71

До 86

преди 7 месеца

Естествено, салют. Нали им е слугувал?

70

Жо

преди 7 месеца

Двадесет декара в центъра на столицата на България са отделени за гигантски паметник на една армия, окупирала странат ни. Сравнете този 25 метров динозавър със скромния паметник на Васил Левски. А, знаете ли къде се намира в София паметника на Христо Ботев? Ами не знаете, защото няма такъв паметник. Има само 2 двуметрови бюст-паметници в Борисовата градина и на пл.Възраждане. А, къде е паметника на българските опълченци и колко е висок? А, на Раковски, Бенковски, Караджата, Хаджи Димитър и други

69

Анонимен

преди 7 месеца

Когато разстрелват антифашиста генерал Владимир Заимов, Червената армия в негова памет отговаря със салют на цялата фронтова артилерия. Внукът днес иска да покаже, че генетиката не е точна наука. Случват се и девиации...

68

Анонимен

преди 7 месеца

Браво на този мъж! Истинск българин!

67

Анонимен

преди 7 месеца

" Остави човеека! .... Остави човеека! .... ... "

66

Анонимен

преди 7 месеца

Ходете протестирайте бе. Какво ви пречи, страха.

65

Анонимен

преди 7 месеца

76 Най гадното включваме се сьс много жертви в антифашисткия пакт и забележете плащаме репарации дружно с Германия друга балканска страна няма такава.Таковат ни тия фили яко.

64

Анонимен

преди 7 месеца

Денят на зариваното на този срам на бьлгарщината ще е кото стената в Берлин.Преставяте ли си най внушителен паметник за робство имаме. Чужденците направо падат от изумление. И някакви робски сьзнания тука като чорбаджиите по турско.

63

Истината

преди 7 месеца

История на комунизма в България, том I, стр. 245: към септември 1946 г. от съветски войници и офицери () са били убити 123 деца, жени и мъже, българи и българки. Списъкът не е пълен и се отнася само за 1946 г. Убитите жени са на възраст от 18 до 23 години (Архив МВнР, СКК, оп. 1, а. е. 423, л. 8, 37; а. е. 424, л. 5 17; а. е. 312, л. 4; а. е. 325, л. 4; а. е. 315, л. 2; а. е. 424, л. 7 11)

62

Простак

преди 7 месеца

Не събаряйте паметници, това е част от нашата история.Каквато сме сия направили, такава ще я сърбаме.

61

Анонимен

преди 7 месеца

Имаше вече призиви за референдум. И щяхме да победим и да го премахнем, колкото и да пискат русоробите. РУСКОТО ПОСОЛСТВО НЕ САМО НЕ РАЗРЕШИ АМИ ЗАПОВЯДА ДА СЛОЖАТ КАМЕРИ ЗА НОЩНО ВИЖДАНЕ. А нашите дупедавци политици пак и за кой ли път им клекнаха.

60

Истината

преди 7 месеца

Жертвите обаче не са напразни: покрай погребенията е оформено и първото съветско военно гробище на падналите червеноармейци за освобождението на братския български народ от фашизма и капитализма.

59

Истината

преди 7 месеца

На 14 септември 1944 г. при грабежи в складовете на пристанище Бургас, тълпа от червеноармейци се натъква на големи количества спирт. Без каквато и да е проверка за годността на плячката, тълпата се нахвърля като обезумяла върху трофейната течност. Резултатът от двудневния запой с метилов алкохол на близо 200 бойци и командири от Червената армия са 42-*** починали и шестима ослепели бойци, а останалите са хоспитализирани с тежки отравяния. Всъщност това са и единствените герои, загинали в двойното освобождение на България. Жертвите обаче не са напразни: покрай погребенията е оформено и пъ

58

АнонимеН

преди 7 месеца

ПАМЕТНИКА ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕМАХНЕ ,НО ЗА ТОВА СЕ ПРАВИ РЕФЕРЕНДУМ В СОФИЯ И ГОТОВО! ТАКА ВСЕКИ НЕ МОЖЕ ДА РУШИ КАКВОТО СИ ИСКА!

57

Жълто листче

преди 7 месеца

Наскоро, политик се беше накичил с жълто листче на ревера. Представяте ли си това да се случи с еврейски паметник. Жална му е майка на извършителя.

56

Волен Сидеров

преди 7 месеца

Предполагам, че в бъдещите буквари и енциклопедии определението за съветската армия ще бъде Страж на робството до разпадане на империята.

55

Анонимен

преди 7 месеца

Съветската армия не може да ни спаси. Тя замени един строй, където върховен глава беше най-демократичния цар на Европа. Тогава България имаше най-развита икономика на Балканския полуостров. Имаше частна собственост и ако въпросната армия не беше дошла щяхме да сме на светлинни гоини от сега. Самите комунисти винаги сравняваха икономиката ни с тази от 39та година. И я стигнаха чак през 1967ма година.

54

Волен Сидеров

преди 7 месеца

Съветската армия е страж на мира тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на легендарната Червена армия. Не знам друга нация да е възпявала така окупатора си и да му е издигала мегаломански паметници, по-високи от телевизионната кула. България го е правила. Гнусотата на голяма демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавали. Предполагам, че в бъдещите

53

Анонимен

преди 7 месеца

Той е фашизофил. Затова.

52

Анонимен

преди 7 месеца

"Кой си ти та да изпращаш хората някъде". Ако не си чул в България все още /преди да е стъпил пак руски ботуш/ има свобода на словото по Конституция. И на практика. За разлика от България при комунистите, когато само вашите пропаганди можехме да четем. А ако кажехме нашето виждане ни чакаше затвор и концлагер. Долу мръсните памутници на окупатора! Който ни донесе само мъки и позор.