81

Анонимен

преди 2 години

Промяната продължава. Това ще е само началото.

80

Анонимен

преди 2 години

Три кубика за да се подмиеш стига. Какви ли не ид.иотизми няма да сътворят.

79

а в гетата

преди 2 години

А В ГЕТАТА "ОТЧИТАНЕТО" КАК ЩЕ Е, ЗА ЕДИН ПРИЯТЕЛ ПИТАМ? ЩОТО В РАЗНИ РЕПОРТАЖИ ПРЕДИ ВРЕМЕ ОБИТАТЕЛИТЕ ТАМ ЗАЯВИХА МАСОВО, ЧЕ ВОДА НЕ СА ПЛАЩАЛИ В ЖИВОТА СИ, ВОДОМЕРИ НЯМА, ТА КАК ТОГАВА ЩЕ ПЛАЩАТ ИЛИ ПАК ЩЕ ИМ ПЛАЩАМЕ "ЗАГУБИТЕ"? ДОКАТО НЕ ПРИНУДЯТ ФИРМИТЕ МОНОПОЛИСТИ ТЕ ДА СИ ПЛАЩАТ ЗАГУБИТЕ ОТ ГЕТАТА, ВСЕ ЩЕ СМЕ ТАКА - ПРЕЦАКАНИ!

78

Всъщност

преди 2 години

3 кубика стигат. Е, с едно условие - скъпа пералня и скъпа душ слушалка. Друг въпрос е, че наистина ВиК първо трябва да си оправи безбройните течове и тогава да мисли как да ни извива ръцете.

77

да ама не

преди 2 години

Щом правят такива гимнастики с цената най-вероятно се говят да изнасят вода .на по-висока цена от вътрешната .

76

Shark

преди 2 години

До 78. Да, и в Пловдив е така. Разпределя се според консумацията, което абсолютно не е справедливо. Общият водомер трябва да е на отделна партида, да се отчита отделно и да се разпределя по равно между всички семейства. Така беше преди и беше по-добре. Само че сега инкасаторите ги мързи да ги проверяват и затова измислиха тази глупост.

75

Анонимен

преди 2 години

Айде стига с тия еврейски кандърми! Дали ние ще ползваме по 100 л дневно или по 300 (тъй като в БГ вода бол!) - в Африка, Сирия и некои други страни от Близкия изток водата ПАК ще е в силен недостиг, докато в Бангладеш ще е в пъти повече от нужното с тия вечни наводнения там! Каква е тая уравниловка?! Айде, наложете 100 л на ден в Бангладеш, та да се отърват от наводненията, какво сте се хванали се с нас, българите?! )))

74

Анонимен

преди 2 години

Икономията е майка на мизерията! В България има вода в изобилие! Защо не е евтина или въобще безплатна? Защото ВиК искат само да лапат печалбите, но да не си мръднат и малкото пръстче да свършат работа за 2 лева. Цялата водопреносна мрежа е построена по време на социализма - преди 50 години. Колкото и да е здрава, не е вечна. На много места тече и попива в земята. Вместо да я обновяват и модернизират, прехвърлят загубите на клиентите си. Как БКП можеше, а сега не могат?

73

Анонимен

преди 2 години

Продължаваме промяната! Очаквайте скоро и лимит на въздуха, който имате право да дишате!

72

Анонимен

преди 2 години

Как ще се разпределя водата от общия водомер на блока? Сега се разпределя процентно според консумацията във всеки отделен имот отчетен от индивидуалните водомери. Това вдига разхода на отделния имот по около 5 кубика месечно. Това се прави в интерес на Софийска вода. Така имотите с водомери плащат за тези които нямат водомери. Решението е всички имоти без водомери да плащат общите количества вода.

71

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 77, говоря за потребление. Прочети пак какво е написано. Може и три пъти да го прочетеш и после пак се върни да коментираш! Функционалната неграмотност се оправя трудно. Потруди се!

70

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 76, дори няма да влизам в дискусия за високоя ви клас. Кое е комплексарско мислене? Че 3 кубика са достатъчни ли? Ами стигат! Въпрос на осъзнатост. Ако моето е комплексарско мислене, то вашето е изпразнено от мисъл изобщо. За съжаление българите масово могат да мрънкат без да мислят в перспектива. И за това онзи ви съсед се мисли за голамата работа с мерцедеса :) Иначе всички сте големи съдници вечер след втората ракия :)

69

Анонимен

преди 2 години

74 нормален ли си бе? Аз също живеех години във Великобритания и знам че цените са едно към едно с това, което искат сега! Проблемът е в това, че доходите на хората не са като във Великобритания. Я кажи, при кралицата като ти потече тръбата на улицата плащаше ли за ремонта, който правят, а? Защото отговорът е не! На мен са ми плащали обезщетение с приспадане на солидна сума от сметките заради такъв ремонт. Това в България кога се е случвало? На някой да са му връщали пари заради ремонти?

68

Анонимен

преди 2 години

До74: Всичките ми уреди са висок клас, не ми говорате глупости. Много плоско и изказване. Такива, като Вас са типичен пример за задръстено и комплексарско мислене, че видиш ли Вие и Вашето мнение са "норма".

67

и?

преди 2 години

До Анонимен 75, къде точно е обидата? Това че не можете да си правите сметката, да влагате средства в качествени уреди и ви е трудно да измислите елементарни неща... за обида ли го смятате вече? Или не ви харесва някой да ви каже, че начин има? Ами има! Налага се малко мисловна дейсност и ще видите как можете сами да си помогнете. Ако не ви харесва си живейте на жълтите павета и чакайте някой да ви оправи :)

66

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 75, където искаш. Защо питаш хората по форумите. Или по-скоро където можеш. Най-добре е някъде извън София и живееш в къща. Там никой няма да ти пречи. И съседа с мерцедеса да си се прави на велик. К'во ти пука на теб?

65

Анонимен

преди 2 години

69 живея в кв. Лозенец. Съседите ми се правят на голямото добрутро с мерцедеса. Къде да се преместя? В новобогаташките квартали? Да, там течовете може да са по-малка защото са новопостроени блокове, но само след 10 г ще са на нашия. Спри да обиждаш хората и виж реалността. Карат ни да плащаме за това, че ВиК дружествата не искат да инвестират печалбите си в ремонти и когато се наложи ремонт го пишат изцяло за наша сметка. Утре ще ни карат да събираме дъждовна вода на покрива.

64

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 70, еми става! Сметките ни винаги са били такива. Ако при вас не се получава значи нещо не е както трябва. Бяхме във Великобритания 2 години и там сметките. ни баха подобни. Вложете малко пари в пералня, съдомиялна, смесители и казанче за тоалетна. Не може да купуваш смесител за 50 лв. и да очакваш, е потреблението ти ще е като моето :) Освен това след тези 3 кубика на човек сигурно цената ще е с лев или два повече. Повече виете по форуми отколкото да се замислите как да се справите

63

За Израел ли?

преди 2 години

Ами там направиха от пустиня градина, точно с български евреи(след 1948г.)...

62

Добре де...

преди 2 години

Явно вместо да имате три кубика на ниска цена искате да изпозлвате вода 100% на висока цена.... Ами спрете да поливате тревата, да миете колите пред входа и нещата се получават. Откажете се от селските си навици и започнете да се държите като цивилизовани хора. Ако съсед изпозлва общата вода ми вдигнете се входа и му спрете кранчето. Стига вечер на салата да раздавате справедливост, а на събранията на входа да мълчите като посрани!