263

Относно искането им

преди 3 години

Винаги да се слага отсега нататък"македонски'' пред думите лъжец, наглец, безсрамник, крадец на история, безумник, наивник, безочливец, безродник !

262

Каназирев

преди 3 години

Тези оттатък границата са наглеци!На какво основание искат да се наричат "македонци", да казват "македонски" и прочие?!Първо гърците трябва да реагират. Има държава Северна Македония и северно македонци, има!Когато говорят за езика, трябва да питат има ли северно македонски език?

261

О...

преди 3 години

Неразумний северномакедонский юроде, поради что се срамиш от българския си произход и език ?! ...''От целия славянски род най-славни са били българите, първо те са се нарекли царе, първо те са имали патриарх, първо те са се кръстили, най-много земя те завладели. Така от целия славянски род били най-силни и най-почитани и първите славянски светци и просияли от българския род и език..... И за това българите имат свидетелство от много истории, защото всичко е истина за българите..''(Паисий/1762г) !

260

До 275

преди 3 години

Абе, аз не съм ги цитирал, нито помня точните им думи, особено след толкова години(10-15), пресъздал съм разговора в общ план, но докато не ми казаха откъде са, ги помислих за шопи - говореха леко завалено, но се разбирахме без проблем ! Не сме и водили кой знае какъв разговор, няколко минути. А вие дето ги отричате тия неща, сте просто някакви анти-българисти, вероятно сръбски националисти !

259

До 276

преди 3 години

Татарите са монголско племе, което е било част от войските на Чингис хан. Куманите са били номади, разбити именно от тия войски, след което голяма част от тях се спасяват на запад, включително и по нашите земи. А волжките българи са единствените, които побеждават монголите в Овчата битка, но десетилетия след това разпокъсват(типично за нас), след което са превзети от внуците на Чингис, и част от тях също оттогава влизат в Златната орда. Но българите не сме монголоидни, а индо-европейци !

258

Анонимен

преди 3 години

Ами какво още се занимават с македонци, които година и половина ги нямаше да варят айвар.Веднага това да се спре,година и половина да ваят лютеница и да кажат,че се чакат избори и разговорите ще продължат след това.Тогава пък да се съобщи,че ще подновим диалога веднага след като построят скоростна железница до границата,магистрала с шест ленти и по три български филма всяка вечер на македонския първи канал.На европейските партньори да се каже,че засега прекъсваме преговори заради терит.претенции

257

Кънчо Мисирков

преди 3 години

Този ли бурсук преговаря за България. Дойде време да хвърляме звания и дипломи.Платени агитатори /ченгета/ вече не са на мода. Техния принос е само в полза на изолацията ни в Европа.

256

Анонимен

преди 3 години

тамошните българи(мюсюлмани) се присъединяват към Златната орда заедно с други народи, и може би затова са поставяни под общ знаменател като "татари"------ Не затова, а просто след Ивайло на трона в Търново се изреждат един бюлюк татари и татароиди. А и още от времето на Асен Първи и Иванко, там са се занимавали с кумани и куманки.

255

Анонимен

преди 3 години

"Откъде сте" - в смисъл от кой град или област, а те викат "От Хърватия". ------ Не знам дали уопште постои хрватин кой ке каже Хрватия, а не Хрватска. Знам българи католици, които зеха хърватско гражданство.

254

До 5-ко

преди 3 години

Ами тогава не знам какво изобщо правиш тука ! Айде сбогом !

253

До 5-ко 270

преди 3 години

Ние сме ви го признали за съществуващ, но е ИЗКУСТВЕНО създаден от югославските комунисти преди 70 години - това пък трябва вие да го признаете, ако искате някакъв напредък ! Ако не - просто оставете ни на бира, и си стойте потънали в югославското си минало !

252

А

преди 3 години

Така че, относно вашите "македонски" измислици - дайте поне едно автентично свидетелство за съществуване на македонска нация, държава или език отпреди ВС Война, та тогава имайте претенции ! Наглеци нещастни !

251

А

преди 3 години

Много от тамошните българи обаче са приели християнството, и са се размесили с руснаците, като има данни, че дори царските им фамилии са с български корени. Що се отнася до Аспаруховите българи, ще дам пример с въстанието на Ивайло, който разбива войските на монголите, а в последствие е убит от татарите при посещението си при Ногай - значи българите не сме нито татари, нито монголи, а народ БЪЛГАРСКИ от хилядолетия, който е създавал много държави, и за който има многочислени свидетелства !

250

До 251

преди 3 години

Сърбите се основават с помоща на Византия и идват от днешните полски земи, това не означава че цялото днешно население на Сърбия а само техния Елит, подобно и на нашия елит начело с Аспарух който идва от другата страна на Дунава, а тук на Балканите винаги си е имало народ с типичните балкански гени.

249

А

преди 3 години

Волжките българи са първите и единствените, които са победили войските на Чингис хан (без негово присъствие, но водени от най-добрите му пълководци) - край Жигулските възвишения до Толиати, а битката е много добре позната като Овчата битка, тъй като после поискали от Чингис да откупи пленените бойци с овце ! В следващите векове обаче, една част от тамошните българи(мюсюлмани) се присъединяват към Златната орда заедно с други народи, и може би затова са поставяни под общ знаменател като "татари"!

248

До 5-ко

преди 3 години

Ще минават до едно време, докато могат, като всяка лъжа !

247

А

преди 3 години

Що се отнася до твърдението, че сме "татари", това ясно показва откъде се спускат директивите покрай западните ни граници, защото така започват болшевиките да наричат българите-мюсюлмани, живеещи в СССР, смесвайки ги с други мюсюлмански общности,за да се принизи народът ни, и да се прикрие истината за значимостта му по ония земи в миналото, когато България е заемала половината днешна Украйна, Крим, и земите от Черно и Каспийско море до Москва и Урал ! За това има карти и документи !

246

Loyko

преди 3 години

До263,,Най вероятно,, не значи сигурно.В Хърватска има всякакви малцинства,които са признати и могат да се съюзяват и да имат и партии и никой не ги преследва и притеснява.Това е демокрация.Така е и в Македониа. Ние като големи демократи и,,европейци,, дазе чрез конституцията сме забранили малцинства и сдружения и етнически партии.Знам колко разбират българите македонски.Брал съм им срамът.

245

До Loyko

преди 3 години

Ти четеш ли добре какво съм писал, или ти е твърде лоясал мозъкът, за да го проумееш ? Казвам, че тия, които срещнах, най-вероятно са били от "македонското" малцинство в Хърватия, та затова говореха на почти чист български ! Аман от Т паци !

244

До 5-ко

преди 3 години

Ти не си глупец, а лъжец, наглец и крадец - всичките ви лингвистични и исторически твърдения са на базата на лъжа и на кражба на чужда история, при това без да ви мигне окото !