312

Знаещ

преди 2 години

То щеше балона да се пукне лятото.. после есента, после зимата... Е, не се пукна и няма и да се пукне. Ще продължат да поскъпват понеже всичко се вдига и стандарта на живот също се покачва много! И това не е само в България.

311

*****

преди 2 години

Това, че не разполагаш със средства за жилище не е повод да злобееш. Цените на добрите имоти в южните квартали на София едва ли ще паднат. Купих си жилище в такъв квартал през 2019, с простор голям двор, на тихо място. Сградите са 5-6 етажни. Там места за застрояване няма вече....Имах средства и това което изтеглих като ипотека е 40 000 лева. Отделно имам имот и в центъра, който някой ден ще продам и ще покрия този заем.

310

до анонимен

преди 2 години

Проблемъ, чадо, е че мнозина от провинцията, където са закрити 99% отпромишлените предприятия и едва ли някога вече ще заработят отново, продават всичко - включително и недвижимото си имущество - и се преселват в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Ст.Загора. Естествено в тези градове цената на жилищата рязко скачат нагоре защото "търсенето е по-високо от предлагането" и ето ти ги далаверите с високите цени. Елементарна схема, нали?

309

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 350 - Не го "мисля". Да си живее, както си реши. Интересува ме мнението му и инстинноста му. А Илон си продава имотите от 3 години вече и повечето му имоти са тотално изтрещеки, така или иначе.

308

Анонимен

преди 2 години

До АнонименA като се гътнат старите?

307

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 347 - Имот "на морето" не е толкова лошо. И не, не си закован. Винаги може ш да отидеш и другаде. Винага можеш да отидеш и на имота на морето, даже и през зимата. Можеш да го дадеш на приятел, да гоползва. Може някой роднина да поживее известно време там, ако има затруднения. Може и да го отдаваш под наем. И ако ти писне, може да го продадеш.

306

Лудогорец 9

преди 2 години

какъв балон ви гони сега си правя основен ремонт на къща която струваше 50 000 лв и труда и материалите така са поскъпнали,че ще ми трябват около още толкова за да си направя ремонта.После мислите ли че ще я продам за 100 000,а още по-малко и за под 100 000 лв?

305

Анонимен

преди 2 години

Професора не го мисли , освен преподавателска дейност по целия свят , той си има и разни инвестиции (не в имоти и крипто) . Самия той живее под наем , а повярвайте може да плати в брой един апартамент .Защо ли не го прави ? Защо най големите богаташи в света тази година ударно разпродадоха всичките си имоти . Ще се сетите ама късно ..........

304

Анонимен

преди 2 години

"Някой да ходи да му обяснява как имота е инвестиция ." - Инвестиция е. Грешката е, че повечето хора си мислят, че една инвестиция задължително трябва да е печалишвша.

303

Анонимен

преди 2 години

Професора ви го казва , банките ви го казват , даже омразния Хампарцумян ви го казва и пак вадите някакви неадекватни доводи . ЕЦБ означава Европейска централна банка , там си има експерти , които имат ниво за да са там .Правят анализи хората , следят процеси и чак тогава изразяват мнение .Тука се слуша какво е казал съседа , таксиджията или брокера . Как да проумее човек какво му говорят експертите , като той си е решил да се набута

302

Анонимен

преди 2 години

Въпроса е индивидуален при всеки, не може в страната, където заплатите им са крайно ниски и едвам свързват двата края или работата е несигурна, да теглят и заем, вместо да живеят под наем или се местят свободно, не е добре например и на морето да се купува имот, защото се връзваш за цял живот за купеното място, вместо да почиваш в различни държави, но по принцип имота е добра инвестиция в големите градове, ако имате такава възможност.

301

Анонимен

преди 2 години

До уфффТи наясно ли си колко му е хонорара в Щатите на този професор ?Ей,българина винаги ще си остане неграмотен .Човека преподава в цял свят .Такива като теб и куфарчето не могат да му държат

300

Анонимен

преди 2 години

Аз не мога да разбера криза ли се предвижда сега? В смисъл хората без работа да останат и да не могат да си изплатят жилищата и семейства им масово да останат на улицата? Така ли? Защото ако е така, какво значение има дали си купил жилище за 200 хиляди или за 260 хиляди лева? Демек ти нямаш работа, ама баш тия 60К ще те потопят?

299

Анонимен

преди 2 години

Същото беше и през 2008 *** . Всички се надпреварваха да обясняват колко ще поскъпват имотите и през 2009 та -бум ....и така днес сме в подобно положение , но сега това бум вече ще е по-голямо .

298

Анонимен

преди 2 години

само едно нещо ще кажакризите никога не се повтарят едни и същи една след друга. Няма да стане 2009г, този път. Така че това с лихвата от 12% го забравете. Ако ставаше все едно и също и даже таксиджиите познаваха, всички щяха да са милионери. Докато много народ се наумува и филосовства, вече 6-7г., хората пари направиха, един познат милионер стана, а почна на майтап с апартамент в студентски за 480 евро квадрата. Сега си кара новия ГЛС и се смее на разбирачите професори на по 6000 долара заплат

297

Анонимен

преди 2 години

До уфффНе знам и в страната на някой имот да му е паднала цената, има имоти, които стоят непродадени с години, но вместо да им намалят цената я увеличават, имота е добра инвестиция, особено ако имаш и деца!

296

Анонимен

преди 2 години

Няма имотен балон, всичко глобално поскъпва! Имота е единствената сигурна инвестиция дългосрочно.

295

Анонимен

преди 2 години

Гоше , банката си иска парите , Бетон и тухли казаха че не приемат

294

Анонимен

преди 2 години

Който имаше пари отдавна си купи жилище. В тези несигурни времена да се набълбука човек със 100 бона заем за тухли и хоросан си е абсолютна глупост.

293

Анонимен

преди 2 години

До 332: не, това не е лошо, но за жалост е нереално! Знаеш ли защо? Защото земята не се произвежда! Това не е лек автомобил или смартфон. Терените за строителство не се произвеждат!