93

ГосТ

преди 3 години

Анонимен, аз говоря за революцията, която ще направи водородната инфраструктура възможна. Нарича се малки модулни високотемпературни газови реактори. Засега работят на разпад. Охлаждането е на газ и със загрятия на 950 градуса газ се извършва директно високотемпературно разделяне на водата за водород. И това паралелно с производството на електрическа енергия от самия реактор. Тошиба и Фраматом са хората. Така се обезмисля и единственото оправдано приложение на *** солари.

92

ГосТ

преди 3 години

Макароне, кога е Фрекзит ? Да няма "шат на патката главата" ?

91

ГосТ

преди 3 години

Аз съм за ! Швабата само от бой разбира. Япония се кротнаха, Италия също. Само швабата пак иска да вилнее. И Рим е имал голям зор с тия варвари.

90

Аз

преди 3 години

съм русофоб, в смисъл че мразя не руския арод, а Путин, но смятам,ч е не е работа на Германия да казва Б-я какви енергийни заводи ще има! Много са малки, за да командват! 2 пъти високомерието им бе наказано през 20 век жестоко, но явно трябва да има и3-и път!

89

ГосТ

преди 3 години

Първият HTGR реактор от 4'то поколение работи в Япония повече от 3 години. Първият в света. Французите от Фраматом и Тошиба вече ги правят и малки модулни. Така че забрааш за сек'ви батерии и солари. Панял ? Между другото, литиево йонната батерия е измислена от японец. Но японците много добре знаят,че тя може да се използва за фенерчета, телефони и лаптопи. Затова сега са на хибриди с бензин, докато не навлезе напълно водорода.

88

Анонимен

преди 3 години

А бе тук големи професори има- все да покажат как знаят повече от другите!Ти му пишеш за АЕЦ, то почва да ти изнася лекции за синтез, водородни технологии и т.н. Аман! То щото сме дървени философи, за тва сме на последно място по всичко!А че това зелена енергия е поредната идеологема, с която да се оправдаят икон. интереси, няма нужда да го доказваме!

87

ГосТ

преди 3 години

Абе ти от плод'зеленчука ли ще ми казваш к'во бъркам ,А ? Ай виж к'во означава Токамак. Да не се изказваш друг път неподготвен. Китайския Токамак е готов.

86

ТРЕБЕ

преди 3 години

ГЕРМАНИЯ ДА ЯДЕ ОЩЕ 1, ПОСЛЕДЕН ПЪТ, БОЙ!ЯВНО 2 ПЪТИ ИМ Е МАЛКО...

85

До ГосТ

преди 3 години

Скъпи Государственный, бъркаш термоядрения синтез с използването на водород в горивни клетки (в статията, под използване на водород визират второто). А, че концепцията за термоядрен синтез е руска, вярвате само ти и другите чебурашки, които продължават да твърдят, че А. Попов е изобретил радиото и, че съветският заяц е самый быстрый заяц в мире.

84

ГосТ

преди 3 години

Ах и Русия, разбира се. Цялата концепция за термоядрения синтез и инструментите са руски.

83

ГосТ

преди 3 години

И да,точно това е бъдещето - атомна и водородна енергетика. А швабите би трябвало да бъдат притиснати. Разпад на ЕС и НАТО. Швабите отново водят Европа към катастрофа.

82

ГосТ

преди 3 години

Термоядрени реактори имат и Франция,Япония, Германия и Англия. Не само саш. Въпросът е, че са учебни. ITER е със спряно финансиране от калинките, а китайското слънце е готово и ще заработи преди ITER. Водородната технология е свързана с атомната енергетика, като първият реактор на газово охлаждане който отделя над 900 градуса и паралелно с електроенергията произвежда и водород е японски и работи от доста време. Вече направиха такива в саш и Китай и планират на много други места.

81

Анонимен

преди 3 години

Бъдещето е на водородната технология.Всичко друго е замърсяване и не става!

80

Анонимен

преди 3 години

Източна Европа е срещу СП2 който облагодетелства единствено Германия. Що се отнася до АЕЦ в Източна Европа има само два кeлеша които са за АЕЦ, унгареца Орбан и българина Борисов.

79

Анонимен

преди 3 години

Двуличието на Германия лъсна.

78

Анонимен

преди 3 години

За 2MW от слънчеви панели са нужни около 57квКм на много слънчево место. Толкова е аец козлодуй. За производството им са нижни много материали - силикон, метал, химикали, обработваеми площи. Затова се търси най-добрата комбинация, защото с постояннонарстващото население ще е нужен тънък баланс между енергия, храна и вода.И не на последно, немците внасят значително количество ток от аеци, вкл. от нас и Франция.

77

Анонимен

преди 3 години

Термоядрения синтез е енергията на бъдещето. Това практически безплатна и безвредна енергия. Толкова е евтина, че за 3 години едно семейство ще плати 1 цент, при пълно използване на всички уреди. Технологията е напълно развита и се използва във военните бази и подземни бункери в Сащ, Русия и Китай, но официално се казва, че ще навлезе след 20-30 год, защото трябва да се усъвършенства. Ако тази енергия започне да се употребява масово, това означава освобождаване на човечеството.

76

Анонимен

преди 3 години

Проблема на Германия е че нямат технологии за АЕЦ такива в ЕС има само Франция.Няма как да забранят АЕЦ Англия строи две централи Франция също.А новите Токамак обезмислят всички фотоволтаици перки и други хомо източници

75

юбералес

преди 3 години

Еленергията от фотоволтаици през 2030г. ще е 4 стотинки за квч. Прекарана през водород и горивна клетка цената ще е 9 ст/квч. В общия микс между двете ако приемем съотношение 1:2, средната цена на еленергията ще е 7ст/квч. Себестойността на еленергията от атомна централа е 4ст/квч (без съхранението на отпадъците). Е, за 3 ст/квч заслужава ли си да се поема риск?

74

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 90Може ли да отговориш на един въпрос: Като е толкова проблемна АЕЦ, защо сега на свободния пазар всички искат да си купят ток от АЕЦ. И не искат от слънчевите и вятърните централи. Защо??