172

Анонимен

преди 4 години

За какво обезлюдаване говорите? ББ каза, че хората са почнали да се връщат. Фалшива новина!

171

Зозо

преди 4 години

До 2050г. щяло да намалее населението с 25%. Не знам дали ще е така, но с гаранция до тогава ще са изпукали всички дърти ***:)))))))))))))))))))))))))))))))

170

Пешо

преди 4 години

Този Харлан е псевдо интелектуалец като проф. Вучков. Написал е 2-3 книги пълни с безмислици и го канят по разни телевизии че все с нещо трябва да си запълнят посната програма.

169

Анонимен

преди 4 години

ако искате да сте добре в България - станете зъболекари, познавам семейство зъболекари, много са си добре и хич не си и помислят за чужбина. къщи, коли, почивки, ресторант всеки уикенд.

168

Анонимен

преди 4 години

В природата като стане гадно жените раждат три пъти повече, а като е ок пак свалят.

167

Анонимен

преди 4 години

Аз чета на десетина езика и няма място, дето хората от метрополията да наричат предатели емигриралите т.е. само на едно.:-)

166

Гергана

преди 4 години

Да повторим - в природата не е важно количеството, а качеството. Който разбрал - разбрал. Поздрави.

165

Анонимен

преди 4 години

Ми те вече намаляха, но пък им се повиши качеството отсекъде

164

Гергана

преди 4 години

Аз мисля, че българите няма да се затрият. Просто ще намалеят като количество за сметка на качеството. Както евреите. Или арменците. Или естонците. Или финландците. Не е важно количеството , а качеството.

163

Анонимен

преди 4 години

до 174Знаем какво е Ларус, драги. Това че сме в България не означава че ядем доматите с колците (виж какъв хубав български израз). Щях да те питам (след като ти видя източниците на твърденията) каква процентуална част от думите във Френския език са от други езици, но, нейсе, няма значение. Жив и здрав.

162

Анонимен

преди 4 години

Здравейте!Не споря с вас!Ларус е издателство!Казах Френската академия на френския език.Това е единствения източник.А това е последен пост.Живейте си в България и знайте всичко!

161

Анонимен

преди 4 години

до 172Драги Приятелю (дотук 1), аз живея на място, където това какъв е официалния език (дотук 2) е без никакво значение за това какво знаеш. Чудесно е, че "френския го учиш от забавачка и че си на 60", но това не те прави експерт. Всъщност, в Ларус са листнати 135 хиляди думи и френския официално се води с една идея по-богат на лексикален състав от българския (но само с една идея). Цитирай си източниците за 500 хил думи във Френския език

160

Анонимен

преди 4 години

Драги приятелю, аз живея на място, дето френския и английския са официялни, а са говорими много други езици.Освен туй съм написал няколко компилатора и един транслатор и познавам твърде добре лексиката и граматиката на машинните езици.А френския го уча от забавачката, а ся съм на 60.И не си събирам познанията от филми и художествена литература.

159

Анонимен

преди 4 години

Ся....Ако и за вас концентратора е хъб, то българския език е поне 2 000 000 думи и включва всичкиостанали езици.

158

Анонимен

преди 4 години

до 168Чел си, но от романите на Айзък Азимов.

157

Анонимен

преди 4 години

До 165В Българския език има дума за "дума": слово. Това, че ти не я знаеш си е твой проблем. Цел също има български еквивалент: стремление. По същия начин по който Ziel има синоним Bestreben или на английски aspiration. Ай кажи ми какъв е еквивалента на "църцоркам"?

156

Анонимен

преди 4 години

Като си го размахвате е добре да четете преди туй.Второ ползвам доста добре български, руски, френски и английски(местен). Е и някои други.Френския език е най-добре структурирания и описан език след компютърните. Има Академия, която го обеснява.Международните договори се пишат на Френски и се превеждат на езиците на договарящитесе, а вече и на английски. Френскияе език на ООН и дипломатически език.Френския език последните 50 годиние е бил 550 000 думи.Българския правописен речник е 50 000.

155

Анонимен

преди 4 години

До 160 арменците са държава от 6 век преди новата ера а ние българите сме държава 8000 10000 години преди новата ера не казвай кой са по-стари ние сме една от няколкото най-стари в света

154

Анонимен

преди 4 години

До 164 да, ако богатството на този език идва от чуждиците, заети от турски, английски и френски, то тогава е богат. Ето един интересен пример. Думите "дума" и "цел" са заемки от германски езици. Да, не можем да кажем тези две основни понятия без да използваме заемка. Думите в българкия език са твърде дълги и едни и същи части на речта завършват по един и същи начин. Това създава скучна поезия без особено постоянен ритъм. А и няма красиви думи както във високия стил в английския.

153

Анонимен

преди 4 години

до 163Не е лошо когато говориш така високопарно да поназнайваш поне 3-4 от езиците които споменаваш, но така по-задълбочено, преди да ръсиш акъл. Българския език е изключително богат и по нищо не остъпва на който и да било развит европейски език. А щом те е срам да пишеш на български, мисля че решението е лесно.