91

баба мара

преди 7 месеца

това е едно сдс лаи-====о иска му се да се види по телевизора да се заговориза него от промития му мозък само прос-то-тии цър-ву-лът си остава такъв

90

Анонимен

преди 7 месеца

До "...обикновения войник преминал пътя от Москва до Берлин. Това е път в бой, зима и лято. Как да стигне до Берлин ако не мине през Румъния, България, Сърбия,Унгария, Полша и др. страни. Загиналите войници не са виновни за нищо. На тях им дължим поклон. Нека поне тяхната памет не я дъвчем като фили и фоби." _______________________________ 1) От Москва за Берлин пътят е на запад, а не на юг, където е България. 2) Чия памет? Тук няма нито 1 убит руски войник! Няма кости!

89

Анонимен

преди 7 месеца

Афганистанците също се надяваха. Пребоядисаните фашисти в американофили за 1 ден, също са се надявали да кажат: Ние сме фашисти-антикомунисти, и американците да ги одобрят да управялват още. Като талибаните демократи.

88

Анонимен

преди 7 месеца

Англичаните какво предлагат за да се спасим от Сталин и Червената армия, да позволим Турция да ни окупира, на което Стойчо Мушанов на 31 август 1944 г. в Кайро отговаря. "Няма Български политик, който да се подпише под това нещо." Мартинчо отдавана е нанесъл щети на родината си България повече от своето тегло в злато.

87

Това

преди 7 месеца

да не е на гумен сайта, ха ха ха

86

Анонимен

преди 7 месеца

Британската армия и американската армия искаха да свали фашистката власт в България чрез бомбардировки................

85

Анонимен

преди 7 месеца

Британската и американската армия бомбардираха България..................А фашистите в България бяха свалени от власт от Съветската армия. Друга армия не дойде да ги свали. Още 30 години фашистка диктатура очакваше България, както в Испания, Португалия, Гърция, Латинска Америка. Британската армия в Гърция подпали гражданска война и докара военна диктатура за 30 години.

84

Анонимен

преди 7 месеца

Дядо му антифашист, той фашист. Баща му английски агент. Побъркан ***. И той не знае какъв е. Търси се.

83

Анонимен

преди 7 месеца

Фашистът мартин заимов бил арестуван за профашистка дейност.

82

Обективно

преди 7 месеца

До Фашиста Много се радвам, че в България има 4 американски бази. Да си има Путин обица на ухота ако реши пак да ни праща Червена армия... То и Хитлер си имаше авиобази и месершмити в България, а накрая се застреля, след което увиха мъpшатa му в килим и я запалиха. И с днешните либерасти и *** ще се случи нещо подобно, чакай само да видиш Втория Народен съд! Ще го гледаш от първия ред, от скамейката на подсъдимите, защото това не ти е първата публикация за насаждане на омраза и фашизъм

81

Въз

преди 7 месеца

До ... къде е паметника на Ботев, на Паисий Хилендарски, на многото истински българи, оставили светла диря в нашата история? АМИ НАПРАВЕТЕ им паметници, бе! Създайте нещо! Престанете да рушите това, което предишните поколения са създали преди вие да се появите на тоя свят и да заявите, че историята на България започва и свършва с вашите недооформени инфантилни мозъци!

80

Анонимен

преди 7 месеца

До 94. Да разбирам ли, че е било по-добре Германия да е победила? Паметника е на армията не е на Сталин и репресиите за който говориш са и след войната. Можеш ли да кажеш от сега дали сегашните ни партньори след време няма нашите наследници да ги мразят за събития които още не са се случили?

79

Анонимен

преди 7 месеца

Ако този реши да направи някоя гадория в Берлин -Трептов или на Паметника на Съветската армия във Виена, жална му майка! Онези не си поплюват! Ще го вкарат зад решетките да зарадва неколцина мигранти!

78

Анонимен

преди 7 месеца

Браво на човека! Имаме нужда от още такива българи.

77

до 94

преди 7 месеца

Ами много добре знаем, ча Червената армия стигна Берлин. И кво? Те смениха властта на Хитлер с още по-страшната власт на комунистите. При Хитлер имаше частна собственост и икономикатанаГермания процъфтяваше. У нас също. При Сталин имаше Голдомор и маше концлагери. Сталин изби 20 милиона руснаци защото не харесвали комунизма. Нищо хубаво не получихме от руската окпация. Само още жертви на комунизма и забатачена икономика.

76

Анонимен

преди 7 месеца

Защо се правите, че не знаете, че съветската армия победи фашистка Германия. Помислете за обикновения войник преминал пътя от Москва до Берлин. Това е път в бой, зима и лято. Как да стигне до Берлин ако не мине през Румъния, България, Сърбия,Унгария, Полша и др. страни. Загиналите войници не са виновни за нищо. На тях им дължим поклон. Нека поне тяхната памет не я дъвчем като фили и фоби.

75

Анонимен

преди 7 месеца

Още ли арестуват ако не обичаш СССР и неговите тотеми на окупацията? Това съоръжение на вечната дружба и робско преклонение към една изчезнала преди 30 години държава отдавна трябваше да бъде премахнато от центъра на София. Фандъкова да изпълни решението на СОС от 1993 година за премахването на паметника на окупацията.

74

Анонимен

преди 7 месеца

Чували ли сте за Георги Константинов? През 1953та година, когато е бил на 18 години в най-страшното сталинско време той вдига във въздуха паметника на Сталин в Борисовата градина. Дават му смъртна присъда, и само факта, че Сталин е умрял една седмица по-късно позволява да бъде заменена за 20 годишен затвор. След затвора той бяга на Запад, а днес на 86 години е още жив и живее в София. Написал е 5 тома спомени за живота си. Един велик българин но още непознат от младото поколение.

73

Анонимен

преди 7 месеца

Един буден и съвестен гражданин на България! Както споменава в коментара преди мен Жо, къде е паметника на Ботев, на Паисий Хилендарски, на многото истински българи, оставили светла диря в нашата история? До кога историята ще бъде подвластна на старите комунистически лъжливи идеи и насоки? Нима хората не заслужават да знаят истината за новото ни време?

72

Анонимен

преди 7 месеца

Нито Раковски, нито Ботев, нито Левски са били русофили. Всички те са смятали Русия за заплаха на България точно каквато е била Турция. И са искали да работим за нашето си освобождение САМОСТОЯТЕЛНО. А когато Русия ни окупира през з 1878ма година паставя на престола един племенник на руския цар. За Русия е било важно да стигне проливите. И от повторната окупация ни е спасил Стефан Стамболов.