189

Анонимен

преди 2 години

"И какво общо има газа с доматите ? Да не би да ги обгазяват за да растат ?"------------------ Ами с какво се отопляват оранжериите, умничкият?

188

Харацио

преди 2 години

Руския газ го купували трети страни които ще го продават на двойни цени на ЕС. Е по-голяма смешка за днес едва ли ще прочета. Акъл море - глава шамандура може да измисли това. Първо Как ви се струва ЕС яде ли пасти да купува руска газ от прекупвач? Второ как ви се струва няма ли да е по-добре за Русия тя да взема тези двойни цени вместо някой посредник? Мислете малко бе, ама не с чорапите си.

187

Анонимен

преди 2 години

Рублата може да бъде обезпечена "кошница"от валути включително и с юана,както и с 1/100 от унцията,злато.Въпрос на време е да се премине от разплащането с долари и евро с рубли обезпечени и от "злато.Т ака навремето имаше две стойности на рублата една за вътрешния и една обезпечена със злато за външната им търговия.Така че всичко ще дойде с времето си.Цените на суровините ще растат с годините и ще стане изгодно да се плащат със златни рубли.Има и други варианти.

186

Анонимен

преди 2 години

Очевидно най-добрият вариант е Путин да си прибере рублите и газа на своя територия.

185

Керемидчиев

преди 2 години

Какво ме интересувало на кой е продават газта? Ами това е надцакване бе пич, гледаш какви са козовете на отсрещната страна за да знаеш как да изиграеш своите. Ако колкото до портфейла, тази работа няма да се отрази добре на никой, но не всичко е пари на тоя свят, има си морално-човешки норми които трябва да стоят на второ място, а първото място е естествено за физическото оцеляване, което обаче по никакъв начин не е застрашено със спирането на руския газ.

184

Анонимен

преди 2 години

А за България това означава години връщане назад,защото всичко в съвременна България е свързано с енергията. И храната включително.А за енергията са необходими горива,включително и ядрено тскова.Спре ли вноса от Руси спира и АЕЦ.Тогава нищо не може да помогне.Такива са реалностите.А всичко останало е само празни приказки.Единствено връщането с половин век назад ни е сигурно,защото ще се разчита наТЕЦ,ВЕЦ иСолари и Ветро,но те нямат този капацитет да покрият нуждите и са все още скъпи и са внос

183

Рублата е неконвертируема валута която съществува като купонна система за вътрешно потребление на Раша и за да може да привързва руската бензинова икономика към долара и еврото ... путин се опитва да и придаде живот като я вкара в обръщение на световните пазари, но това е несериозно ... никой не иска да се нагажда към нещо което не доказва своята жизнеспособност и винаги може да се срине надолу ... !!!

182

Анонимен

преди 2 години

Япония и Ю.Корея не са в ЕС и са изцяло ,зависими от руската газ.В Индия жегите унищожиха почти 2/3 от реколтата и продължават да я унищожават.Русия освен газ изнася и жито и торове и други стоки а трупа злато.Петрола в ЕС се доставя и от Русия,а ЕС и дума не обелва как го плаща.Петролът е и за суровина освен за горива.Не казвам,че Русия няма да пострада,но Светът не е само ЕС.Т ова трябва да се отчита за в бъдеще.Такива са реалностите.А за България,това означава тотално връщане с години назад.

181

Анонимен

преди 2 години

Рай за прекупвачите, спекулантите и контрабандата -това правят от никого неизбраните европейски чиновници!И за съжаление "свободата на словото"дава гласност само на скодоумни и удобни лъжи! 10 европейски държави плащат за газа си. А нашите предатели уредиха бизнесмените си и пак купуваме руски газ,но на двойни цени, за да накажем наглия Путин. Жалки търгаши, незнаещи и неможещи, единствено успешни в надупването..Позорно и срамно правителство.Срамен европейски съюз, обричащ населението си на мор!

180

Анонимен

преди 2 години

"Искам некоя муpzилка да ми обясни ако не е ЕС,Русия на кой ще продава своя газ-при какви разходи, на каква цена и в какви обеми"----------Аз пък не мога да разбера ТИ какво си се загрижил руснаците на кой ще си продават газта, на каква цена и в какви обеми, какво те интересува, тяхна си работа - да си я продават на който искат и могат и ако не могат, теб какво те бърка. А не си се загрижил НА ТЕБ и твоето портмоне как ще се отрази отказа от руска газ, ти какви сметки ще плащаш... ахмашка работа

179

Анонимен

преди 2 години

Който иска газ, ще намери рубли. Който не иска газ, няма да получава и готово.

178

Анонимен

преди 2 години

......Спирането на газта за Европа иьа други държави извън ЕС не носи никакви щети на Русия,зсщото тя пренасочва потоците на газ........ Да бе, пренасочва ги към Алфа Центавър. Спре ли ЕС вноса на газ ще види зор за 3-4 години (точно толкова й трябва да се срине, фалира и разпарчетоса), след което ще се стабилизира. И това със спирането на газа не е като да врътнеш чешмата. Находищата постоянно бълват огромни количества - не се ли доставя постоянно трябва механично запечатване и чао.

177

Некъф

преди 2 години

Хайде сега рашките да се хванат за палците и да си намажат цефките с вазелин!!!

176

r3v0lv3r

преди 2 години

До Христо Христов хахахха, направо ме разби, тоест според теб 2 месеца Русия не е получавала пари ? Гарантирам ти, че ако някой в Европа не си плати руснаците веднага щяха да врътнат кранчето, това със сметките си е чисто изнудване.

175

Керемидчиев

преди 2 години

Искам некоя муpzилка да ми обясни ако не е ЕС, Русия на кой ще продава своя газ - при какви разходи, на каква цена и в какви обеми. Дайте по точни цифри да видим дали ще ви излезнат сметките, а не да приказвате общи приказки. Ето пример за Китайците - за 2021 са купили 15 пъти по малко руска газ от ЕС, техния пазар по принцип е задоволен. Първо могат ли да усвоят 15 пъти повече газ ей така със щракане на пръсти? Второ газта която ще потребяват много зависи от това дали ЕС ще купува от тях стоки

174

Анонимен

преди 2 години

Спирането на газта за Европа иьа други държави извън ЕС не носи никакви щети на Русия,зсщото тя пренасочва потоците на газ,към други държави извън Европа и Азия.Пък те естествено ще ни я продават на двоини цени.Въпросът е,че в Българската Конституция е записано че България е социална Държава и с двоините цени се суспендира Конституцията,което е равносилно на преврат.А Държавата,до колкото я има е катурната по нанадолнището и нищо не може вече да я спре освен хиперинфлация и фалит.Боже опази.

173

Калеко Алеко

преди 2 години

Стратегията на кремълският военнопрестъпник да разединява и владее този път няма да сработи, за радост в страните от ЕС, както и в останалият цивилизован свят няма русофили и путинофили, които да извършват предаделство към националните си принципи, ценности и интереси....тукашните под.логи и слуги на кремълските кукловоди са си само наше "национално богатство" и за щастие не са целокупният български народ, а само тази част която попада в коловоза на "Из.раждане" и подобните му джихадистки клетки

172

хубав хляб

преди 2 години

До Христо Христов . .Питай баба ти как се прави хляб без газ.

171

Керемидчиев

преди 2 години

Абе Христо, първо ти как разбра че не получават пари? Всичко се плаща, иначе газта наистина ще спре. И второ два месеца са прекалено малък срок за да има повсеместен осезаем ефект върху 140 милионна държава, не мислиш ли?

170

Анонимен

преди 2 години

ЕС се пънат, но нека да помислим как ще наваксат нуждите от газ? Няма как. Дори временно да им спрат газа, в един момент пак ще опрат до руския газ. Подобно преминаване към алтернативни източници изисква години, да се направи инфраструктура, да се намеря нормални цени. Вие как мислите - дали европейците, които са свикнали на висок стандарт ей така просто ще се откажат от него за няколко години? Очакват ни бунтове в ЕС все по-големи и все по-чести. Човек разбира само като му бръкнат в джоба.