74

Анонимен

преди 3 години

Крайно време е да им затворите т.н. посолство и без това те нямат посланник тука от както са разбрали че влизат в НАТО!!Изтеглете българските историци от тая псевдоисторическа комисия начело на която от севеРджанска страна са същите лудаци и професионални фалшификатори като мал/умници които пишат че Василий втори бил вуйчо на СамОил и вероятно са водили гражданска война а българите били наемна на Самул войска.Не унижавайте повече историците ни и целия ни народ С ТОЯ ШИЗОФРЕНЕН ЦИРК!ДОСТАТЪЧНО!

73

1

преди 3 години

Тази измислена държава РСМ трябва да се закрие който иска да става българин ,сърбин ,албанец и да се приключва.

72

братски уйдурми

преди 3 години

С своето ВЕТО България каза на РСМ : СИРЕНЕТО Е С ПАРИ!!!!

71

Но пасаран Зайо Байо

преди 3 години

Нема веке братя,нема веке дружба...лимита на морковите свърши!!!РЕД е на ТОЯГАТА!!!Да би мирно седяло не би чудо видяло!!!

70

ехооо...айларипиии..

преди 3 години

Ние договор със РСМ нямаме!!!!!България формално има договор с Р.Македония- а такова жювьотньо няма след подписването на Преспанския договор на 17 юни 2018г.!Тъй че Зайо Байо да плюнчи молива и да подписва ново споразумение с България....иначе ще гледа ЕС през крив "македонски" макарон!!!!

69

цар Киро бУгарски

преди 3 години

Когато признаете брадчеда цар Самуил за бугарски цар тогава и византийците ще ви нарекат българоубийци-демек ще прецакате ветото на БългаРИЯ!Ал шукария ЕС е далечна химера за вас!

68

Бунгар

преди 3 години

Както тълкуваме историята,така тълкуваме и Договора с Македониа. Въртим,сучим и дори и ние българите неможем да разберем какво искаме от Македониа. Пълна глупост е ние да казваме те какви са и какъв език говорят.Това си е тяхна работа. Кой е този дето ще каже,че е дърво без корен и безродник? Нашите претенции граничат с лудост.Не може да избиваме комплексите си чрез съседна независима държава.Ако не им помагаме,поне да не им пречим.

67

Гърция към СРМ

преди 3 години

Когато премахнете бутафорните паметници на Александър Велики и други чужди исторически личности от Скопския Диснилендтогава ще ви подкрепим за ветото наложено от България.

66

Ddt

преди 3 години

Чакайте сега !!! Кои бяха РСМ, кои бяха Македония?! Треторазрядна приказна територия, с приказни създания в нея, които нарекоха редица Български личности "Македонци", май само Сънчо не е македонец вече !!! И ние все още се дупим с мекия тон на Европейския Оркестър и танцуваме каквото той свири 99% от случаите. Хора, братя и сестри!! Това не е никаква държава, това не е нищо, което ние можем да наречем "добри съседи", "братски народ" и какво ли още положително... Това са скотове и интересчии !

65

Кънчо Мисирков

преди 3 години

Дай ни изкривено тълкуване на историята. Г-жа Захариева се радваше като малко дете когато Албаниа призна Българско малцинство макар ,че едва ли има някой който да се декларира като такъв при официалните преброявания. Ние искаме същото и от Македониа. При тях не са забранени етническите партии и сдружения.Всеки сам се самоопределя.В България дори не искаме и да чуем за малцинства,било то турци или македонци. Така само лъжем себе си.Къде е по- демократично и Европейски???

64

Анонимен

преди 3 години

Скопие това, Скопие онова! Вие сте виновни за всичко. През 2017 г. Мутрата и Шкембака подписваха на юнашко доверие, водени от популизъм и характерните за българите емоции щом стане дума за Македония.Тази пуста Македония ни донесе преди век две национални катастрофи. Вместо да си пазим излаза на Бяло море и о. Тасос воювахме за македонските чукари.Сега за трети път отиваме към катастрофа заради Мекедония, която не е населена с наши братя с сестри, а с зли югославски кучета на сръбски синджир!

63

бай гошо

преди 3 години

Не разбирам ,как македонци ни учат какво е европейско и какво не, все едно те са в ЕС, не ние. Още не са ги приели, а вече дават акъл на другите, представям си ако /не дай си боже/ ги приемат, ще пренапишат всички евро правила.

62

Дими

преди 3 години

Г-жа Захариева, А защо Вие и цялото ведомство на направихте така, че да не могат северно македонците да изкривяват позицията ни. И да изглеждаме глупаво в очите на европейците. Няма ли да си признаете, че отново с бездействие в годините след подписване на договора/да не говорим че и той е написан некадърно по мнението на повечето и историци и адвокати/не направихте нищо за придвижване на процеса на сближаване напред. Че не трябва да има спекулации и присвояване на историята ни е безспорно.

61

Анонимен

преди 3 години

До Госпожо ЗахариеваНапротив, през последната година има над 10 000 случая на такива обиди от официални лица в Македония и те са документирани.

60

Голям Юз

преди 3 години

Необходимо условие е средствата от ЕС на РСМ да се насочат основно за програми за изграждане на транспорт. инфраструктура с България; за образователен, културен и научен обмен на институциите на РСМ с БАН, български университети, училища и култ. институции, центр. администрации, общини и т.н. Всичко това с ясна рамка от критерии за оценка на изпълнението. Разпоредбите с исторически комисии и други общи приказки от Договора с пожелателен характер са загуба на хартия и чесане на езици с извинение

59

123

преди 3 години

До АнонименАлоо УДБА,тук не е форум за *** ***!

58

Госпожо Захариева

преди 3 години

Никой не изкривява позицията ви. Вие наложихте вето и сега казвате,че не сте. Какво очаквате да кажат че не сте. Вие казвате че не съществува такава нация и език, а казвате че не им оспорвате идентитета. Вас Ви обиди Един човек и него го уволниха,а вие казвате че всички македонци били сексисти и мразели българките. Аз смятам че всички македонци харесват българските жени и обратно всички българи харесват македонските жени,с малки изключения има такива които предпочитат мъже.Объркахте всичко

57

Анонимен

преди 3 години

Всъщност, това за фашистките окупатори е достатъчно да спре Северна Македония за ЕС. Като се вземе предвид, че у нас не е имало фашизъм. Тезата им е насаждане на омраза на базата на лъжливи твърдения. Там е заровено кучето и трябва да се казва открито, че в тяхната държава се лъже

56

Анонимен

преди 3 години

албанският етнически елемент и в самата албания и в косово и в македония отдавна е в сериозно демографско отстъпление.в република албания можеш да видиш тук-таме млади хора в тирана и драч всичко останало е грохнали старци,а като цяло албанската провинция е обезлюдена.разходете се из албанските квартали на скопие,гостивар и тетово и ще видите,че преобладават възрастните хора,а млади почти лисват.така че отдвна албанците не са такава демографска заплаха каквато някои разправят!

55

Анонимен

преди 3 години

много тъжна история се получи с нашите братя македонци