68

транс Грета Тюнберг

преди 2 години

Никъде няма да пътуваш трупен концнентрате Таушански още една дози ваксина и 2 омикрона и ще си там където ти е мястото

67

Анонимен

преди 2 години

В българия ако не си красавица до 25 години или връзкар, забрави да си намериш добра работа.

66

Пенсионер

преди 2 години

Ако пенсионерите са ви виновни за нещо в този модерен свят, където има работа за всички, значи сте *** мухльовците.

65

Анонимен

преди 2 години

Забранете пенсията по НОИ на работещите в България пенсионеро кадаври затлачили са цялата държава и заемат масово постове навсякъде и местата на младите хора. Така се укриват и данъци и осигоровки и не се плащат реални заплати обричайки бъдещето на всички системи на колапс.

64

115

преди 2 години

В България, работещите пенсионери, на хубава държавна работа не мърдат от местата си, може да ходят с памперси, но ще смучат до последно. Защо не променят закона, щом иска да работи, да не му дават пенсия от НОИ, А, да си взема само заплата, а не от 2 места да взема, а младите да се чудят как да вържат двата края с 700 лв.

63

алес клар хер канцле

преди 2 години

при нас пък пенсионирани зелени чорапи продължават да вземат и пенсия и заплата ,но разликата с германците е че наште пак нищо неправят

62

Анонимен

преди 2 години

В българия пък търсят до 25 години, максимум, с приятна визия задължително.

61

дедо Ташунко

преди 2 години

Номер 68, Гадняр е напълно прав. Слагам му плюс с удоволствие!

60

Гадняр

преди 2 години

Политиката на държавите в Европа е такава. Високи данъци, високи наеми, скъпо образование... Как се създава семейство с много деца в тези условия? Пришълците от Африка и Близкия изток могат, защото те не държат на образованието като нас. В същото време не работят (на помощи) или в най-добрия случай търговия или друга далавера. Затова работят пенсионерите - ниски доходи и липса на качествена работна сила.

59

дедо Ташунко

преди 2 години

Христов, пак те приканвам, дръж се прилично и стой мирно, когато приказват хора с познания и житейски опит. Имаше една стара приказка: "Нито си ми на годините, нито си ми на чик..те". Моята пенсия тук след 25 г. трудов стаж в Германия е 900 евро. Добре, че имаме собствено жилище от 130 м.кв и още 2 по-малки апартамента, които давам под наем. За моите приходи ти можеш само да мечтаеш. Пътувам по цял свят и правя каквото желая. Още въпроси?

58

дедо Ташунко

преди 2 години

Христов, средната немска пенсия е 760 евро за жените и 1180 евро за мъжете. Меркел нищо не удвои, това са спекулативни изказвания. Ако човек има собствено жилище, тези пари стигат за ядене, иначе не стигат за нищо. Питай културно и с удоволствие ще ти отговоря, това което знам. Не заблуждавам никого. Ако човек е бачкал 45 години и е взимал средно 2500 евро бруто, като пенсионер ще вземе 46% пенсия от тези пари. Т. е. най-много 1200 евро. Такава пенсия всимат австрийците при 10 -15 г. работа.

57

Христо Христов

преди 2 години

До ТашункоАз какъв съм си е моя и на близките ми работа. Но виждам, че ТИ на елементарен въпрос отговор не можеш да дадеш. Говори достатъчно за теб.

56

Христо Христов

преди 2 години

До 46"Не виждам как човек на 72 ще ми преподаде опит в областа на медицината при положение че дори младите лекари не смогват да се запознаят на време с най-новите тенденции и оборудване." - то щот човек за 40 години се е променил, както компютрите например, и все нови технологии и начини на функциониране са се появили за органите му. Отделно, че ако разчиташ само на новата техника при диагностика и лечение, да те "таковам" и в лекаря.

55

дедо Ташунко

преди 2 години

До Христо Христов, номер 59. Човече, ти си експерт по всички въпроси. Най-много обичаш да се изказваш за Урсулата. Личи си, че си бил слаб ученик и нищо не се научил. Нямаш никакво възпитание и едва ли някога ще придобиеш. Комплексите ти избиват при всяка твоя несвързана приказка. В Германия хората имат респект от знаещите и можещите. За разлика от България. Бъди здрав и не се изхвърляй чак толкова много. Полезно е за организма на всяка креатура!

54

Христо Христов

преди 2 години

Ташунко, какви са немските пенсии? Нали Меркел ги "удвои" преди 1-2 години? Холандските за двама пенсионери е по 851 на човек.

53

чудо би станало!!!

преди 2 години

До старо да може.

52

до 50

преди 2 години

Твоите родители не са като тия, за които софрата, ракията и сланината са най-важни и на детето си нищо не могат да предложат, освен храна. За тях има важни приоритети. Дай Боже повече такива хора у нас!

51

Христо Христов

преди 2 години

Пълна глупост е "уважение към пенсионерите". Статистиката по доходите не лъже, че голяма шест от немците над 70г. са бедни и трябва да работят, за да не умрат от глад. Отделно, че децата на демокрацията са глезени некадърници, дето от мързел единствено "акъл" могат да дават. Но на ПЪРВО място е цената: "... с почасова работа, която остава под нивото на задължителното социално осигуряване". Толкоз за Германия!

50

старо да може

преди 2 години

младо да знае....

49

ТОТАЛНА ВОЙНА

преди 2 години

за работа!