82

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 88Абсолютно сигурно е, че и една десета от "инвестициите" предназначени за проекти свързани с ромите не е достигнала до тях под форма каквато е запланувана, по простата причина, че са "усвоени" от ...... българи.

81

Анонимен

преди 4 години

Бих казал какво мисля, но съм убеден, че тези които крещят, че нямат "свобода на медиите" моментално ще ме цензурират.

80

Анонимен

преди 4 години

Тази статия много наподобява някаква лигавщина на Дойче Веле. Като толкова ви боли за ромите си отделяйте от заплатите и сметките, за да плащате техните. Всички лишения, от които страдат след вече 60 години НЕПРЕСТАННИ безвъзмездни инвестиции в тях, в която държава и да живеят, са защото сами са си пожелали тези лишения.Пък и за какво малцинство говорим? 10 Милиона в Европа. Българите по цял свят са сумарно 9, в Европа са максимум 7. Кой е малцинството?

79

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 82Ако само знаеше колко дисертации се изпонаписаха в БАН като израз на над/пване пред НПО-тата чрез възхвала на ромите и заклеймяване на българите, които са обвинени, че не са достатъчно толерантни към местните индийци, не ги тачат достатъчно и не щат да им търпят културните традиции.Някои даже и професори успяха да станат чрез подобни писания и когато ги наречеш майкопродавци, те реагират като онзи, когото наплюли, а той рекъл, че това сигурно е божа росица. СуперТепегьозлък!

78

Някой

преди 4 години

До Басил Лефски 67Хайде, давайте. Само ни дайте извинение/повод да ви затрием окончателно. Ние чакаме с нетърпение.

77

И какво?

преди 4 години

Да обречем на зараза цялото останало население на един град, само за да могат ромите да се шматкат насам натам дори когато в семействата им е констатирана зараза?!Малко ли са другите хора, които останаха без работа заради епидемията?Защо един определен етнос трябва да бъде вечно фаворизиран и подпомаган само заради това, че създава проблеми? А защо създава проблеми? Защото го мързи да учи, не му се работи много, но деца прави като на конвейр и настоява за все повече и повече социални помощи!

76

Анонимен

преди 4 години

До Христо ХристовРусия финансира ли партии или НПОта извън Русия?

75

Анонимен

преди 4 години

В момента в СЗО масово се пишат докторати "Чае шукерия, причината за разпространение на коронавируса". Не са китайците!

74

Анонимен

преди 4 години

До Лек денВ някои култури лъжата се наказва с рязане на език. Според теб това издържана морална норма ли е?

73

д-р Напалм

преди 4 години

някой да ме е викал?!

72

Лек ден

преди 4 години

Също така нямам намерение да си губя времето с дребнавщини относно етимологията и значението на думата морал. Също така, не става въпрос за излизане от собствената си култура а отричане с цел да се постигне тук вече по-правилно ако съм сгрешил морално преимущество. Виж видеото там човека си го казва по-добре от колкото аз бих могъл да го интерпретирам. Лек ден.

71

Анонимен

преди 4 години

Проблемът с тази етническа група не е само у нас ,а по цял свят .Генома им е такъв ,и те така искат и им харесва да живеят.Да се съберат великите сили, и да им направят една държава където да се съберат на куп ,и да се оправят .

70

Няма значение

преди 4 години

Най-лошото е че такива организации като отворено общество спомагат за омързеляването на ромите и по този начин провокират омраза от другите членове на обществото към ромите. Въобще как не се намери някоя организация да съди Отворено общество БХК и другите пиявици които използват ромите за лични облаги за дискриминация към обществото и насаждане на омраза.

69

Анонимен

преди 4 години

До бившо ченгеКак живееха ромите преди 89та? Отговор: по същия начин.Къде е прехвалената "строгост" тогава?

68

Лек ден

преди 4 години

До ЗабележкаПуснах линк към видеото в коментар 39,линка не е пълен защото някои модератори трият коментари ако се пусне пълен линк.Мнението не е мое, а лек преразказ на беседа на проф. Славой Жижек. Също така нормалната норма СЕ дефинира през културата. За справка ислямските общества където прелюбодействането се наказва със смърт и боят над жената с цел назидание е вид морален дълг. След кратко търсене в интернет моралът може да се интерпретира и като "правилно поведение", което е и идеята ми.

67

Анонимен

преди 4 години

В ромските квартали пректически заразени са 100%, това са десетки хиляди, но там тестване няма, тестваме Бойко и Корнелия и парламента всеки ден , ето ти ги 1000 теста.

66

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 63Виж какво,драги,на времето Рене Декарт е казал:"Преди да почнем да спорим нека първо си изясним понятията!"И не бързай с въпроси от сорта "какво ще стане ако Бойко Борисов хвърли атомна бомба по САЩ"!Слабите журналисти задават такива въпроси!Айде,лек ден!

65

Анонимен

преди 4 години

"Елана Ресник, антрополог, специализирана по въпросите на ромската общност в България" Тази сигурно не е виждала ЕДИН от тея дето ги защитава на живо, иначе специализирана била. Я да дойде да поживее в гетата малко да я видим после дали пак ще пее същата песен. Като се прибере в САЩ носеща 2-3 малки петнисти хиени в себе си за спомен. Да си я радват там каква е защитница.

64

до 67

преди 4 години

ми айде пробвайте се хахахахахахахаблагодарете, че българите са милостиви и ви оставят да си живеете в дупките, че може и без тях да останете

63

Басил Лефски

преди 4 години

Изстрадалите и репресирани роммии докога ще търят, страдат и стенат под българското робство?! Кога ще се вдигнат и кажат "Свобода или смърт!" Докога светът ще толерира българите, репресиращи малцинствата в страната?!