127

Присмехулник

преди 4 години

на практика информацията за сев корея, която стига до нас е толкова оскъдна и изкривена, колкото и информацията за ес получена от масмедиите за масова манипулация, пране на пари и промиване на мозъци от нпо и лобиисти. по данните, които са ни представени тук от медията с най-успешното и масово промиване на мозъци може да се направи извода, че съдбата на жълтите жилетки в сев. корея не би била по-различна от тази, в макронова франция, управлявана от комсомола на меркел. парадокс?!??

126

Присмехулник

преди 4 години

очевидно "богатство или глад" не парадокс само на севернокорейския капитализъм, след като :""В Северна Корея сега съществува една особено брутална форма на капитализъм, като от времето на индустриалната революция в Англия." (цит. от статията на дойче кибуц-веле и разбира се, че става въпрос за онази англия преди и след брекзита, където на един гей-прайд се събират "спонтанно", като на партийна манифестация 20-30 милиона противници на брекзита, а партият "брекзит" печели изборите.) парадокс?!?

125

Оху

преди 4 години

Портретите на Ким не се ядат- един опита да ги яде но го разстреляха

124

Анонимен

преди 4 години

И въобще това с подкупите на длъжностни лица, е писано за западняшки модел на мислене. Там ако те хванат с подкуп, целия ти род ще пати. Освен това, и да имаш повече пари няма какво да правиш с тях. Не може да си купиш свободно кола, ако не ти е позволено. Нито може да си купиш по голям апартамент в столицата. Въобще допуска до столицата е ако си нужен там. И куп други особености, несъвместими с западния мисловен модел. Там парите нямат същата сила, както ние го разбираме. Нямат имоти извън СК

123

Младеж

преди 4 години

Само като видиш DW и бегай на далеко. Най фалшивата медия на земята.Да беше от някоя друга щях да се замисля. Не и от DW. Манипулатори.

122

Анонимен

преди 4 години

Абе кой е написал това недомислие. Двама познати ходиха в северна корея това което ми разказаха няма нищо общо с тази измишльотина. Народа е задоволен със всичко. Няма гладни няма жадни. Спомням си по BBС, Гласът на Америка и Свободна Европа как плюеха по социалистическа България. Тези радиостанции ги слушах вечер в късовълновият обхват. Такива лъжи казвах че се чудех наистина ли живея в такава държава. Били сме гладували, няма ли сме какво да обуем и облечем, децата ни не ходели на училище.

121

Аз

преди 4 години

До 139Описват България по бай тошево време 1:1, ама ти си живееш със спомените от тогава та затова питаш.

120

Професор Тюхчеф

преди 4 години

абзацът, в който описват корупцията и как всяка предприемаческа дейност е пряко обвързана с настроението на местния велможа, ми напомни за Боколандия ООД

119

Анонимен

преди 4 години

Ей ***,Няма комунизъм в СК, ама това няма как да стигне до безпросветната ти главичка. Идеологията им е Чучхе. И корените и са далече около 1955г. От 1972г. е записано в конституцията им. Три поколения са на напред, а на нас ни разказват за сталински методи.Така че да разсъждаваш с стари понятия за тях, може да те прави доволен и умен, ама не си. Даже в Япония има международен институт по изучаване на Чучхе.А магазини има и там, просто обществото не е организирано както при нас.

118

До 132

преди 4 години

Абе сюртук,Там магазини почти няма, какво обикаляне. Тия са в средните векове, обладани от комунистическия *** ким.

117

Анонимен

преди 4 години

Айде поредните измишльотини за една от малкото държави неподчинени на новия световен ред. Ама те увеличиха почти 3 пъти населението си откак се изолираха по тяхната си система. А ние щот сме в ЕС и в сърцето на демокрацията и свободата се топим като майски сняг

116

Я па я..!

преди 4 години

Този Вайзер е комунист и лъже.

115

Анонимен

преди 4 години

До 134 привет от Германия - Хайде: куфар - ориент експрес- диарбекир. Омръзнаха ни словесните ти диарии как нямало турско робство, бе , ***

114

Я па ти..

преди 4 години

До Анонимен 117 Санкциите са зароди ядреното оръжие.Такава непредсказуема нация не може да застрашава мира.Просто е.

113

привет от Германия

преди 4 години

Северна Корея е рай за посерковците живеещи в ЕС !Да си вземат мръсните *** и да отиват там !-*** ли търсят в ЕС ?!

112

Отговор

преди 4 години

До Енгелс 113 Ами вярвай на комунистическата пропаганда. На никой не пречиш. У нас слава Богу репресивните времена отминаха.

111

Анонимен

преди 4 години

Няма да ги видиш. Там безделници, да обикалят по магазините в работно време, няма.

110

я гледай...

преди 4 години

Заглавието е тотално сбъркано. Трябва да бъде : Комунистическия парадокс на СК.

109

ivailo

преди 4 години

Продавачката е симпатична, ама това истински магазин ли е, че не виждам клиентите ...

108

Анонимен

преди 4 години

При демокрацията България е първа по смъртност в света и населението намаля от 9 на 5 милиона.