51

Анонимен

преди 7 месеца

Съветската армия ни спаси от най-малко 30 години фашизъм и диктатура, както стана в Испания, Португалия, Гърция. Т.нар. осъдени от Нароният съд щяха да управляват в диктатура още 30 години и да мачкат народа.

50

До Мартине????

преди 7 месеца

За съжаление внукът на генерал Владимир Заимов се продаде за грантове и присъства даже на откриването на паметника на американските пилоти - убийци, които бомбардираха София през 1942 и 1943 година. Дядо му сигурно се е обърнал в гроба от срам, че му се е пръкнало такова изчадие за внук :(

49

Анонимен

преди 7 месеца

Мдамммм...един антируски тролинген, способен да изпляка до 5 минуса и да избърбори няколко несвързани глупости.

48

Анонимен

преди 7 месеца

До до алекс. Мммммм а ти кой си за да изпращаш хората нанякъде ?

47

до алекс

преди 7 месеца

Събирай си партакешите и заминавай за Виена. Па земи опъни една палатка там до паметника да му се радваш. Ние тук паметници на окупатори не искаме. Под ботуша на Червената армия бяхме по-зле откалката по турско. По времето на турското робство всеки българин е можел да пътува до където си иска. Български кервани са обикаляли не само цялата Османска империя, ходели са по северна Африка, по Близкия изток. Българи са ходели свободно да се учат по Париж и Лондон.

46

До 56

преди 7 месеца

Американските бази се създават за да "защитават" "американските интереси" и изобщо не ги вълнува как се казва територията под тях и в чии ръце се намира. Те не са създадени за да защитават теб. Май не ви е дадено да разсъждавате, разбирате и схващате.

45

Анонимен

преди 7 месеца

До Анонимен 56. Кви руски ботуши ти се привиждат бе ?

44

Анонимен

преди 7 месеца

Много се радвам, че в България има 4 американски бази. Да си има Путин обица на ухота ако реши пак да ни праща Червена армия. И Полша и Балтийските държави сега молят НАТО да усили присъствието си в техните държави, защото Русия е най-агресивната държава. Руски ботуш има в Крим, в Приднестровието, в Грузия, В Молдова, в Армения. в Чечня. където Путин плаща на Кадиров милиони да държи властта подчинена на Кремъл.

43

Алекс

преди 7 месеца

До Данко Харсъзина Три пъти съм бил във Виена и винаги паметника е бил в идеално състояние.Без боя и драсканици.Не правя манипулация.Просто посочих факта,че във Виена има такъв паметник.Който не вярва може да се качи на самолета и лично да се убеди.

42

А бе

преди 7 месеца

До до алексА бе аланкоолу,кога е загубена Македония?1913-а година още.

41

Тцтц

преди 7 месеца

Това е формулата за народен представител , боядисваш и си готов ! Верно че тоя Заимов го забравихме , и той взе че огладня и се показа като въшка на чело!

40

Анонимен

преди 7 месеца

До Анонимен 50 Да и то сериозен.

39

анонимен

преди 7 месеца

Освободете човека, съборете паметника на българското унижение.

38

Анонимен

преди 7 месеца

Това ли е по-голям проблем на България?

37

емигрант

преди 7 месеца

оставете ги тия паметници бе, оправяйте си икономиката, че съвсем сте я закъсали!!!!

36

до алекс

преди 7 месеца

Колко паметника на червената армия има в Австрия? Да им е жив и здрав паметника във Виена. Австрийците са член на Западна Европа и не са преживели ужасите на комунизма. Не са преживели Народен съд, не са преживели отродяването на 2 милиона българи, които Сталин нарече македонци. Няма в Европа по-пострадала държава от СССР от България. Ние загубихме заради продажните на Кремъл комунисти всичко - суверинитет, и достойнство, загубихме хиляди по концлагерите, загубихме Македония

35

Хм

преди 7 месеца

Тоя паметник(а и другите подобни) трябва да си стои на мястото и в задоволително състояние докато граничим с Турция.Ако в един момент вече нямаме обща граница-то тогава може да се премахне.Но не и по-рано.Ясно защо.

34

Мартине????

преди 7 месеца

Мартин Заимов е внук на героя на Съветския съюз генерал Владимир Заимов. Генерал Вл. Заимов е разстрелян през 1942 г. за дейност като резидент на мрежа на съветското разузнаване, работила в няколко страни в Източна Европа. Мрежата и участието на ген. Заимов в нея е разкрита от Гестапо, затова българските власти не са потулили случая. Съдът е издал смъртна присъда чрез разстрел, а не чрез обесване, тъй като не са намерени доказателства за материално стимулиране на дейността на ген. Вл. Заимов.

33

Abigejl

преди 7 месеца

Откачалка!

32

Алекс

преди 7 месеца

Малко информация за тези,които плюят срещу паметника и не са излизали от родното село.В центъра на Виена има паметник на Съветската армия в идеално състояние.Никой не го драска и боядисва.Благодарение на Съветската армия днес живеем в свободна Европа.