52

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 56Не е вярно! Дългият социализъм не е причина за загубата на предприемаческия дух. От 30г. сме в условията на демокрация уж. През тези 30год, особено в първите години българинът беше много надъхан, амбициран да работи, да инициира, ходи в Европа да усвоява опит, връща се, започна бизнес- селско стопанство, производство, услуги, търговия и винаги някой стъпкваше опитите му, щото "горе" бяха комунист до комуниста. "Горе" нищо не се промени за 30г.

51

Анонимен

преди 4 години

2050г-фифти фифти.33% ***,33% ром и 34 %-ататюрк.

50

До 59

преди 4 години

Ако си мислиш че като напишеш 10 поста с големи букви и някой ги чете.....

49

Анонимен

преди 4 години

До АнонименОткъдя се взехте тези "граждани",след като до Освобождението цялата тази част от територията на османската империя са сто процента селяни,плащащи данъци на окупаторите.Вижте снимки на София от онова време.Баш в центъра-локви,коне и кокошки.

48

Българина

преди 4 години

Българите мигрират, изместват ги две малцинства... Това е реалността. Тази земя не ни иска явно и ние не я искаме. Интересно защо други народи като ю америка не разсъждават така?

47

Анонимен

преди 4 години

До Радослав 50Под всички статии пишеш само за "тъмните" даже статията да не ги касае тях.Струваш, правиш към "тъмните" извърташ нещата.Добре ли ти плащат?

46

Анонимен

преди 4 години

За мен основният проблем на българинът е загубата на предприемаческата култура и мислене. Според мен, това е следствие на дългия социализъм.Българинът масово е убеден, че някой друг (държавата, западняците) трябва да му дава работа, да му храни децата, да му осигури дом и да му решава всичките житейски проблеми. Само ще дам баналния пример как преди 100 ходини хората са имали по 5 деца, без да разчитат на детски надбавки, ясли и други екстри, за които днес толкова се тръшкаме.

45

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 30Няма селяни с градски манталитет. Даже в града да живеете, пак си оставате селяни. И децата си възпитавате по същия начин, чак внуците ви малко се окултуряват и цивилизоват. Не целя да обидя никого, нито демонстрирам някакво самочувствие. Изводите ми са на емпирична основа.

44

Анонимен

преди 4 години

Едно новородено българче срещу девет новородени от други етноси и националности. Показателно.... Даже и не се нуждае от коментар.Да не говорим пък за ежедневните данни за брой починали от всички погребални агенции от цяката страна...

43

Анонимен

преди 4 години

Не модернизацията, а тоталната деградация на политическия "елит" прогони хората зад граница.

42

Циник до Радослав

преди 4 години

Американски геополитически специалист по Балканите:Прогноза за следващите 50 год. "В България населението ще се съсредоточи в 2 - 3 (охранявани) големи градове... Останалата територия - ще е поле за мародерстващи ромски банди!"Купувайте си по селата къщи - та да има кого да грабят ромите!

41

човек

преди 4 години

"Според него хората избират да живеят в града, да живеят по модерен начин."Не, другарю антрополог. Предположението ти е напълно погрешно!Селото на баба ми и дядо ми е отдавна обезлюдено.Познавам селото от малък.Не за модерен живот, за оцеляване се борят на село!Няма лекар, няма аптекар, ако ти стане лошо, пази Боже, умираш си на място!Няма инфраструктура, училището не работи, само един-два магазина и още толкова кръчми/кафенета! На ден един междуградски претъпкан рейс само минава!!!

40

Радослав

преди 4 години

До ЦиникНе е точно така, защото след 10г. като се пенсионира 60% от работната сила няма да има кои да внася пари за да се изплаща цоциала и "братята" ще се превърнат в безчинстваща орда хуни която ще граби където,каквото види и даже армията и полицията ще са безсилни пред тях!Ще оцелеят само малко затворени квартали с въоражена охрана! Ще станем като във филма Нападение над Ню Уорк!Постзомби апокалипсис където зомбитата нападат каквото мръдне и тук там,някои оцелял ще се промъква тихо в нощта!

39

Анонимен

преди 4 години

Обезлюдяването е резултат от ниските заплати и безработицата в малките градове и селата. Много удобно се прикрива истината зад фасадата "модернизация". В малките градове безработицата е МНОГО ГОЛЯМА, заплащането е МРЗ. Бюрата по труда отписват безработните, вместо да им предлагат работа, и така изнасят неверни данни, че безработицата била ниска.И не миграцията, а Емиграцията води до обезлюдяване на населените места. Емиграцията е вследствие на горепосоченото.

38

Едни и същи глупости

преди 4 години

Всяка седмица ни пробутватеДаже по два пъти на седмица7 милиона у нас 3 милиона в САЩ и ЕС10 милиона сме

37

Радослав

преди 4 години

И да имаш пари и в демографската пустиня да си купиш половин село като мине ордата и ограби малкото което си съумял да отгледаш каква е ползата? И 2 села да имаш като няма кои да работи земята какво ще изкараш? Или ще чакаме роботите да сеят и копаят? Че те роботите са от жилезо, няма и 1 ден да изкарат без въоражена охрана сред безчинстващата орда от "братя"! Още същия ден ще бъдат откраднати, продадени за жълти стотинки и изпити под ритъма на маанетата и рева на пияните щастиви хуни!

36

Циник

преди 4 години

Посттекезесарите - не са чували за "Причина и последствия"Защо никой не "бяга" от Швейцария?След 89 същите оядени нагли другари си разделиха всичко що струваше пари, и станаха феодал-капиталисти.Тошовия рай - вече им е пожизнена частна собственост - заверена при нотариус!Докато има балъци - готови да им подгъзуват за 300 евро... ако не друго - ще има кой да плаща данъци за социала на ромите.Те и без това - са бъдещето на България.

35

балама

преди 4 години

Мъ не бе - Путин ги лъже хората, че в България е лошо. И затова... така...

34

Анонимен

преди 4 години

От 43 тоталитаристи ценящи повече салама за 5 цента от свободата и нормални хора който са готови и са гладуват и да умрат ако се налага но свободни и с чест а не като домашни любимци пред трона на поредния диктатор зависещи от милостта му.Затова и отборче псевдопатриоти девиза на истинските патриоти като Левски е свобода или смърт а не свобода и пари, евтино ядене, диктатура и сие лъжеценности.Спрере да лъжете бе.Вече никой не му пука от вас, освен е да ви тегли една хубава.

33

Анонимен

преди 4 години

Модернизация ли се нарича да унищожиш народа и страната си по всички възможни начини ? Политиците да проверят значението й в тълковния речник и да спрат да изопачават истините!