58

Анонимен

преди 2 години

Как така лобистите на картелните спекуланти не изпитаха никаква трудност за една-две седмици, дружно и орташки-организирано да създадат хаос и паниката на пазарите с рязък скок на цените на всички стоки и услуги, а еврочиновниците са крайно затруднени да родят и приложат единен механизъм за подпомагане на европейските потребители? Какъв е КПД на еврочиновниците? За какво са ни нужни такива некадърни еврочиновници?

57

Анонимен

преди 2 години

Енергийната криза показа, че нито вятърната, нито слънчевата енергия могат да се конкурират по ефективност с въглищата, петрола или газа. В Русия разбират това. Европа, Китай и САЩ са решили да поемат риска и да заменят изкопаемите горива. Сега всички те страдат от енергийна криза. И тази политика в Европа, Китай, Северна Америка и другаде, ако не бъде преработена, за да отразява по-добре реалността, ще обрече милиарди хора на прекъсвания на тока, недостиг на енергия и по-високи сметки.

56

Анонимен

преди 2 години

На Европа ѝ отне толкова време, за да се подготви за екологична зима като похарчи близо 2 трилиона евро на данъкоплатците, но изведнъж стана ясно, че е невъзможно без руски газ.

55

Анонимен

преди 2 години

Китайските фабрики се затварят поради недостиг на електроенергия и перспективите са мрачни. Китайското правителство реши да премине към екологичен дневен ред и въведе по -строги правила за емисиите за промишлените производители. Но се оказа, че няма да е лесно, а през зимата може да има недостиг на гориво в Китай. За първи път от много години. В резултат на това решението беше признато за погрешно и отменено, но ще бъде трудно стартирането на заводите, а също така е проблематично да се увеличат доставките на въглища за предприятията.

54

Анонимен

преди 2 години

Целта не е да се спасява планетата! Вие сериозно ли си мислите, че капиталистите които използват детски труд в Индонезия, сега искат да спасяват планетата! Тия които избиха стотици милиони хора за за пари и за богатсва от колониите си - сега да спасяват планетата? Целта е да се спре резвитието на Китай и Русия.

53

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен - Европа отделя много повече емисии от Русия и Китай, защото няма гори. Сибир поглъща почти всичи CO2 емисии, растенията и горите имат нужда от CO2 за да живеят. В Европа нетно най много отделят гъсто населени страни като Белгия, която няма никаква индустрия и икономика, но няма и гори .

52

до Greenman

преди 2 години

"Соларните панели са най-доброто средство да се спаси планетата и да се греем зимата" ---- Остава да се помолите Зимата да е мека и топла, че при Минус 15-18 гадуса с обилен снеговалеж, до настъпването на Пролета може да се наложи да ви размразяваме!

51

Анонимен

преди 2 години

Най-доброто решение за успокояване на ситусцията ще бъде да изтехлят от обръщение, парите, които напечатаха и раздадоха на населението. Освен това трябва за поне година да се повишат лихвите. Инфлацията и потребителската лудост са пряка последица на огромните необезпечени новонапечатани пари, които моментално влизат в потребление и за които икономиките не могат да обезпечат с ресурси. И трябва да се спре зелената лудост - това май на всички вече се изясни. За това трябва много плавен преход.

50

Анонимен

преди 2 години

Миналата седмица гледах за вредните емисии по държави. Китай отделя адски много, колкото Русия и САЩ заедно. Но за Китай никой нищо не казва, и не може да направи. Само ние в Европа ще спасяваме света (и то няма как да стане) докато Китай си развива икономиката и ще задмине всички превръщаща се в глобална сила 1

49

Анонимен

преди 2 години

Соларните бойлери си работят, дори сега октомври-ноември когато е мъгливо. Е да нощем имаш вода, колкото ти е бойлера.

48

ръждата

преди 2 години

Топличко ли ви е все още??? Топличко! Хайде, да поизчакаме до Ноември..., после ще дойдат сметките за електричество, високите цени на хранителните продукти и услугите, все по-скъпите горива, съкратеното производство, ръста на безработица... Грета шъ ви изпрати въздушна целувка и едно голяяямо Бла-бла-бла!!!! -))))))

47

Анонимен

преди 2 години

Всички мерки на Зелената сделка ще нанесат колосални щети на европейския бизнес и икономиките на страните в ЕС. Европейските бюрократи донякъде осъзнават това и бързат да въведат наказателни мерки срещу страните, които не искат да следват утопиите на фон дер Лайен към светлото, нулево въглеродно бъдеще.

46

Анонимен

преди 2 години

Показателно за икономическото невежество на дер Лайен е обяснението ѝ на въпроса на един журналист относно целта на санкциите. Нейният отговор беше в смисъл, че санкциите ще създадат стимул за компаниите да инвестират в нови екологични технологии. Това наистина е принос в икономическите теории. Никой досега не се беше сетил, че наказанията могат да доведат до технологичен напредък.

45

Greenman

преди 2 години

"Като забръска снега и покрие с лед соларните ти батерии кво шъ прайш???" Соларните панели са най-доброто средство да се спаси планетата и да се греем зимата, но вие не можете да интерпретирате првилно фактите.

44

Анонимен

преди 2 години

Аз имам бойлер на соларен панел и си грея вода без пари, особено нощем и вечер като се прибера.

43

Клоунски Свят

преди 2 години

Днеска JIDF троловете са страшни...Greta/rds + "Свидетелите на Корона и инжекциите от последните дни" - яко минуси на всичкото коментар което e анти globo//х**о

42

до анонимен

преди 2 години

Като забръска снега и покрие с лед соларните ти батерии кво шъ прайш??? А, пролета като се напукат??? Я *** поразгледай Тексаските форуми да почетеш какъв е бил резултата от слъчевите им панели и как са се превърнали на "сол" след като се стопи ледът който ги беше покрил!

41

Анонимен

преди 2 години

ДЖИПКО НАЛИ НИ БЕШЕ ДИВЕРСИФИЦИРАЛ?

40

анонимен

преди 2 години

Лошия Руски Газ така е, Бойко клекна на американците и сега плащайте като суданци

39

Анонимен

преди 2 години

НА ВИ РУСКА ГАЗ! НА ВИ ЕС!