48

дедо Ташунко

преди 2 години

Статията е доста изчерпателна и добра, но не съобщава, че немските пенсии са жалки, в сравнение с австрийските, холандските, да не говорим за израелските. Хората се принуждават да поработват, за да си покрият разноските. Цените на наеми, стоки, битови разходи и прочее, експлодират. Г-жо Славова - благодаря за четивото. Аз съм пенсионер от Мюнхен и наблюдавам пряко тези явления. Младите има какво да научат от старите. на всички ви - хубав ден.

47

Уловката!

преди 2 години

А после ке увеличават пенсионната въздраст до безкрайност до края на света

46

Анонимен

преди 2 години

Работят немските пенсионери, ама произвеждат, създава. Какво са създали преди и след пенсионирането си работещите полицаи и военни? А пенсионерите в БАН?

45

а бяхме млади!

преди 2 години

По-рано ли искате да измрем?

44

до 46

преди 2 години

Не всички пенсионери са като масовите български баби и дядовци- с мислене на пpимaт и знания на авcтpaлопитек. В държавите, далеч от комунистическия блок, възрастните плащат онлайн, работят с модерна техника, следят научни новини. Е, и тук има такива хора и то не малко, но 90% са потрес.

43

Петолъчка

преди 2 години

Хората там уважават пенсионерите, но тук целта е колкото се може по бързо да ги изгониш да не работят.

42

Анонимен

преди 2 години

Нищо интересно не намирам. Баща ми е на 69, майка ми- на 73. И двамата още работят. Баща ми се занимава с разни ИТ дейности (много ми е забавен, защото и аз съм в сектора), а майка ми пише рецензии на научни трудове в сферата на микробиологията. Достатъчно да си докарат по 3-4к към пенсиите (които са около тавана), за да има да обикалят света и да си живеят живота, докогато Господ дал.

41

Асан

преди 2 години

Резидента и той взема и заплата и пенция :)))

40

Реалист

преди 2 години

В България при този недостиг на кадри е престъпление да се уволняват работещите пенсионери.

39

Още нещо

преди 2 години

Към 2 Коколино Не се отнася само до тежката работа. Зависи от професията. Я работи по 12 часа/ четири в производството и останалото време /ненормирано/ по специалността, на траулер в Ревящите ширини с наденати слушалки, обслужвай промишлен обем информация, плюс международна работа, на кирилица и латиница с морзовата азбука, да те видя колко време ще работиш. Пенсия-само за вагонетки кюмр, останалите, макар и с висока квалификация-с пенсии+добавка милостиня.

38

аз

преди 2 години

........ Не знам какви са тия глупости. Не виждам как човек на 72 ще ми преподаде опит в областа на медицината при положение че дори младите лекари не смогват да се запознаят на време с най-новите тенденции и оборудване. Но пък знам че в последните години доста хора на пенсионна възраст не успяват да свързват двата края и за това прибягват до събиране на бутилки и алуминиеви кутийки които предават за вторични суровини за да могат да си помогнат на бюджета

37

Работи в Германия

преди 2 години

Абсолютна лъжа. Защо лъжете хората. Нищо вярно няма в статията.

36

ауу тия коментари

преди 2 години

*** виж ги как са се притеснили, че някой ще ги кара да работят, милите. Те живеят за момента, в който ще се пенсионират и ще си курдисат лоясалите трътки по диваните, да гледат риалитита, да си живеят с мизерните пенсии и да не се налага нищо да правят, освен да мрънкат.

35

Анонимен

преди 2 години

В нашата строителна фирма имаме една бригада пенсионери и тя е най-добрата бригада на фирмата,всичко правят,не мрънкат,работят бавно но без да спират,като мравки са,непрекъснато правят нещо,не можеш да ги видиш подпрени на лопатите на приказка и цигара,.От старата генерация,свикнали са да работят и искат да свършат работата ,а не просто да чакат да мине работното време за да се приберат,както са повечето от младите,дето са дошли за парите а не за работата.

34

НЯМА ЛОШО !!!!!

преди 2 години

САМО !!!!! да започнат да изплащат натрупаната пенсия на 65 на работещия !!!! АКО СЕ ОСЛУШВАТ - ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ ВИДА КРАЖБА !!!!! ОСВЕН ТОВА .. СЛЕД 65 - НИКАКВИ ДАНЪЦИ ЗА ОСИГУРОВКИ И ЗДРАВНИ !!!!!!!

33

Тираджията

преди 2 години

Това е намек че ще ви удължават пенсионната възраст на 72г.Щом Германеца или немеца могат значи всички могат.Аз купих един апартамент в Чужбина.Ще го изплатя когато стана на 50-55г.Продавам го за колкото съм го взел и до края на живота си няма да докосна работа освен в моята къща и зеленчукова градина.Който иска и до 80 да бачка.Може тогас даа му доиде акъла

32

Аз казах

преди 2 години

А така , че ми писна от мантрата - "млад и динамичен" екип, което в превод е хипстърски глезльовци и глезли, но със огромно самочувствие, без грям мозък ....

31

Анонимен

преди 2 години

Това намек и ние да бачкаме на 72 години ли е?

30

Анонимен

преди 2 години

Това за опита е съвсем вярно. Със пенсионирането на един човек си отиват много знания, които останалите нямат. Това особено много важи за държавната администрация, но не само там.

29

Анонимен

преди 2 години

Ох горките какви сте ми онеправдани :)) и как пък все някой друг ви е виновен :)