90

Анонимен

преди 3 месеца

Един буден и съвестен гражданин на България! Както споменава в коментара преди мен Жо, къде е паметника на Ботев, на Паисий Хилендарски, на многото истински българи, оставили светла диря в нашата история? До кога историята ще бъде подвластна на старите комунистически лъжливи идеи и насоки? Нима хората не заслужават да знаят истината за новото ни време?

89

Анонимен

преди 3 месеца

Нито Раковски, нито Ботев, нито Левски са били русофили. Всички те са смятали Русия за заплаха на България точно каквато е била Турция. И са искали да работим за нашето си освобождение САМОСТОЯТЕЛНО. А когато Русия ни окупира през з 1878ма година паставя на престола един племенник на руския цар. За Русия е било важно да стигне проливите. И от повторната окупация ни е спасил Стефан Стамболов.

88

До 86

преди 3 месеца

Естествено, салют. Нали им е слугувал?

87

Жо

преди 3 месеца

Двадесет декара в центъра на столицата на България са отделени за гигантски паметник на една армия, окупирала странат ни. Сравнете този 25 метров динозавър със скромния паметник на Васил Левски. А, знаете ли къде се намира в София паметника на Христо Ботев? Ами не знаете, защото няма такъв паметник. Има само 2 двуметрови бюст-паметници в Борисовата градина и на пл.Възраждане. А, къде е паметника на българските опълченци и колко е висок? А, на Раковски, Бенковски, Караджата, Хаджи Димитър и други

86

Истината

преди 3 месеца

Владимир заимов е национален предател, също като Радко Димитриев.

85

Анонимен

преди 3 месеца

Когато разстрелват антифашиста генерал Владимир Заимов, Червената армия в негова памет отговаря със салют на цялата фронтова артилерия. Внукът днес иска да покаже, че генетиката не е точна наука. Случват се и девиации...

84

Анонимен

преди 3 месеца

Браво на този мъж! Истинск българин!

83

Анонимен

преди 3 месеца

" Остави човеека! .... Остави човеека! .... ... "

82

Анонимен

преди 3 месеца

Този и хилядите други паметници величаещи окупатора на България е СРАМ за честните българи и колкото по- късно бъдат съборени, толкова срама ще е по- голям! Съществуването на този позор показва само какви хора ни управляват, дори и след като вече вългария /уж/ е европейска държава.рано или късно БГ ще се справи с този позор, идните поколения ще премахнат величаенето на азиатският варварин, но срама ЩЕ ОСТАНЕ ВЪРХУ ЦЯЛАТА НАЦИЯ.

81

Нищо чудно

преди 3 месеца

Да е русофилска провокация.

80

Анонимен

преди 3 месеца

Ходете протестирайте бе. Какво ви пречи, страха.

79

Данко Харсъзина

преди 3 месеца

До ***...... Не събаряйте паметници, това е част от нашата история...... Приятелю, в Борисовата градина, в Морската градина във Варна и на много д уги места е имало паметници на Сталин. Самите комунисти са ги махнали. Да ги върнем ли защото и те са памет? Да прекръсти ли отново Варна и Мусала на Сталин, каквото име им дадоха комунистите, защото и това е история? Да преименуваме ли Шумен на Коларовград а Карнобат на Поляновград а Перник на Димитрово? Защото и това е история?

78

Анонимен

преди 3 месеца

76 Най гадното включваме се сьс много жертви в антифашисткия пакт и забележете плащаме репарации дружно с Германия друга балканска страна няма такава.Таковат ни тия фили яко.

77

Анонимен

преди 3 месеца

Пуснете. Веднага човека!!!Той е проявил патриотични чувства,които липсват в управляващите ни вече 76 години лизачи на руски зад..ци! Браво за смелостта на честният българин!!!!

76

Анонимен

преди 3 месеца

Денят на зариваното на този срам на бьлгарщината ще е кото стената в Берлин.Преставяте ли си най внушителен паметник за робство имаме. Чужденците направо падат от изумление. И някакви робски сьзнания тука като чорбаджиите по турско.

75

Истината

преди 3 месеца

История на комунизма в България, том I, стр. 245: към септември 1946 г. от съветски войници и офицери () са били убити 123 деца, жени и мъже, българи и българки. Списъкът не е пълен и се отнася само за 1946 г. Убитите жени са на възраст от 18 до 23 години (Архив МВнР, СКК, оп. 1, а. е. 423, л. 8, 37; а. е. 424, л. 5 17; а. е. 312, л. 4; а. е. 325, л. 4; а. е. 315, л. 2; а. е. 424, л. 7 11)

74

Простак

преди 3 месеца

Не събаряйте паметници, това е част от нашата история.Каквато сме сия направили, такава ще я сърбаме.

73

Анонимен

преди 3 месеца

Имаше вече призиви за референдум. И щяхме да победим и да го премахнем, колкото и да пискат русоробите. РУСКОТО ПОСОЛСТВО НЕ САМО НЕ РАЗРЕШИ АМИ ЗАПОВЯДА ДА СЛОЖАТ КАМЕРИ ЗА НОЩНО ВИЖДАНЕ. А нашите дупедавци политици пак и за кой ли път им клекнаха.

72

Истината

преди 3 месеца

Жертвите обаче не са напразни: покрай погребенията е оформено и първото съветско военно гробище на падналите червеноармейци за освобождението на братския български народ от фашизма и капитализма.

71

Истината

преди 3 месеца

На 14 септември 1944 г. при грабежи в складовете на пристанище Бургас, тълпа от червеноармейци се натъква на големи количества спирт. Без каквато и да е проверка за годността на плячката, тълпата се нахвърля като обезумяла върху трофейната течност. Резултатът от двудневния запой с метилов алкохол на близо 200 бойци и командири от Червената армия са 42-*** починали и шестима ослепели бойци, а останалите са хоспитализирани с тежки отравяния. Всъщност това са и единствените герои, загинали в двойното освобождение на България. Жертвите обаче не са напразни: покрай погребенията е оформено и пъ