102

...

преди 4 години

Проблема с тях е същия, като с нашето общество! Чувството за безнаказаност.Както те така и ние знаем, че квото и да направим е много вероятно да ни се размине и докато ние като цяло имаме повече акъл и можем да се контролираме, при тях нивото е доста ниско и се стига до крайности! Но повярвайте ми и те разбират и могат да се контролират, ако знаят че ще има тежки последици! Колкото и да са неуки и примитивни!

101

Анонимен

преди 4 години

До ...Да, но повечето хора (включително и тук) са имали много повърхностен контакт с тях и просто не могат да си преставят друга реалност. Реално погледнато много малко български медии са се занимавали през годините с причините поради които ромите са на хала на който са. Повечето се задоволяват да констатират последиците от начина по който живеят, но не и защо наистина се случва това.

100

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 105И мислиш, че такива проекти няма постоянно? Явно не познаваш социални работници. Раздават им се презервативи, предлагат им се курсове и т.н. По този начин, с нуждата от такива неща ти сам признаваш, че те са ***, който е неспособен на самоиздържка. Икономическото подпомагане не им помага, ми значи са културно осакатени? Не споря. А Защо тогава живеят по същият начин в Унгария? В Румъния? В Испания? В Турция, Испания, Франция? Разликата е минимална. Наистина минимална?

99

...

преди 4 години

Единственото, което е нужно е желание от страна на политиците! Но те искат да им купят гласа за 20-30лв. Тея хора бачкат МНОГО повече отколкото всеки българин.Говорим разбира се за тежък физически труд.Работата, която те вършат 99% от българите въобще няма да се хванат, а има огромна нужда от такава работна ръка.Има механизми, по които могат да бъдат вкарани в ред.Строги закони и стриктно прилагане.Пример: Откраднал е 200лв... полага труд за 2000лв връщат се 200 на потърпевшия!

98

Темата е

преди 4 години

Темата е целенасоченото "морално извисяване" с цел установяване на контрол и доминиране на публичното мнение. Което се вижда много ярко на запад и бива упражнявано от така наречените леви либерали масово.И за нти път ще кажа, виж видеото за да разбереш. Ще ти отнеме по-малко време от колкото да се разправяш с мен. А с мен ще стигнеш до извода, че ние ще се разберем, че не се разбираме. А аз нямам намерение да губя повече от деня си в анонимен форум.

97

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 100" ... безплатните ..."Това не са целеви проекти за промяна на положението на ромите. Това са социални помощи, много често предлагани от български политиции срещу "услуги". В някакъв смисъл те всъщност целят положението на ромите да остане същото, за да се гарантират бъдещите такива "услуги". Аз говорех за пари целево отпуснати за справяне с определени систематични проблеми в ромските общности (например ограмотяването им на тема сексуално здраве, обучителни центрове и пр)

96

До 92

преди 4 години

Ромите са подарък от Османската импрерия. Те са били за харема на султана, за танцуване, циркаджии, понякога музиканти. Това са правели. Нямат много общо с ромите в Русия, които са предимно музиканти. Знаеш ли причината за прокудата им от Индия/Пакистан? Те са си вършили нуждите на улицата, не са искали да работят, правели са "магии" и проклятия. Техните животни били дрипави и мирилзиви, също са си вършили нуждите на улиците. Отделно се са се къпели, все било пръстно около тях. Позната история.

95

OneMoreLight

преди 4 години

Постоянно по медиите може да се чуе, че неделим българите на такива и такива, дори когато на Мутафчийски му се зададе въпроса за ромите и неосигурените, гледаше на кръв, че не ги делял, когато трябвало да ги лекуват. Но, хайде сега сложете ръка на сърцето и кажете в мнозинството си, не казвам всички, но мнозинството роми смятат ли се за българи? И дали тайно, когато са си измежду тях отричат, че са такива, а? :)

94

...

преди 4 години

Като човек, който има контакт с тоя етнос поради естеството на работата ми (земеделие) си промених много мнението за тях! Преди беше мръсните ман*али трябва да ги изтрепем, изгоним, пиявици и тн... Малко повече ги сатанизираме отколкото трябва! Мислим си, че някакви милиони помощи им се дават и едва ли не ги храним, само защото имат мн деца... Пълни глупости! Този етнос може само да ни бъде от полза.Аз лично ако съм на власт, ще ги вкарам в час много бързо! Въобще не е толкова трудно!

93

До анонимен 91

преди 4 години

Пропускаш момента в който Салман Рушди е роден в малцинствено и образовано семейство в Мумбай а не в обикновено такова в Ислямабад. Все едно да ми сравняваш морала на цар Киро за който е нормално да продаде дъщеря си с това на някой лекар в Лозенец. Културата е различна. Всеки човек си има морал и той до известна степен се оформя от средата в която е.Неслучайна е приказката за гамените на които им липсват първите 7 години. Виж видеото в коментар 39. С теб няма да има консенсус,морал не е темата.

92

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 89"Абсолютно сигурно е, че и една десета от "инвестициите" предназначени за проекти свързани с ромите не е достигнала до тях..."Безплатните жилища ли? Безплатното образование? Безкрайните детски помощи, социални помощи, безплатно здравеопазване без осигуровки, помощи за отопление, парите за жилищата им и кварталите им, които до един са получили на готово, а в момента са адска картина? Кое не е достигнало? Нито е инвестиция не е била целенасочена към мен във всеки случай.

91

до 97

преди 4 години

нищо не разбираш от история, така че не я коментирайц'иганите нямат история

90

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 96"Национало движение русофили е НПО (финансирано от Русия)"Да, знам. Аз исках да ми отговори Христо Христов, защото е хибридка, чиято единствена цел е да дискредитира ЕС. Логиката е проста: България извън ЕС е малка страна, която става лесна плячка за чужди интереси (например руски). България в ЕС е културно, исторически и герографски най-сигурна в запазването си като идентичност.

89

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 82Национално движение русофили е НПО. И преди някой да каже, че е българско да се сети за прецедателя му който го обвиниха в шпионаж.

88

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 89 Усвоени са от мимикриращи, опитващи се да приличат на българи.

87

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 91"за тези култури е"Интересно. Когато Салман Рушди написа "Сатанински строфи", той критикуваше определени морални разбирания. Това добър ли го прави или лош? Това е точно сценария, който се описа преди това, когато един човек "излиза" от собствената си култура, за да я критикува. В този сценарии, този човек беше описан като негативна личност, защото критикувал, та ми е интересно, дали Салман Рушди е негативна личност според същия този някой?

86

Котки

преди 4 години

Стига с тая "култура" и философия и семантика какво значело "морал" . Както ромите, така и мюсюлманите трябва да разберат, че не могат вечно да са крият зад своите "култура" и "религия" и "етнически особености". Това, че си част от дадена "култура" не ти дава автоматично картбланш да се държиш като кeлeш. И това дали си такъв не е субективно мнение, от гледна точка на общия просперитет на едно общество ИМА ясно дефинирани правилни и неправилни неща. За това има и закони.

85

Анонимен

преди 4 години

Ромите в България не са ли същия тогава още Катун дошъл с Племето на Хан Кубрат от земите на сегашна Украйна или сега има манипулативно объркванва в Историята ни

84

Анонимен

преди 4 години

Да се цитира The Guardian е обидно за тези, които ги цитират. Ако тях тооолкова много ги боли мисля, че с милионите които получават от разни НПО-та могат да поемат част от "фрапиращите" нужди на "ромското" население. Аз като почтен европеец, подложен на почтена цензура с почтеното име "политическа коректност" си плащам изрядно данъците, с които ги изхранвам и ще ги изхранвам десетилетия наред докато не ми се счупи гърба от играещите кючек циг...,"роми" исках да кажа, върху него.

83

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 79За тези култури е! А именно това е идеята. А Крумовите закони които са чат пат близки шарията ? Има кражба - няма ръка ? Разгледай коментарите и виж какъв е морала на българина и как се различава с този на тези на запад. Виж и статията за М.Цветков и какво наказание искат хората за момчето което го блъсна.