88

преди 10 години

преди 2 години

проблеми с визите и въздрастта на пенсионерите а сега на старини пълна свобода

87

До китайски социалис

преди 2 години

И без това са преносители на ковид , а и мрът много лесно от него и така парализират икономиката. Там , да чукат червените камъчета за желязо.

86

До китайски социалис

преди 2 години

Абсолютно си прав и вече си получил "+" от мен. Всички ковидари и старчоци трябва да бъдат изчегъртани от лицето на земята. И най - вече в Европа. Като за начало нека да ги пратим на африканците за да ги учат и да им "предават опита и добрите си обноски" та да не идват тук да взимат работата ни и да ни лишават от бъдеще. А също и да им сменят памперсите , а те да ги кълнат и да им казват , че са лентяи и мързеливци. После , когато Илончо е готов - с еднопосочен и към Марс.

85

Анонимен

преди 2 години

Глупости, кадри. Противно на чужденстранните представи, немските пенсии са от най-ниските на Запад и минималната често не покрива дори наема.

84

Dnеs.bg

преди 2 години

Ние сме едни прости преписвачи, статията е на Дойче Веле. Те и читателите ни са още по-

83

дедо Ташунко

преди 2 години

До Селчо Костов, номер 84. Италианските пенсии са по-високи от немските. Германия е с една от най-ниските пенсии от Европа. Живея тук от 35 години и имам реална представа от живота в Бавария - в Мюнхен. Не заблуждавам никого и не съм *** да изпълнявам нечие нареждане. Вие, господине, сте минавали от тук и разказвате, какво сте видяли. Аз живея тук, владея езика, преглеждам медиите, радвам се на оптлично здраве. Въпреки моите 7 десетилетия мога да кача 1500 м. нагоре надолу из Алпите за 8 часа

82

До 87

преди 2 години

Да прав си , обаче тогава не виждам как въобще бих могъл да разбера нещо , дори и да го прочета двадесет пъти и да разделям всяка дума на срички , като първолаче, защото липсва каквато и са била нормална логика и за това не е виновна статията. Човек на възраст за пенсиониране работи или защото не му стигат парите или защото му липсват години за пенсиониране. Всичко останало са лиготии на изкуфели , полумумифицирани и изфирясали мозъци , които само доказват , че трябва да бъдат изпратени на Марс

81

Анонимен

преди 2 години

''но и от тях младите се учат на приличие и добро поведение".... да се разбира роболепие, тотално чиноподчинение,послушност,докладване на всичко-кой,какво ,кога на кого е казал и/или направил погледнал.....Теа са си родени шпиони-па ра но ици

80

Реалист

преди 2 години

В Германия идват да работят много чужденци и би трябвало да нямат недостиг на работна ръка, но явно нивото на младите е ниско. В България има изтичане на работна ръка, недостиг на кадри, особено квалифицирани, нивото на младите също е ниско като в Германия. Какво прави новото правителство? Ами маха работещите пенсионери, т.е. маха знаещите и можещите и създава още по-голям недостиг на квалифицирани кадри.

79

Реалист

преди 2 години

В България е подобна ситуацията. Познавам пенсионери, които работят и след 70 годишна възраст, заради минималната пенсия, която получават. Познавам други пенсионери, които работят и след 70 и 80 годишна възраст, които са с от най-високите пенсии, но си работят, като повечето са лекари или медицински сестри и лаборантки.

78

Анонимен

преди 2 години

Цитат: Актуално проучване на Института на германската икономика показва, че за много от работещите пенсионери допълнителните пари не играят главна роля. --- Хайде пак го прочетете, но този път с разбиране!

77

До доктора

преди 2 години

Докторе , гледай си ковидарството и ваксините - ментаци дето не вършат никаква работа , продължавай и ти като всички останали доктори да позорите медицинската наука и да я превръщате в циркаджийство, както го правите доста успешно в продължение на две години и нещо и не се занимавай с мен. Ако въобще си доктор , де. Ако не си , тогава се ориентирай към медицината , че там сега има много и сигурна работа. Ще ви държат докато продължава ковидарщината, а това ще рече, докато не се мумифицираш.

76

Китайски социалист

преди 2 години

решението на старческият проблем вече е в ход .Скоро от проходилките няма да е останал и помен. Те затлачиха съсипаха и унищожиха Планетата .С канибализъм съсипаха и унищожиха бъдещето на младите поколения. Решението за тези торби гнило месо е в ход.

75

Анонимен

преди 2 години

Ще прокопсат с тия пенсионери... ще има да дишат след години прахта на млад Китай...

74

Анонимен

преди 2 години

ГА СИ... И В ГЕРМАНИЯ Е МИЗЗЕРИЯ ЗНАЧИ, НЕ ИМ СТИГАТ ПЕНСИИТЕ НА ГОРКИТЕ!

73

Анонимен

преди 2 години

истината е че пинсията нестига за нормален живот,затова много пенсионери отиват в източните страни където с 800 евра си живеят като царе

72

Доктор

преди 2 години

До предните няколко коментара - време е за хапчетата!

71

До 74

преди 2 години

Оправия тук с вас няма. Трябва да се избиеме, щото няма как да ви накараме да спрете да смучете, дърти пиявици!!!

70

До 74

преди 2 години

Работа има колкото искаш , да вярно е мисирко, но тя е временна, не е постоянна. За за 3 месеца , за половин година, за една година и до тук. После трябва да си търсиш пак , налага ти , в повечето случаи да сменяш квартири , да пътуваш. Вас ви държат вечно , за постоянно. Вие такива проблеми нямате. Я ми кажи , как ще одгледам деца и семейство ако ми се налага да живея по този начин. Илон Мъск трябва да прати старците и ковидарите на Марс колкото се може по -бързо. Иначе тук с вас оправия

69

До 74

преди 2 години

В съвременния ковидарски свят , където не се знае кое предприятие и кога ще му бъдат спрени доставките на матеряли и производствени ресурси и ще да прекрати дейността си в резултат на което да бъде принудено да съкрати персонал или да пусне част от него на социални помощи, като утрепките и пияница кошари по улиците.... Когато това стане гонят и махат младите , защото вие старците трябва да смучете, понеже не сте се насмукали за цял един живот и тия пари ще си ги носите в гробищата.