подарява.