203

Анонимен

преди 3 години

България трябва да инвестира милиони в киноиндустрията, която да прави филми за славното, българско Средновековие.като бъдат поканени всички холивудски продуценти и актьори идвали у нас, или проявяващи желание да работят за българското кино. Киноцентър имаме най-добрия на Балканите. Сърби,античките и гърци, да не бъдат допускани до този български проект.

202

Аз

преди 3 години

Аз не знам защо в тази комисия няма външни историци,които са международно признати. За една седмица ще приключи всичко. И без значение кои са прави,наши или тяхни да кажат истината без значение каква е. Не ние или те да се налагат, а просто както го приема света,а не нашите или тяхните истрорици. Аз съм готов да прием независимите експерти.Иначе тази комисия е обучавана да гледа само едната страна на монетата,а не да разглежда правилно нещата.Тези историци са така обучавани политически.

201

Анонимен

преди 3 години

'анулиране' на паспортите е 100% национално самоубийство. ужасна идея. напротив - вето на тази вражеска държава и колкото по-дълго продължи, толкова повече българи ще се появят в македония. част от тях наистина получават българска националност за по-добър живот, но точно това е единственото, което действа при македонците - сопа и морков. подейства по времето на югославия, ще подейства и сега.

200

Анонимен

преди 3 години

204 Трябва да повикат гръцкия герой Александър Велики, да преговаря с Брюксел. Както и гръцките богове на помощ.:).

199

Анонимен

преди 3 години

при цар Симеон Велики, южната граница на империята ни е била на 130 км под Атина, а на югоизток сме държали земи на около 80 километра след Истанбул в посока Анкара. Днешните Украйна, Румъния, Унгария целите и 3/4 от Западните Балкани са били български. И какво от това, след като е било преди 1100 години? В 21 век имаме цели области в малкото ни останала територия, в която няма болници, училища, работа, раждаемост; все още има села и градове без вода! Какво научихме оттогава от историята?

198

Анонимен

преди 3 години

206 България не иска от вардарците да станат българи,просто да признаят миналото,ние признахме реалноста.

197

Анонимен

преди 3 години

202 Вардарци винаги са били задния двор на изкуственосъздадената държава Велика Сърбия, маскирана като Югославия, втора ръка хора.За тях сърбите казват:"що южно, то ружно"/грозно/. Едва сега ги ухажват, за да попречат на европейската интеграция на РСМ.

196

Анонимен

преди 3 години

Единствения полезен ход на България по отношение на македония е затваряне на границите, анулиране на издадените там паспорти и санкции, забрани, всичко което можем да им причиним. Опитахме се да им помогнем чистосърдечно в началото. Те реагираха крайно негативно. На непредизвикания негативизъм се отговаря само с краен негативизъм. Това е реципрочност.

195

Анонимен

преди 3 години

за мен конфликтът с македония е мислене на 'парче'. теоретично ще ги принудим (донякъде) да признаят исторически факти, но ще направим и безкрайно компромиси. оттам нататък какво следва? ще се юрнат да стават българи ли? ще заобичат държавата ни? ами ние самите не обичаме държавата си по ред причини. и най-неприятана от тях е, че нашата държава не се грижи за собствените си хора, а само иска от тях. какво можем да предложим на македонците? същото, което предлагаме на собствения си народ - нищо.

194

ЛОГИЧНО

преди 3 години

Със сигурност областта Вардарска Македония ще бъде член на ЕС, без официално до бъде приета в него. Това ще стане при Новия световен ред, когато феодалните тирани бъдат сразени в битката при Армагедон и територията Македония бъде върната на Българската държава. Нека само NASA да си свърши работата...

193

Анонимен

преди 3 години

ако искаме македонците искрено да пожелаят да бъдат българи (без значение какви са били преди), трябва у нас да се живее много по-добре и тяхното желание да е спонтанно. ние изгубихме 2 милиона българи в емиграция, децата им са родени в чужбина и вече са американци, германци и т.н. от другите 2 милиона етнически българи, които са останали в териториите на съседните държави след войните, голяма част се 'самоасимилираха' просто защото и едни румънци и гърци живеят по-добре от нас самите

192

Анонимен

преди 3 години

вардарци живяха в пъти по-добре от българите през югославско време и е факт как за тях е срамно да бъдат българи, защото това е 'понижуванье'. там търсете корените на злото. не в самуил, гоце или братята просветители. всякакви талибани от кол и въже се убиват да стават германци, французи, британци и т.н. защото тези държави са силни и МИСЛЯТ за населението си. разберете, не е само до пропаганда или история; милиони българи се изпариха от егейско,сръбско, защото живяха по-добре като гърци и сърби

191

Анонимен

преди 3 години

211 Първо,тези милиарди ни трябват на нас, второ, всичко,което дадем на РСМ, ще отиде в полза на Сърбия и Русия. Вече имаме печалния опит с танковете...Не даваме вече нищо, за този дето духа.Да изпълнят договора. Те да ни плюят,а ние да помагаме,не става.

190

Анонимен

преди 3 години

207 Лошото е, че опозицията на Заев,чийто лидер избяга в Унгария с помоща на Белград, са още по-големи слуги на Русия и врагове на България.Те са както в Сърбия-всички са националсоциалисти,Вучич-фенат на Милошевич и Радко Младич,заблуждава запада,че е десен.

189

Анонимен

преди 3 години

тъжната истина е как ние сме провалена нация. молдова е на път да се обедини с румъния, косово с албания, република сръбска със сърбия, а в кипър няма подобни изстъпления за отделна нация. ние, от най-многобройния народ на балканите преди 100 години, сега сме на път да се затрием сами. вместо да инвестираме милиарди в образование, култура и сближаване с вардарско, ние се караме. кой ни е виновен? тито? великите сили, на които не им дреме? трагедия с лош предизвестен край.

188

?

преди 3 години

До Bul gurДа не би някой да е принудил тракийците в Тракия да не са такива?

187

Анонимен

преди 3 години

Има всички изгледи, за сърбомоните край Вардар, да стане твърде студено в чакалнята за ЕС, защото може да спрем да им подаваме газ. Та, от чакалня, ще стоят във фризера.

186

Анонимен

преди 3 години

ние пък искаме демата български навсякъде.Убитаците от така наречената "Македония" ако искат да ползват думата "марсианец" навсякъде.

185

Ани

преди 3 години

Аз не веднъж съм посочвала че социализма е гиелен за България. Този Социалист Заев ще затрие Македония със пълзенето си пред Рашистите.

184

АЗ

преди 3 години

Македония е географско понятие. Лугогорието може ли да стане Луда гора? Или трънско -западна трънска република. Никой не може да ме убеди в обратното .Да ,проблема е ,че тогава България е била голяма и велика . Ама сега да се "усуква от колци прежда" е просто смешно. Ако искат да са с нас ще са и с европа. Така както се поставят сега личи ,че никога няма да са благонадеждни като администрация ,закърмена с сръбски патриотизъм .Тази пародия ще да се отича в годините. Няма решение за сега .