141

Анонимен

преди 2 години

Идеята е как да плащаме повече, без да се вдига цената /без да отчитаме инфлация/. Евтина вода няма да плащаме - това ще са цените. Но за сметка на това, половината население ще се ограничава мислено, когато влезе в банята. Нещо като Ковид ограниченията. Ще се къпем с маски в банята. Нищо че може търсим къде да източим язовирите, без наводнения. Понякога, при суша, ще има вода за зеленкото да завъртим.

140

Жо

преди 2 години

До всички разбирачи на проблемите на водоснабдяването. Водата няма цена, никой не я праизвежда. Във фактурите пише какво плащаме- УСЛУГА "доставка, канализация, пречистване". Трябва да добавя и това, че 10 години се занимавах с проблемите, кражбите и жалбите на клиентите на водоснабдяването в София. А, някой от вас задава ли си въпроса за цената на минералната вода? На извора при банята тя е безплатна, а в магазина е по 400 лв за кубик (1000 литра)!

139

Всъщност

преди 2 години

До ПомняПомниш дръжки. Има слушалки, които смесват с въздух водната струя и хем тече нормално, хем ползваш по-малко вода. Моята е "хансгрое", тъй че обясни на германците за икономиите и мизерията.

138

Не

преди 2 години

сто литра, а минимум 150 литра / денонощие за 1 човек е нормата.И кой ще удостоверява броя на обитателите?Трябва да се монтират водомери с еднакъв клас на точност, особено общия и разлика повече от 15-20% е много, но все е в полза на ВиК.

137

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 147, преди години заплата ти е била 100 лв. сега е стигнала 650. Какво е очакването ти? Заплата ти да расте, но не и цените?

136

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 146, и как стигна до числото 10 лв. Вие нормални ли сте да си измисляте цени, обстоятелства и после да се самонавивате? Изобщо в тая дъържава останаха ли нормални хора или всички сте с полирани мозъци вече?

135

Анонимен

преди 2 години

Преди години плащах около един лев за вода при четиричленно семейство. Сега колко ли десетки пъти повече плащам и то само за двучленно семейство.

134

Анонимен

преди 2 години

Не разбрах на колко ще ни вдигнат цената за тези 3 кубика и каква ще е за останалите. Май от около 3 лева за кубик ще стане поне 10 лева за първите 3 кубика на първо време, а после и повече. Сега плащам по 90 лева за вода, а ще трябва да плащам колко ? Може би 500 или 2000 лева.

133

Анонимен

преди 2 години

До До 139 Голямо блещен, всъщност обърканият тук си ти! Като не ти харесва *** живей в друга страна. Стига само мрънкахте!

132

До 139 Голямо блещен

преди 2 години

Яко се се объркал. Става дума за 3 кубика на висока цена и останалите кубици над тези 3, по свръхвисока цена. Не знам откъде изкопа тази ниска цена.

131

Анонимeн

преди 2 години

За Хасково е разбираемо да ползват по малко вода, защото те ако я ползват после ще светят.

130

Анонимен

преди 2 години

До Red pill, то и по-долу им беше казано, но по друг начин. Ама "умните глави" се оправдават със съседа с мерцедеса за собственото си нещастие! Ако нещо не ти е ОК огледай първо вкъщи и после гледай съседа с мерцедеса, бмв-то, поршето и т.н. Все някой друг им е виновен, че са бедни, нещастни и глупави. И все някой ги лъжи и ***....

129

aa - до 119

преди 2 години

просто ти си мнгоо мръсен, за да не ти стига 1.5м3 вода за къпане. Един бойлер е 60-80л. ти си направи извода. Явно ти си много мръсен и миризлив за да ползваш толкова вода, но да знаеш просто тази твоята мръсотия миризма не се мие с вода, просто така си миришеш явно :)))..

128

Red pill

преди 2 години

До Голямо блещене!Оф, най-накрая разумен коментар. Благодаря.

127

Голямо блещене!

преди 2 години

Никой никого не ограничава! Става въпрос за това да имате 3 кубика на ниска цена. Всичко отгоре ще е с примерно лев повече. Къде има ограничение? Кой ви казва да не се къпите или да не пиете вода? Не може един да пълни басейни, друг да се чуди как да пести! Или да се плицика и да плаща мизерни пари за това! Явно повечето "умни глави" тук предпочитат да плащат всичко на по-висока цена. Интересни индивиди са се появили на тази територия! Жалка картинка! Цените растат навскъде, никой не ви ***!

126

До Жо 2

преди 2 години

И пак там, в седната графа, пише: средноденонощен разход - 3.77 м3/с, което прави окол 3,26 млн. кубика вода на ден. И тъй като е ноември, не се напоява. Кремиковци отдавна е история, значи и за там вода не се отпуска. Остават питейното водоснабдяване на София и някои други нас.места, което е докъм 13-13,3 млн м3 месечно. От него за енергодобив по график за този сезон отиват до 10% (ако!!!), което означава около 3 и малко м3 да отиват за водоснабдяване. Или с други думи - около 300 000 м3 на ден

125

До Жо

преди 2 години

Ти да видиш! Да се чудиш защ в Ежедневния бюлетин на МОСВ, публикуван на сайта на министерството в раздел"води" по разбираеми причини с ден закъснение, пише, че средния приток в яз.Искър за датата 15 ноември е само малко над 620 хил. кубика (0.718м3/с). С тенденция за намаляване. Тия хора, както и ония от експлоатацията на Софийска вода, че и НИМХ-то, как не ги е срам да ти нямат телефона, за да ги светнеш как да си правят сметките...

124

4 членно семейство

преди 2 години

16-20 кубика месечно, както искате така го смятайте. Това е било винаги п6оследн6ите 20 години.

123

Анонимен

преди 2 години

На никой освен на някоя баба и то зимата. В БГ има горещини 40 градуса,хората се къпят,перат,мият повече,цветя се отглеждат ,те лятото също искат много вода. Водата в БГ на кой е,че ни слага лимит?

122

Жо

преди 2 години

До Зайо Байо=== "ЗАГУБИ" на вода са пропуснатите ползи за ВиК оператора. В София всеки ден впостъпват около 180 000 куб м. вода. Нали не вярвате, че всеки ден 90 000 кубика текат по улиците, а останалите 90 000 са достатъчни за два милиона софиянци? Тогава? Течовете по улиците са само около 3 %, а останалото е "пропуснати ползи", т.е. нетаксувани количества. Хиляди кубици вода се крадат ежедневно от промишлени предприятия, бетонови възли, автомивки, селскостопански дворове и градини.