292

Не вярвам на брокери

преди 2 години

То пък едно строителство.. Ръцете са си оставили. Плащаш 100к евро и като влезеш викаш майстори за още 50к да ти дооправят кутийката, че да става за живеене. Надценени са поне двойно апартаментите в София.Има някой друг лукс дето влизаш и забравяш, но такива са малко и пак ти искат пари като за милионери. Кой каквото иска да бръщолеви в момента минимум 10 години ставаш крепостен селянин като купиш нещо. Дето каза някой по-долу само на хляб и сол после ще караме докато изплатим.

291

уффф

преди 2 години

аман от професори. Ако беше толкоз умен щеше да е бизнесмен с яко пара в джоба а не професор. Пазара е търсене и предлагане. Какво значи балон??? вече 6-та година имало балон, ама сега коефициента на достъптност паднал спрямо 2016г.... Всички трендове са циклични, най-вероятно ще дойде момент на спад, но той ще зависи от 100 неща. Търсене, платежоспособност, дали продавачите са на зор, инфлация и т.н. Апартамент на Оборище никоя криза не му е паднала цената. Ако в Сф, дойдат още 100к души????

290

Анонимен

преди 2 години

Аз пък знам един строител които направи кооперация с 12 апартамента , продаде 5 и после спря . Това стана през 2008ма . Коко пъти им сваля цената и се мъчи да продаде но не успява .Той на загуба ли или е на печалба се пита в задачата ? Непродадени 7 броя от 13 години .Някой да ходи да му обяснява как имота е инвестиция . Говорил съм много пъти с него и с едно изречение може да сложи в джоба си всички надувачи на балони . Имота е ценен само ако ти е основно жилище !

289

Анонимен

преди 2 години

какъв е този, докато завреният зет не си каже мнението не вярвам, един истински финансист, консултант на фалирала банка, лаборант си имаме и ще слушаме някакъв от чужбина, чието мнение не е меродавно, в сравнение на заврения ни зет или Гечев

288

Анонимен

преди 2 години

Виждате каква диващина е в България и няма никакъв капитализъм, още по-малко пък социализъм, нито пък свобода за обикновения човек, нито получва нещо от парите дадени от ЕС, нито му позволяват и помагат в малкия и среден бизнес, няма и такива социални услуги, каквито има на запад, където не се страхуват да са без жилища, защото знаят, че бездомни държавата няма да ги остави, България е друга бира, всеки трябва да има жилище, не само заради инфлацията, а поради много причини, наема не е решение!

287

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 323 - И това лошо ли е? Не, не е!

286

Анонимен

преди 2 години

До 329: 120 000 са си пари, но реално са по джоба на много хора вече. И говорим за изплащане на жилищен кредит, както и заместване на наем със заем. Което прави нещата съвсем лесни за множество хора, без да коментирам първоначален капитал! Помните ли колко баби хвърляха хилядарки за подкупи, измамени по телефона?

285

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 328 - А преди ядеше френски птики, мазани с масло то тюлен, поръсени с трюфели и златен прашец, нали?

284

история

преди 2 години

Сега доста хора които са купили , ще започнат да усещат , как неприятно са се понабутали и ще решат да пуснат на пазара преди големи срив . Така ще се натрупат много оферти -продава и точно тогава ще стане интересно . Новопостроените и те излизат на пазара , защото строителите работят за печалба и като видят , че печалбата изтънява , ще продават за да минимализират загубите. Дотогава обаче има поне още един-два месеца .

283

Анонимен

преди 2 години

Знам един познат, който си купи апартамент с кредит и сега живее, като ckoт. Яде само филии с мас и глава лук почти всеки божи ден. Още един столичанин в повече.

282

Анонимен

преди 2 години

Този месец фирма на Пеевски е продала имоти за около 5 млн.лева ! Интересно защо не купува , а продава ?! Може би Пеевски не е наясно ?! хахахахахахаххахаахах

281

Анонимен

преди 2 години

Аз виждам много желаещи да се сринат цените на имотите, но не видях нито един да каже колко ще започнат да струват!

280

Анонимен

преди 2 години

Колко, според вас, трябва да струва един тристаен апартамент в квартал като Хаджи Димитър, да речем? В момента цената е 260 000 лева - построен. 100 кв. Колко, според вас трябва да струва? И ако достигне прогнозираната цена при настоящите доходи, то какъв ще е напливът към такъв имот? Или вие може би предвиждате срив в доходите на хората? Проверете също така на колко възлизат депозитите на домакинствата!

279

Анонимен

преди 2 години

Добре, но каква ще бъде цената? 100 000 лева ли ще стане един тристаен апартамент? Защото тогава и пенсионерите ще започнат да си купуват! Таванът на пенсиите е 1500 лева. Ако 1 апартамент започне да струва 100 000 лева, то такъв един пенсионер ще си купи имот в София срещу 500 лева вноска!

278

Анонимен

преди 2 години

....над 97% от жилищата, които се очаква да бъдат построени през 2025 са продадени! И това вече го видяхме. Някои ще пият студена вода.

277

До 319

преди 2 години

Капарирани не означава продадени !!!! Чакаш нали !!! А дали ще ги построят през 2025 е под въпрос, може да останат само с изкопа !!??

276

До 318

преди 2 години

До 318 - ЩОТО ГИ Е СТРАХ ОТ ИНФЛАЦИЯ ЗЛАТО ЩЕ РЕВЪТ КАТО МАГАРЕТА ТЕЗИ С КРЕДИТИТЕ СЕГА !!!! КАТО ИМ ГИ ВЗЕМЕ БАНКАТА ЩЕ СЕ ТРЪШКАТ И НАС-И-РАТ ОТ КЕФ !!!! СЛЕД КРИЗАТА 2008 ИМАШЕ ОТ СЪЩИТЕ БУНАЦИ И ТЕ ПИЩЯХА ТОГАВА !!!

275

Анонимен

преди 2 години

Я се обадете за проба на един строител! Ей така просто, изберете си случайна новострояща се сграда и попитайте за свободен имот! Ще се изненадате, несъмнено, защото над 97% от жилищата, които се очаква да бъдат построени през 2025 са продадени!

274

Анонимен

преди 2 години

Хората са пълни с пари и имоти по провинцията! И ги е страх от инфлацията! Затова ще купуват жилища!

273

ДО ТЪПАНИТЕ С КРЕДИТ

преди 2 години

ВРЕМЕ Е БАНКИТЕ ДА СИ СЪБЕРАТ ЛИХВИТЕ !!! А ТЪПАНИТЕ КОИТО СА ТЕГЛИЛИ КРЕДИТИ С "НИСКИ" ЛИХВИ ДА РЕВЪТ С КРКОДИЛСКИ СЪЛЗИ !!!