122

Анонимен

преди 4 години

до ббДумата гаджо означава българина, и може да се каже, че означава леко обидно, като бугарин

121

У

преди 4 години

Моля Ви аз не съм ром и нямам нищо общо с тази общност, те също нямат нищо общо с мен и историята го доказва че не можем да се интегрираме. Моля върнете паспортите където да е отбелязано етно принадлежност , за срам ме извикаха в Германия да превеждам и се оказа че нашият е ром и не може да говори на български

120

айде,гоу хоум

преди 4 години

И аз съм на мение ...че ромите,ромеите и римляните трябва да получат помощ. Да им помогне "Отворено общество",представителите на което се изказват в статията.Иначе...нещата са прости/нали така е модерно...аз съм ***...и вие сте прости..../....просто на вагони и в щата Утар Прадеш,откъдето са изпълзели.

119

Властта

преди 4 години

в България е спечелена с ромските гласове. Власт имащите трябва да решават проблемите, на тези, които са ги поставили на власт.

118

Зъл Хой

преди 4 години

Никаква милост! Крадлива и лъжлива пасмина....

117

Анонимен

преди 4 години

До ikarПовярвай ми, точно както ти казвам е. Нещо си се объркал, повечето "ромски" организации са с шефчета (обикновено зад кулисите) българи или поне аз съм виждал да се отчитат на такива. Цар Киро е един в България и той също се отчита на българи, но има малко по-голяма свобода, тъй че да може и той да има полза. Но това дори не е само за ромските организации. Колко български фондации се "грижат" за ромите, не ти е работа и са офиси, екипи, то не ти е работа.

116

Анонимен

преди 4 години

И отново някой друг им е виновен на тия, те отново нямат никаква вина и не носят отговорност за собственото си положение. Хайде стига вече.

115

Алекс

преди 4 години

В началото на короната помня как репортери ходеха из махалите им и ги питаха, защо не се изолират и не носят маски. А те казваха, че короната била за българите и тях нямало да ги хване. Когато си неук, но и нагъл, това е много опасна комбинация. После данъкоплатците ще им плащат лечението в болницата и вместо нашите пенсионирани родители, там ще се лекуват тези наглеци, които не са внесли една стотинка данък.

114

ikar

преди 4 години

До АнонименКто се съберат в една държава кой ще ги храни? Обричате ги на градна смърт, защото няма кой да създава нещо или да отглуда стока, която може да се открадне.

113

Анонимен

преди 4 години

Единици от този етнос са нормални граждани на която и да е държава в Европа.Всичко останало паразитира.Мястото им е единствено в Индия.

112

ikar

преди 4 години

До АнонименНе са усвоени от българи, а от хора от същия етнос, които се пишат като техни водачи, един такъв беше и синът на "цар" Киро, който с парите от "ромското" включване, си купи няколко мерцедеса един след друг /крадяха му ги/. Някои такива водачи наистина разбраха от финансирането на това включване, а мнозинството получи онази приказка за супата.

111

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 114/116ОК.

110

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен"И мислиш, че такива проекти няма постоянно ... навсякъде са еднакви"Проекти има. Как се изпълняват е друг въпрос. Точно защото познавам социални работници знам, че повечето от тях са "и сам воинът е воин", защото "проектите" не се изпълняват както са предвидени. Работи се случайно и на парче. Въпреки това ефект има, като се има предвид колко малко достига до тях. Не навсякъде са еднакви. В Испания например са доста по-добре интегрирани.

109

Анонимен

преди 4 години

Не ми пука.

108

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 114Добре имам въпрос, как точно предположи, че съм чел Салман Рушди. Стига кривя от темата ! Не става въпрос за морал а за целенасоченото му използване, което също се изразява от тази статия. Слагам край на този псевдодебат.

107

Анонимен

преди 4 години

До Котки 93Вече изгубих бройката, но за нти път ще кажа. Гледайте видето. Тези малцинства са безсилни без подкрепата на левия либерал. Ето нов линк : https://youtube/watch?v=472lCEy4dBw&t=601s И се извинявам за това, че не отстъпвам пред хора които сменят темата с разни инсинуации и етимологични анализи върху това какво е морал. Другите беседи на Жижек също са интересни, препоръчвам !

106

Анонимен

преди 4 години

До До анонимен 91Сам разбираш, че Салман Рушди критикува от позицията си на човек който принадлежи към същата религия, нали? Това, че е живял при "различни" обстоятелства не прави основната връзка с проблема по-малко актуална.

105

OneMoreLight

преди 4 години

До 110,Тогава не се ли връщаме на въпросът за принудително разбиване на гетата, като единствена опция бъдещите ромчета да израснат в друга среда, където да имат по-голям шанс? :)

104

БЪЛГАРИН

преди 4 години

Най-голямата трудност за ромите при извънредното положение е миенето на ръцете, защото преди пандемията на корона-вируса, те никога не са си мили ръцете...

103

Анонимен

преди 4 години

3 режима не успяха да ги "вкарат в крачка", а тука разни случайни казват, че било въпрос на желание. Късмет господа. Европа ги помни от 800 години и винаги са били едни и същи. Също както комарите винаги ще пият кръв, тия винаги ще ни танцуват по гърбовете. Начинът им на живот до последният детайл е тяхно творение и тяхно желание. Те живеят мечтата си на неангажирани, незаинтересовани и издържани от домакините си. Не ги гледайте, че мрънкат че живеят зле. За тях този паразитизъм е рай.