162

ДА

преди 3 години

Не можеш да накараш едни номадски племена да жиеят цивилизован живот.На тях това им е в гена-да живеят без правила.Единици от тях имат желание да жиеят цивилизовано.Но насила-не става!До колкото знам в Италия те нямат постоянна адресна регистрация и се местят периодично и това е законно.Тук ни налагат да ги "приобщим",ама те не щат,бе!Защо не ги приобщиха ,като отидоха на Запад,а ги върнаха веднага с вируси даже,да ни заразяват.Проблема е за страните в които ги има

161

Стоян

преди 3 години

Десетки и стотици години тези т.н. роми все немогат да се уредят и все с проблеми. Истинският им проблем е в главите им , в дивашкото им съзнание и самочуствие на вечно чакащи някой нещо да им дава на готово и да им дължи всичко което си поискат.

160

Валя

преди 3 години

Ромите нямат проблем.Проблем имат всички останали които са принудени да работят за тях и живеят с тях.Ромите са единствените които се раждат безплатно,държавата ги подпомага да живеят без задължения за ток, вода,данък сгради а да не говорим за такса смет и всички останали данъци които ние останалите етноси плащаме за да се потсигури тяхното съществуване.И за финал когато приключи земният им път, пак са с привилегии служебните погребения са за сметка на общините.

159

Уф

преди 3 години

А тази изчисли ли колко данъци,такси и консумативи плащат индийците?Като не им харесва,границата е отворена-кеф ти Турция,кеф ти Пакистан,кеф ти Индия.Откъдето са дошли-натам да хващат!

158

Анонимен

преди 3 години

Явно ще вземе да се окаже, че и вирусът е расист...обича черното месце.Предлагам всички неправителствени организации да се обединят и да приемат остра протестна декларация, остро заклеймяваща нетолерантното към малцинството поведение на субекта Ковид-19. В декларацията следва да изиска незабавното прекратяване на дейноста на този субект на теритотията ни, и на територията на ЕС. Току виж, сработило. Трябва всичко да се опита ;)

157

Удивен

преди 3 години

КОГАТО ЕДНО ОБЩЕСТВО Е НЕТОЛЕРАНТНО, ТО Е ТАКОВА КЪМ ВСИЧКИ МАЛЦИНСТВА. ДАЛИ ТЕЗИ "ЕКСПЕРТИ" ЦИГАНОЛОЗИ МОГАТ ДА ОБЯСНЯТ ЗАЩО КЪМ ДРУГИТЕ МАЛЦИНСТВА НЯМА ДИСКРИМИНАЦИЯ. ДАЛИ У НАС ЩЕ СЕ НАМЕРИ И ЕДИН САМО ЕВРЕИН ИЛИ АРМЕНЕЦ ДА КАЖЕ ЧЕ Е ДИСКРИМИНИРАН. НЕ ГИ ИСКАЛИ НИКЪДЕ АМИ НЕ ТЪРСЕТЕ У НАС ПРИЧИНАТА. ДОРИ МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ ОБРАТНОТО ЧЕ ОСТАНАЛАТА ЧАСТ НА НАСЕЛЕНИЕТО Е ТОРМОЗЕНА И ТЕРОРИЗИРАНА ОТ ***.

156

Щирлиц

преди 3 години

Просълзих се,може и да не заспя даже......

155

Тъпомер

преди 3 години

Расистка статия и расистки коментари,подкарахме е пак на патриотизъм.

154

До 183

преди 3 години

1. Нула2. Много3. Погледни първият отговор.

153

Хич не ги мисля

преди 3 години

Тия са като плевелите - каквото и да ги правиш, все никнат !

152

Анонимен

преди 3 години

Интересно е колко точно е броят на българските роми!? Май сме на първо място в Европа като % от населението.

151

ТУЛУПА

преди 3 години

Докат съм на власт ,бе ***....

150

Абе що не пишеш,

преди 3 години

че това е платена статия от COPOC.

149

Анонимен

преди 3 години

до Хммче кой ти пречи ?напусни работа, отиди в гетото, направи пет-шест чавета,купи си кон...и ще получиш всичко за което някога си мечтал - медиатори, образование, лечение без осигурвки, апартамент за коня, и ще правиш каквото си поискаш безнаказано.

148

1-n

преди 3 години

аре чиба бе, чиба...само зарази пълзятаре дайте статистиката по произход като сте толкова отворени да видим кой разнася болести

147

БПФ

преди 3 години

Апропо - за българските китайци - когато епидемията бе още в Китай, завръщащите се оттам - САМИ се изолираха !!! БЕЗ никакви държавни разпоредби !!! Още с пристигането си, китаецът се заключва някъде за две седмици, другите му носят храна и му я оставят пред вратата !!! За разлика от хъхpeците, които във вече върлуваща епидемия се биеха в гърдите, че били железни и нищо не ги ловяло...Ама как да сравним хора с хилядолетни държавни традиции - с дивaци, отказващи да напуснат каменната ера?

146

БПФ

преди 3 години

Относно дискусията по-долу - за парите за "интеграция" - абсолютно ПРОТИВОЗАКОННО е да се разпределят пари на етнически признак... защото някакви там напитки трябвало да се "интегрират" - ами щом живеят в ТАЗИ държава, това е ТЯХНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ - тяхно - а не на държавата - да ги интегрира !!!За сравнение - в България вече има близо 40 000-но КИТАЙСКО малцинство. Кой интегрира тия хора и как те - дошли от другия край на света, САМИ се интегрират - без програми и привилегии?

145

БПФ

преди 3 години

Въпреки че се изпозаразиха заради възмутителното им безотговорство, въпреки че са масово неосигурени, лекуват ги нашите лекари, в нашите болници, за наша сметка - ама иначе все са "дискриминирани" !!! а мутафчийски е престъпник, защото укри информация, жизнено важна за националната сигурност от някаква извратена тoлератия !!! И така застраши на първо място здравето и живота на самите "рoми", поне част от които щяха повече да се пазят, ако знаеха колко заразени има между тях !!!

144

БПФ

преди 3 години

Интересно какво точно са "работили" хъхpeците на Запад, щом не са били осигурени? - щото за тях прoституцията, кражбите и просията също са "работа" !!! Нямат течаща вода, защото кaтуните им са НЕЗАКОННИ - но въпреки това ние ги търпим - Българин дори в собствения си двор не може да строи без разрешение !!!Сочени са с пръст, защото огромният процент заболели са именно от тях - а това е така защото нагло отказваха да спазват всякакви противоепидемически мерки !!!

143

Анонимен

преди 3 години

Като не слагаш нищо на трапезата защо сядаш да ядеш....?????