65

Анонимен

преди 2 години

Когато разстрелват антифашиста генерал Владимир Заимов, Червената армия в негова памет отговаря със салют на цялата фронтова артилерия. Внукът днес иска да покаже, че генетиката не е точна наука. Случват се и девиации...

64

Анонимен

преди 2 години

Браво на този мъж! Истинск българин!

63

Анонимен

преди 2 години

" Остави човеека! .... Остави човеека! .... ... "

62

Анонимен

преди 2 години

Ходете протестирайте бе. Какво ви пречи, страха.

61

Анонимен

преди 2 години

76 Най гадното включваме се сьс много жертви в антифашисткия пакт и забележете плащаме репарации дружно с Германия друга балканска страна няма такава.Таковат ни тия фили яко.

60

Анонимен

преди 2 години

Денят на зариваното на този срам на бьлгарщината ще е кото стената в Берлин.Преставяте ли си най внушителен паметник за робство имаме. Чужденците направо падат от изумление. И някакви робски сьзнания тука като чорбаджиите по турско.

59

Истината

преди 2 години

История на комунизма в България, том I, стр. 245: към септември 1946 г. от съветски войници и офицери () са били убити 123 деца, жени и мъже, българи и българки. Списъкът не е пълен и се отнася само за 1946 г. Убитите жени са на възраст от 18 до 23 години (Архив МВнР, СКК, оп. 1, а. е. 423, л. 8, 37; а. е. 424, л. 5 17; а. е. 312, л. 4; а. е. 325, л. 4; а. е. 315, л. 2; а. е. 424, л. 7 11)

58

Простак

преди 2 години

Не събаряйте паметници, това е част от нашата история.Каквато сме сия направили, такава ще я сърбаме.

57

Анонимен

преди 2 години

Имаше вече призиви за референдум. И щяхме да победим и да го премахнем, колкото и да пискат русоробите. РУСКОТО ПОСОЛСТВО НЕ САМО НЕ РАЗРЕШИ АМИ ЗАПОВЯДА ДА СЛОЖАТ КАМЕРИ ЗА НОЩНО ВИЖДАНЕ. А нашите дупедавци политици пак и за кой ли път им клекнаха.

56

Истината

преди 2 години

Жертвите обаче не са напразни: покрай погребенията е оформено и първото съветско военно гробище на падналите червеноармейци за освобождението на братския български народ от фашизма и капитализма.

55

Истината

преди 2 години

На 14 септември 1944 г. при грабежи в складовете на пристанище Бургас, тълпа от червеноармейци се натъква на големи количества спирт. Без каквато и да е проверка за годността на плячката, тълпата се нахвърля като обезумяла върху трофейната течност. Резултатът от двудневния запой с метилов алкохол на близо 200 бойци и командири от Червената армия са 42-*** починали и шестима ослепели бойци, а останалите са хоспитализирани с тежки отравяния. Всъщност това са и единствените герои, загинали в двойното освобождение на България. Жертвите обаче не са напразни: покрай погребенията е оформено и пъ

54

АнонимеН

преди 2 години

ПАМЕТНИКА ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕМАХНЕ ,НО ЗА ТОВА СЕ ПРАВИ РЕФЕРЕНДУМ В СОФИЯ И ГОТОВО! ТАКА ВСЕКИ НЕ МОЖЕ ДА РУШИ КАКВОТО СИ ИСКА!

53

Жълто листче

преди 2 години

Наскоро, политик се беше накичил с жълто листче на ревера. Представяте ли си това да се случи с еврейски паметник. Жална му е майка на извършителя.

52

Волен Сидеров

преди 2 години

Предполагам, че в бъдещите буквари и енциклопедии определението за съветската армия ще бъде Страж на робството до разпадане на империята.

51

Анонимен

преди 2 години

Съветската армия не може да ни спаси. Тя замени един строй, където върховен глава беше най-демократичния цар на Европа. Тогава България имаше най-развита икономика на Балканския полуостров. Имаше частна собственост и ако въпросната армия не беше дошла щяхме да сме на светлинни гоини от сега. Самите комунисти винаги сравняваха икономиката ни с тази от 39та година. И я стигнаха чак през 1967ма година.

50

Волен Сидеров

преди 2 години

Съветската армия е страж на мира тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на легендарната Червена армия. Не знам друга нация да е възпявала така окупатора си и да му е издигала мегаломански паметници, по-високи от телевизионната кула. България го е правила. Гнусотата на голяма демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавали. Предполагам, че в бъдещите

49

Анонимен

преди 2 години

Той е фашизофил. Затова.

48

Анонимен

преди 2 години

"Кой си ти та да изпращаш хората някъде". Ако не си чул в България все още /преди да е стъпил пак руски ботуш/ има свобода на словото по Конституция. И на практика. За разлика от България при комунистите, когато само вашите пропаганди можехме да четем. А ако кажехме нашето виждане ни чакаше затвор и концлагер. Долу мръсните памутници на окупатора! Който ни донесе само мъки и позор.

47

Анонимен

преди 2 години

Съветската армия ни спаси от най-малко 30 години фашизъм и диктатура, както стана в Испания, Португалия, Гърция. Т.нар. осъдени от Нароният съд щяха да управляват в диктатура още 30 години и да мачкат народа.

46

До Мартине????

преди 2 години

За съжаление внукът на генерал Владимир Заимов се продаде за грантове и присъства даже на откриването на паметника на американските пилоти - убийци, които бомбардираха София през 1942 и 1943 година. Дядо му сигурно се е обърнал в гроба от срам, че му се е пръкнало такова изчадие за внук :(